DreamHack Masters Spring 2020: Europa

Av Fredrik
22 maj, 2020

Det är första gången någonsin som DreamHack arrangerar en turnering som pågår längre än en vecka, eller till och med en hel månad. Detta är helt enkelt underbart eftersom DreamHack Masters Spring 2020 pågår från den 19 maj ända fram till den 14 juni utan avbrott. I stället för att anordna stora evenemang har DreamHack precis som andra stora esportorganisationer såsom ESL, Flashpoint och Starladder valt att anordna turneringar som varar upp till en månad. Det betyder att du bjuds på mer nöje och underhållning

Det räcker inte med att lagen som är med och deltar har en vinnare-streak, eller helt enkelt har tur. DreamHack Master Spring 2020 handlar om att spela bra under hela turneringen. Därtill kan du njuta av esport och CS:GO på allra högsta nivå varje dag. Likaså finns det massor av odds att lägga en slant på. Betta på Astralis, Ninjas in Pyjamas, Fnatic eller mousesports för att bara nämna några av de 16 lagen som är med och tävlar.

Häng med i våran bettingguide för DreamHack Masters Spring 2020!!!

Världens bästa lag för CS:GO slåss om $300,000

DreamHack Masters Spring 2020 arrangers inte bara här i Europa, dock är lejonparten av lagen samt de bästa organisationerna just från denna kontinent,16 stycken närmare bestämt. Men även från Amerika hittar du 10 lag, Asien 4 samt Nya Zeeland och Australien 4. Totalt är det hela $300,000 i prispotten. Bland lagen som du hittar är bland annat Astralis, Fnatic, Ninjas, NaVi, mousesports, Complexity ENCE samt Vitality. Typiska lag som du oftast ser i DreamHack, men också i ESL Pro League och andra stora turneringar.

Här hos oss på GoPlay.se e-sport kommer du få det senaste av hela DreamHack Masters Spring 2020, det vill säga att du också får bettingtips med oddsjämförelser på lag som Evil Geniuses, 100 Thieves, Team Liquid, Vici Gaming, TYLOO och sist men inte minst Renegades.

Format - DreamHack Masters Spring 2020

I tisdags drog DreamHack Spring 2020 igång, och det är lagen i grupp A som inledde turneringen. Totalt är de 16 lagen indelade om 4 grupper med 4 lag i varje. Dessutom avgörs grupp A idag då North möter Heroic, samt Astralis spelar mot G2 Esport. Därtill är samtliga lagen i gruppen från skandinavien. Hos Pixel.bet hittar du oddsen om du tänker betta, och det är Heroic med oddset 1.62x, samt Astralis med oddset 1.27x som är tippade favoriter.

Alla gruppspelsmatcherna spelas bäst av 3 kartor. Samtliga lagen möter varandra en gång och segraren av gruppen går direkt vidare till upper-bracket i det kommande playoff-spelet den 8 juni. Tvåan och trean avancerar till nedre bracket medans laget som är sist åker hem med svansen mellan benen. Nedan hittar du information som förklarar hur lagen samt DreamHack Masters Spring 2020 spelas.

Format

  • Gruppspel: Maj 19 – 30, 2020
  • 4 Robin-Rundor format
  • Varje grupp har 4 lag
  • Alla matcher spelas Bo3
  • Gruppvinnare avancerar till Upper Bracket
  • 2-3 placering avancerar till Lower Bracket
  • Playoffs: Juni 8 – 14, 2020
  • Dubbla-Elimination bracket
  • Alla matcher (excl. Grand Final) spelas Bo3
  • Grand Final spelas Bo5 (1 karta fördel till UB laget)

DreamHack Masters Spring 2020 Europa - Grupp B - Bettingguide med Odds

Om du tänkt betta på någon av alla matcher som ska, samt kommer spelas under DreamHack Masters Spring 2020 så är det läge att göra det nu. Också streamar du de flesta matcherna direkt här hos oss på GoPlay.se e-sport, som till exempel matchen mellan Mad Lions och BIG, eller Berlin International Gaming som de egentligen heter. Klockan 17.30 börjar duellen och oddsen hittar du hos Pixel.bet.

Mad Lions vs BIG

Mad Lions precis som BIG är två esportorganisationer som vi ständigt håller ögonen öppna för. Det är två bra lag som oftast faller på mållinjen, men har spelare som kan vinna över de mest svårslagna som Astralis, Fnatic, Natus och Ninjorna. Vi har sett det hända och nu senast var det lejonen som visade detta då de vann finalen mot MIBR under Flashpoint Season 1. Att vinna en turnering som Flashpoint är få som kan lyckas med och det var precis vad Lions behövde. Bedriften satte laget på kartan och med all största sannolikhet är det ingen engångsföreteelse. Oddset på Mad Lions är tilltalande, 1.52x om de vinner medans om du satsar slantarna på BIG ger det dig 2.35x din insats.

mousesports vs BIG

På lördag spelas det två matcher, återigen spelar både Lions och BIG men mot mousesports samt mot Complexity Gaming. BIG möter mousesports och tyvärr igen är detta en match som vi tro BIG kommer ha besvär med. Oddset är övertygande till mousesports fördel, 1.32x. Å Andra sidan om BIG lyckas ta TC-sidan på första kartan och hamnar i överläge kommer oddsen ruckas och alla dörrar öppnas upp. Om du är en gambler och lägger ett bet nu, då tripplar du din insats.

Mad Lions vs Complexity Gaming

Matchen efter spelas mellan Mad Lions och Complexity Gaming. Det är en svår match då båda lagen till synes ser ut att vara i sitt livs form. Mad Lions tog överraskande hem Flashpoint för en månad sedan, och Complexity vann nyligen #HomeSweetHome: Week 3 där slog BIG, samt Week 4 där Team Secret fick däng med två raka kartor. Dock talar oddsen för att Lions vinner och om så blir fallet ger det dig 1.72 gånger pengarn. Men som vi nämnde, det är en tuff match och Complexity har goda chanser att visa vart skåpet ska stå med oddset 2.00x.

BIG vs Complexity Gaming

På Söndag spelas avgörande matcher för grupp B. Det finns redan odds, men de kommer med all största sannolikhet förändras under helgen. Så ett tips är att kolla på de föregående matcherna här hos oss innan du placerar ditt bet. BIG möter Complexity och som det ser ut nu och vad vi tippar på, så vinner det sistnämnda laget. Hos Betway hittar du precis lika många och likadan odds som hos Pixel. Det vill säga 1.60x på Complexity och 2.20x på BIG. Men eftersom du kan ta del av en oddsbonus på 100% upp till 1000 kronor på din första insättning kan det vara till din fördel att just betta hos Betway.

mousesports vs Mad Lions

Sist men inte minst och kanske matchen som vi alla väntat på är Mad Lions mot mousesports. Även här rekommenderar vi dig att nyttja din oddsbonus, samt om du vill dryga ut din kassa du ska lägga slantarna på mousesports.

DreamHack Masters Spring 2020 Europa - Odds Pixel.bet

MARKNAD LAG ODDS
MATCHVINNARE MAD LIONS VS 

BIG

1.58x

2.35x

MATCHVINNARE MOUSESPORTS VS

BIG 

1.31x

3.15x

MATCHVINNARE BIG VS

COMPLEXITY

2.20x

1.62x

MATCHVINNARE MAD LIONS VS

COMPLEXITY GAMING

1.72x

2.00x

MATCHVINNARE MOUSESPORTS VS

MAD LIONS

1.43x

2.62x

DreamHack Masters Spring 2020 - Övriga matcher

Förutom här i Europa så spelas det även en hel del intressanta matcher över Atlanten i Nordamerika under helgen. Därtill börjar alla matcher klockan 21.10, så ett perfekt kvällsnöje. I morgon fredag är det MIBR som möter Chaos Esport Club, en relativt enkel match att tippa på, då det sistnämnda laget inte är i närheten av brassarna. Dessutom erbjuder Betway boostade odds på matchen. MIBR och vinst ger 1.30x samtidigt som utdelningen på Chaos är 3.20x.

Ett annat bettingtips är Team Liquid mot MIBR. Här är det ombytta roller då oddset på Liquid är 1.22x och du tripplar stålarna om du bettar på brassarna. Liquid var en gång i tiden världens bästa CS:GO-lag, idag är de rankad sjua. MIBR är inte ens med bland tio i topp, dock inte att räkna bort. Streama matchen mellan MIBR och Chaos, analysera och sen placera ditt bet. MIBR kan mycket väl skrälla.

DreamHack Masters Spring 2020 Europa - Spelschema - Grupp B

Matcher 22 Maj

LAG TID
MAD Lions vs BIG 17.30
MIBR vs Chaos Esport  21.10

Matcher 23 Maj

LAG TID
mousesports vs BIG 14.00
Mad Lions vs Complexity 17.30
Team Liquid vs MIBR 21.10

Matcher 24 Maj

LAG TID
BIG vs Complexity  14.00
mousesports vs Mad Lions 17.30