DreamLeague Dota 2: The Leipzig Major – Alliance vs Virtus.Pro

Av Fredrik
20 januari, 2020

En av de största ligorna för Dota 2 är DreamLeague, turneringen spelas globalt över hela världen och nu är det dags för Tyskland och hamnstaden Leipzig att få äran att arrangera detta underbara evenemang. På Lördag drar kalaset igång med förmodligen en av årets bästa line-ups med lag som TNC Predator, Evil Geniuses och våra svenska stoltheter Alliance, som dessutom inleder sin första match mot Virtus.Pro. Finalen spelas den 26 januari men fram tills dess kan du räkna med garanterat nöje med massvis av matcher som du streamar direkt här på GoPlay.se e-sport. Dessutom under turneringen kommer du kunna läsa och ta del av våra bettingtips samt så hittar du nätets bästa oddsjämförelser inför matcherna.

DreamLeague är en del av Dota 2 Pro Circuit och det är inte mindre än DreamHack själva som arrangerar och ligger bakom evenemanget.
Inte heller har årets första DreamLeague sparat på krutet. Hela en miljon dollar kommer delas ut, varav vinnaren kammar hem $300,000. Tvåan får “nöja” sig med $160,000 samt trean får $110,000. Detta är imponerande och visar hur stort e-sport och Dota 2 egentligen är. Det är hisnande summor och mer än vad flera utövare inom stora sporter som fotboll, hockey och basket tjänar.

DreamLeague Säsgong 13: The Leipzig Major Dota 2 - Format

Sexton lag är med och tävlar i Leipzig. Lagen är indelade om fyra grupper A-D. 15 lag från Europa, Asien och Nord och Sydamerika är kvalificerade och inbjudna enligt Dota 2 Pro Circuit rankingen. Det sista laget som är med och tävlar är Nigma. De kvalificerade sig via WePlay! Bukovel Minor 2020 då de vann finalen mot Royal Never Give Up med 3-1 i kartor. Totalt kommer du få njuta av 39 matcher och du hittar de bästa axplocken direkt här hos på GoPlay.se e-sport som börjar med gruppspel.

Gruppspelet spelas mellan den 18-19 januari och alla matcher spelas bäst av tre. Bland annat så möter TNC Predator, Nigma, och Alliance möter Virtus.Pro. Dessutom tävlar Vici Gaming mot Team Secret och Evil Geniuses går upp mot inte mindre än Natus Vincere.

Alltså tävlar samtliga topp 5 av världens bästa lag på en och samma gång i samma turnering. Vinnarna av den första inledande matchen möter varandra i den andra match-omgången. Likaså möts förlorarna i en Loser’s Match. Förlorarna av denna match möts sedan i en decider.

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till playoff-spelens Upper Bracket medans trean och fyran får spela i Lower, där det är eliminering bäst av en. Resterande playoff spelas bäst av tre samt finalen spelas bäst av 5.

DreamLeague Säsong 13 Leipzig Major playoff spelas mellan den 21 till 26 januari.

 

Grupp A Grupp B Grupp C Grupp D
Fnatic beastcoast Alliance Evil Geniuses
Nigma Chaos Esports Club Invictus Gaming Natus Vincere
Team Aster Team Secret Reality Rift paiN Gaming
TNC Predator Vici Gaming Virtus.pro Team Liquid

Alliance

Alliance tillhör ett av världens bästa Dota2-lag och de är för tillfället rankad femma i världen. Organisationen grundades 2013 av Team Razor och sedan dess har Alliance tävlat på högsta nivå i Dota 2. Laget är ett av våra största inom e-sport i Sverige och du ser dem oftast på alla stora turneringar och evenemang, som i detta fallet DreamLeague Säsong 13 Leipzig Major. Dock har det har det stormat lite runt Alliance. Efter fiaskot under The International 2019 där laget slutade på en trettonde plats lämnade halva laget för att spela för Team Liquid. I oktober 2019 introducerades den nya truppen med “Nikobaby”, “Limmp”, “33”, “Handsken”, och kaptenen “Fata”. Dagens lag är riktigt grymt, de hunnit med att vinna DreamLeague Säsong 12, samt under ESL Hamburg slutade de på en tredjeplats. Kan Alliance försvara titeln denna gången, det återstår att se.

Virtus.Pro

Virtus.Pro är en annan stor organisation inom e-sport som de flesta av oss intresserade känner väl till. Till skillnad från Alliance så har Virtus.Pro även ett lag i CS:GO och Virtus tillhör en utav de största organisationerna inom e-sport. Virtus.Pro entrade Dota2-scenen redan 2012 och de är för tillfället rankad nia i världen. Laget är ryskt med spelare som “epileptick1d”, “No[o]ne”, “Resolut1on”, “Save-” och kaptenen “Solo”, några av de bästa i Dota 2. Också har det blivit flera stora titlar under åren. 2018 var året som Virtus.Pro mer eller mindre vann allt du kan vinna om du tävlar och spelar Dota 2. Bland annat tog de hem titlarna för The Kuala Lumpur Major, ESL One Birmingham 2018, The Bucharest Major och ESL One Katowice 2018. Utöver detta tog de andra plats i China Dota2 Supermajor efter att förlorat finalen mot Team Liquid. Helt säkert är det att Virtus.Pro kommer ge Alliance en rejäl match på lördag när DreamLeague Säsong 13 Leipzig Major drar igång. 

DreamLeague - bettingguide och odds - Alliance vs Virtus.Pro tabell

På lördag klockan 16.30 drar fortsättningen av DreamLeague Säsong 13 igång. Sexton av världens bästa Dota2-lag har samlats i Leipzig, Tyskland, för att tävla om totalt en miljon dollar i prispotten. Två av dessa är Alliance vs Virtus.Pro. Det är en tuff match som till och med våra samarbetspartners verkar vara oroliga för, eftersom det är snålt med odds på matchen. Däremot trot vi utbudet växer när evenemanget börjar närma sig.

Bäst odds hittar du hos Pixel.bet, NordicBet samt UNIBET och de tre tror alla på att våra svenska stoltheter kommer besegra Virtus.Pro. Dock är det mycket svårt att säga. Däremot sist lagen möttes så vann Alliance, inte bara en gång utan två gånger. Det var under One Esport Dota 2 World Pro Invitational Singapore i december.

Alliance har 7 vinster, 4 förluster samt en oavgjord på sina tolv senaste matcher. Likaså förlorade Alliance inte på hela 8 matcher i rad innan första förlusten mot Gambit Esport. Den andra kom mot Vici Gaming, ett lag som för tillfället är världens bästa. Så räkna med att du kommer få se ett utvilat och revanschsuget lag.

Ytterligare kvalificerade sig Alliance som trea under DreamLeague Season 13 Europe Closed Qualifier, kvalmatcherna till detta kalas, medans Virtus.Pro faktiskt vann sin qualifier.
Detta kan påverka lagen något, men inget som vi tror du ser på lördag.

Däremot ser Virtus.Pro ut att vara redo att gå upp mot Alliance. Laget har 8 vinster på sina tolv senaste samt en oavgjord. Också har de vunnit mot TNC Predator som är rankad 4 i världen precis före Alliance. Därtill har Virtus.Pro vunnit över lag som Natus Vincere, J.Storm, Team Spirit, och Gambit Esport.

 

Vinnarodds  Alliance Virtus.Pro
NordicBet 1.60 2.20
Unibet 1.57 2.30
Pixel.bet 150 2.40

Summering

Det är två starka lag som möts på lördag. Alliance spelar alltid riktigt bra och du kan oftast räkna med att de vinner. Å andra sidan är Virtus.Pro ett lag som kan slå precis vem som helst. Dock så spelar laget ojämnt och det är svårt att säga om de kommer spela på en nivå som kan utmana Alliance och dessutom stressa dem att göra misstag. För det är precis det Virtus.Pro behöver göra om de ska slå den svenska alliansen på lördag. Däremot om du vill chansa så ger Pixel.bet dig hela 2.40x din insättning om Virtus vinner.