ESL One: Road to Rio – Europa 2020

Av Fredrik
27 april, 2020

Det verkar inte vara någon ände på ESL och deras sanslösa satsning inför och under 2020. Förra veckan avgjordes ESL Pro League säsong 11 i rafflande final mellan vår svenska stolthet Fnatic och mousesports. Innan dess var det Intel Extreme Masters XIV – World Championship, och det har kvalats i flera andra av ESLs turneringar och evenemang, och nu är det dags för ESL One: Road to Rio. I sedvanlig ordning när det kommer till ESL så hittar du flera av de bästa lagen för CS:GO. Det är 16 lag och prispotten är satt till $115 000. Med tanke på att detta är en turnering där lagen tävlar om en plats till ESL Cologne med hela $1 000 000 i prispotten samt årets höjdpunkt ESL Rio med rafflande $2 000 000 är detta en hyfsad prispott som lagen tävlar om.

ESL One: Road to Rio spelas ända fram tills den 17 maj då den stora finalen avgörs, så räkna med massor av bettingtips, samt du streamar de flesta stora matcher direkt här hos på GoPlay.se e-sport. Likaså kommer du ta del av oddsjämförelser från vår bästa samarbetspartners. Vad sägs om odds från Pixel.bet, Betway, Unibet, Bethard och Coolbet.

ESL One: Road to Rio - Europa 2020 - Deltagare

Det har redan spelats en match i ESL One Road to Rio. Bland annat fick Fnatic sig en omgång mot ENCE, Ninjas in Pyjamas vann mot Vitality och Heretics lyckades vinna över Dignitas. Likaså fick Complexity Gaming se sig besegrade av Astralis. Dock är det långt kvar innan det är dags för slutspelet den 10 maj, så mycket återstår.

Totalt är det 16 lag som är med och deltar. Lagen är indelade om två grupper med 8 i varje – Lista följer nedan. Grupp A är den som är mest intressant eftersom du hittar Astralis, Fnatic, Ninjas in Pyjamas och Team Vitality, medans lagen du ska hålla utkik efter i grupp B är FaZe Clan, G2 Esport och mousesports, 7 av de bästa lagen för CS:GO i världen.

Utöver Europa arrangeras Road to Rio samtidigt för Ryssland, Asien och Nord- och Sydamerika. I Ryssland deltar lag som Natus Vincere, Virtus.Pro och Gambit Youngsters, I Asian hittar du Vici Gaming och TYLOO samt i Nord- och Sydamerika har du Evil Geniuses, Team Liquid, 100 Thieves, FURIA samt Gen G. Esport. När det kommer till Sydamerika är det helt ärligt ganska tamt. Endast fyra lag deltar och de lag som är värda att nämna är RED Canids och Isurus. Som du ser är det helt klart här i Europa som imponerar mest, men även Ryssland, Asien, och Nordamerika har ett par riktigt bra lag som tåls att hålla ögonen öppna på.

Grupp A, B - Tabell

 

GRUPP A GRUPP B
ENCE G2 Esports
Astralis FaZe Clan
Ninjas in Pyjamas c0ntact Gaming
Team Heretics Copenhagen Flames
Complexity Gaming mousesports
Dignitas Movistar Riders
Team Vitality North
Fnatic GODSENT

Hur Spelas ESL One: Road to Rio - Europa 2020?

ESL One: Road to Rio spelas mellan den 22 april fram tills den 17 maj. Turneringen inleds med gruppspel, som avslutas den 10 maj med 8 lag i varje. Alla matcherna spelas bäst av tre kartor. Fyra lag i varje grupp avancerar till PlayOff. De två bästa ur gruppspelet spelar i övre bracket medans trean och fyran spelar i nedre. I övre bracket är det totalt 3 matcher innan den stora finalen och i nedre är det sex. Precis som under gruppspelet spelas varje match bäst av tre kartor. Finalen avgörs med bäst av fem.

Vem som kommer avancera till PlayOff det återstår att se men om vi ska titta på statistiken samt de lag som deltar har vi lagt vårt bet på just de 7 lagen som vi nämnt ovan. Om du redan nu vill betta på ESL One: Road to Rio så hittar du odds hos Betway, Pixel.bet eller Unibet. Just nu är det för tidigt att betta på vem som vinner hela turneringen, men vi är ganska övertygande om att detta kommer ändras inom en väldigt snar framtid.

ESL One: Road to Rio - Europa 2020 - Bettingguide

Idag spelas det 1 matcher i grupp A, och 2 i Grupp B. Självklart kan du tippa på samtliga om du känner för det och det är Pixel.bet och Betway som satsat så det knakar med hundratals av marknader med odds. Först ut idag är CPH Flames som möter cOntact. Förvånansvärt är att det högsta oddset är på CPH F och bäst odds erbjuder Betway med 2.10x. Däremot om du bettar på cOntact är det Pixel.bet som ger dig högst avkastning med 1.70x medans du får 1.61x hos Betway.

Samtidigt drar även matchen mellan mousesports och Movistar Riders igång. Om du inte är så insatt så är mousesports rankad tvåa i världen. Ett säkert bett på laget och som drygar ut din kassa hos Pixel.bet med 1.08x. I motsatt till detta och om du istället lägger slantarna på Movistar ger Betway dig hela åtta gånger din insats medan hos Pixel.bet får du endast 6.00x.

Den sista matchen som spelas här för Europa drar inte igång förens klockat tio i kväll. Det är Dignitas mot Ninjas in Pyjamas som ställs mot varandra och självklart är det NiP som är favoriter. Eftersom båda lagen är svenska rekommenderar vi dig att streama matchen här hos oss på GoPlay.se e-sport. Oddset på NiP är just nu i skrivande stund 1.28x hos båda spelbolagen. Men på Dignitas är oddset en aning högre hos Betway som erbjuder dig 3.35x.

Det är imorgon den 25 april som ESL One: Road to Rio drar igång ordentligt. Då spelar Fnatic och Astralis mot varandra. Matchen börjar klockan 15.00, tryck in Goplay.se i din webbläsare för att titta på matchen live. Med tanke på Fnatics nuvarande form, som om de vore pånyttfödda 2020 och Astralis som jagar sin forna form som vi såg under hela 2019, kommer detta bli en riktig rysare. Så pass att inte ens våra bettingpartners har släppt alla odds än. Men hos Betway hittar du vinnarodds på lagen på karta 1, 2 och 3. 1.65x på Astralis samt 2.01x på Fnatic.

Utöver dessa matcher duelleras det även på de andra kontinenterna. På torsdag den 30 april spelas det två matcher i CIS (Ryssland), då möter ForZe (1.22x) och ENIGMA GAMING (3.85x) varandra och PRO100 (3.57x) spelar mot Virtus.Pro (1,25x). Dessutom den 1a maj är det dags för Natus Vincere och Espada att entra ESL One: Road to Rio. Oddsen hos Pixel.bet och på respektive lag är 1.12x och 5.35x.

Oddstabell ESL One: Road to Rio

 

MATCHER 24-04-2020 MATCHVINNARE ODDS PIXEL.BET
CPH Flames vs

cOntact

2.12x

16.x

mousesports vs

Movistar Riders

1.17x

4.42x

Team Dignitas vs

Ninjas in Pyjamas

3.30x

1.28x

MATCHER 25-04-2020 MATCHVINNARE ODDS BETWAY
Astralis vs

Fnatic

1.65x

2.01x

Heretics vs

ENCE

2.55x

1.45x

Complexity vs 

Team Vitality

1.95x

1.75x

MATCHER 26-04-2020 MATCHVINNARE ODDS BETWAY
Team North vs

mousesports

3.80x

1.22x

G2 Esport vs 

FaZe Clan

1.80x

1.90x

Movistar Riders vs

cOntact

2.55x

1.45x