European Masters Spring 2020

Av Fredrik
27 april, 2020

European Master Spring 2020 tillhör en av Europas största turneringar för League of Legends. Du kan jämföra den med LEC som nyligen avgjordes för bara några dagar sedan. Däremot i European Masters Spring 2020 är det lagen som är seedade något lägre än lagen i LEC som deltar. Bland lagen som är med och fajtas hittar du Team GamerLegion, Singularity eSport, mousesports samt Movistar Riders. Samtliga stora esportorganisationer som är välbekanta på den stora esportscenenen. EMS 2020 som den även förkortas spelas fram till den 10e maj och just nu är det 16 lag som återstår av hela 28 stycken. Gruppspelen drar igång den 22e april nu på onsdag. Det är nu som turneringen börjar på riktigt och bäst betting sker hos Pixel.bet som radat upp massor av marknader för dig att betta på.

European Masters Spring 2020 - 16 lag av 28 tävlar om €150 000

European Masters arrangeras av Riot Games och är ytterligare en i raden turneringar som spelutvecklaren anordnar för LoL. Turneringen spelas i Europa med endast europeiska lag och totalt är det 28 stycken som deltar. Sedan början av april när turneringen drog igång har det spelats inledande gruppspel, där vann Team GamerLegion, K1CK eSport Club, Racoon så väl som Defusekids sina respektive grupper. Lagen har också spelat Play-In för det kommande gruppspelet som drar igång 22 april nu på onsdag. Det är 16 lag indelade i fyra grupp A, B, C och D, två lag i varje grupp kommer avancera till KnocKOut stage. Där kommer lagen spela kvartsfinal, semifinal och tillsist final. Tabell följer nedan med lagen i respektive grupp.

Tabell grupp A, B, C och D

 

GRUPP A GRUPP B
BT Excel AGO ROGUE
GamersOrigin Defusekids
Team GamerLegion LDLC OL
YDN Gamers Vodafone Giants
GRUPP C GRUPP D
FC Schalke 04 Evolution Energypot Wizards
K1CK eSports Club eSuba
Movistar Riders Fnatic Rising
Singularity Esports mousesports

Betta på European Masters Spring 2020

Vi har valt Pixel.bet eftersom de har flest kategorier med marknader av odds på European Masters Spring 2020. Eftersom turneringen räknas som en major kan du räkna med massor av odds samt du streamar flera av matcherna här hos oss på GoPlay.se e-sport. Just nu hittar du 9 olika matcher med odds, med start på onsdag klockan 19.00. Då spelar Movistar Riders mot Schalke 04. Det är de sistnämnda som är favoriter och oddset är 1.35x på att de vinner. Dock ska du inte räkna bort filmstjärnorna. Oddset på Movistar är 2.95x din insats, en hyfsad avkastning med tanke på att laget slutade tvåa nyligen i SuperLiga Orange Season 18. Också har de spelare som Mauno ”beansu” Tälli från Forge, Rasmus ”styllEE” Nydahl Kristensen från CPH Flames såväl som coachen Marcus ”Priskornet” Vittrup Priskorn.

Det spelas även andra matcher under onsdagen. Vad sägs som Team Singularity mot K1CK eSport Club, och Energypot Wizards möter inte mindre än mousesports. Favoriter är K1CK samt mousesports. Vi skulle nog våga säga att vi håller med Pixel.bet om detta och ett bet på respektive lag ger dig dig 1.43x(K1CK esport Club) och 1.07x(mousesports).

På torsdag fortsätter European Masters Spring 2020 med flera riktigt grymma matcher att både titta och betta på. AGO möter Defusedkids. Oddset på AGO är 1.48x medans det är 2.45x på de sistnämnda. Även GamerLegion börjar spela på torsdag och de möter YDN Gamers. GamerLegion som nog är ett av de bättre lagen i EMS 2020 kommer med en roster där Petter ”Hjarnan” Freyschuss ingår, en av sveriges bästa LoL-spelare. Hans tidigare organisation G2 Esport är just nu världens bästa. Utöver “Hjarnan” har GL också Ardian ”nite” Spahiu som rostades från mousesports. Med ett lag i världsklass är YDN chanslösa. Oddsen på GL är 1.35x och detta odds är faktiskt bra då det är mer eller mindre an homerun. Dock om du vill tippa på YDN Gamers vilka vi inte vet mycket om då de är nya på den stora LoL-scenen tripplar du din insats med ett odds på 2.95x.

Ett lag som inte behövde kvala till detta gruppspel är BT EXCEL. De är förmodligen Englands bästa esportlag för LoL. De möter GL på fredag klockan 23.00. En sen match och ett perfekt fredagsnöje under rådande pandemi som råder runt om i världen. Oddset på EXCEL är 1.61x. Laget är tippade favoriter mot GamerLegion som har ett odds på 2.17x. Inte dåligt och här på Goplay.se e-sport tror vi att chansen är 50/50 att GL kan slå EXCEL. England är inget stort land för e-sport. Men det finns ett par stora organisationer varav EXCEL är en av dessa. De tävlar för det mesta på den inhemska esportscenen och de tog sig till European Masters Spring 2020 via UK League Championship Spring 2020. De slutade tvåa efter att förlorat mot Fnatic Rising men det räckte för laget att avancera. Förra året tog de sig till KnockOut stage i EMS och de kommer med all största sannolikhet göra det i år igen.

Odds Pixel.bet - European Masters Spring 2020

 

MATCHER 22-04-2020 MATCHVINNARE
Movistar Riders vs

Schalke 04

2.62x

1.43x

Team singularity vs

K1CK eSport Club

2.62x

1.43x

Energypot Wizards vs

mousesports

6.07x

1.07x

MATCHER 23-04-2020 MATCHVINNARE
AGO ROGUE vs

Difusekids

1.48x

2.45x

BT EXCEL vs

GAMERSORIGIN

2.08x

1.66x

YDN Gamers vs

Team GamerLegion

2.95 

1.35x

Movistar Riders vs

K1CK eSport Club

1.24x

3.65

mousesports vs 

ESUBA

1.05x

7.50

Vilka Marknader ska du betta på?

Att betta på LoL är inte alltid så enkelt då du har många olika typer av marknader med odds som du kan tippa på. Vi kommer ge dig några tips som rekommenderas såväl som är enkla att förstå. Under gruppspelet möter lagen varandra endast bäst av en runda. Däremot under KnockOut stage spelar de bäst av 3 samt bäst av 5. Därför är det ett ypperligt tillfälle att betta nu. Inte så mycket att hålla reda på samt du för gagnar dig erfarenhet om du inte tidigare bettat på League of Legends. Det är inget svårt samt om du redan tippar på Dota 2 då har du redan koll på 95% av marknaderna.

Matchvinnare: Precis som det heter, det är vinnarodds på vem som vinner hela matchen.

Handicap: Att betta med handicap är och kan vara väldigt förmånligt. Det du ska vara medveten om är att oddset är emot dig om du tippar på laget som är favorit.

First Blood: Det finns flera marknader och den vanligaste är First Blood 5. Det betyder det lag som slår ut flest karaktärer först fem gånger.

Slay First Dragon: Helt enkelt det lag som dödar motståndarens drake först. Utöver Draken har du också Baron.

Destroy First Tower: Tornen är viktiga i LoL. Just därför är det viktigt att förstöra motståndarens torn först. De finns flera stycken och oftast det lag som förstör det första vinner rundan. Andra byggnader som ska förstöras och som du kan betta på är Inhibitor. De är viktiga eftersom de blockerar fiendens superminer.

Resultat: Du better helt enkelt på slutresuktatet.

Detta är ett axplock av marknader som du bettar på när du tippar på League of Legends. De är så pass enkla att förstå att även en novis gambler klarar av det. Lycka nu till med ditt bettande. Vi håller tummarna och hoppas vår lilla snabbguide hjälper dig på traven.