Dead or Alive 2

Volatilitet:

Hög
Av David
2 april, 2019

Dead or Alive 2

"10 år har gått sedan Dead or Alive först släpptes och äntligen släpps en uppföljare! Snyggare design, maxade bonusfunktioner men med samma känsla som i ettan. På med cowboybootsen och ge dig ut på ett äventyr du sent kommer glömma."

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Dead or Live 2

NetEnt har lyckats skapa många uppskattade spel, inte minst Dead or Alive (även kallat DOA) som snabbt blev en utav de mest populära spelen sedan 2009. Äntligen går NetEnt ut och meddelar att en uppföljare släpps inom kort och vi är exalterade och taggade till max. Vi får hålla ut till april i år, 2019 då Dead or Alive 2 kommer komma som en blixt från klar himmel. Det är alltid svårt att göra om ett så pass älskat spel några år senare, spelare har skyhöga förväntningar och vill först och främst, wow vilket ljud, uppgraderingen av ljudet är riktigt bra.

RTP på Dead or Alive 2 kommer ligga på 96,8 % vilket är bra, men ändå relativt standard för ett sådant spel. Volatiliteten är hög och det känner vi är det som är mest spännande med spelet, det blir action och mycket olika funktioner.

  • Spelet innehåller en slags nostalgi-känsla i och med att den första versionen av Dead or Alive släpptes för 10 år sedan.
  • Snygga funktioner och grymma bonusar
  • Det kan bli svårt att leva upp till föregångaren.
  • Vi hade velat se lite mer variation
Lanserades April 2019
RTP 96,8 %
Volatilitet Hög
Mjukvara NetEnt
Tema Äventyr
Underhållningsnivå 1-5/5
Vinstlinjer 9
Hjul 5 x 3
Min. mynt per linje Antal
Min./max insats 0,9 kr – 180 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 100 000 x insatsen
Maxvinst i mynt Okänt
Bonusrundor/funktioner Freespins, Bonusspel etc.
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android/osv.

Relaterade slots

Funktioner i Dead or Alive 2

Funktionerna i spelet har NetEnt valt att behålla precis som de är i föregångaren. Du spelar alltså på 5 hjul med 3 rader och 9 vinstlinjer – ett upplägg vi definitivt sett i andra slots också. Alltså har de inte valt att göra någonting utöver det vanliga när det kommer till just upplägget.

Lista ett antal vinstmöjligheter i punktlistan nedan.

Som vi nämnde här ovanför har NetEnt valt att spara en hel del funktioner från första Dead or Alive, likaså har de gjort med symbolerna i spelet. Animationer och symboler är givetvis snyggare och grafiken bättre i uppföljaren. Vi ser sheriffstjärnan som vi känner igen sedan tidigare som är en högt betalande symbol. Bland symbolerna hittar vi även cowboyhatten, cowboybootsen, en whiskeyflaska med ett dryckesglas och även en revolver som har det högsta värdet i spelet.

Hög volatilitet = många roliga bonusfunktioner i spelet med mycket free spins-möjligheter. Under free spins-rundan har du chans att vinna hela 100 000 x din insats vilket är en enorm summa och även det som är spelets högsta vinst. Det kommer dock inte finnas någon jackpott eller progressiv jackpott i Dead or Alive 2.

Free spins-läget

Givetvis finns det chans att vinna free spins i uppföljaren, det finns till och med 3 olika funktioner. Dessa 3 free spins-lägen heter Train Heist, Old saloon och sist men inte minst High noon som alla ger dig olika bonusar som vi ska gå igenom i punktlistan här nedanför:

  • Old saloon – Här multipliceras alla dina vinster med x2. Du kan även om du har tur få 5 free spins. 1 sticky wild-symbol kan dessutom landa på hjulen och lyckas du få 2 stycken sådana förvandlas de till ”multiplier wilds”.
  • Train Heist – Här aktiveras en multiplikator och landar en wild på spelplanen ökar multiplikatorn med x1 och 1 free spin blir din. Lyckas du komma upp till x16 på din multiplikator vinner du 5 till free spins.
  • High noon – Alla wilds förvandlas här till multiplier wilds, dessa ökar dina vinster markant.

Slutord

Vi ser fram emot uppföljaren Dead or Alive 2 så mycket att vi nästan spricker. Det första spelet har blivit lite av en klassiker och det är många som velat ha en uppföljare och NetEnt har hört deras böner. Dead or Alive 2 innehåller mycket bonusar vilket definitivt gör att sloten har en hög volatilitet, precis som en Dead or Alive-historia ska vara. Spelet kommer finnas tillgängligt till din mobil och även surfplatta vilket gör att du kan spela spelet var du än befinner dig.

Håll utikik efter NetEnts uppföljare Dead or Alive 2 som släpps i slutet av april i år 2019. Vi är taggade till tänderna och ser fram emot ännu en klassiker!