Alchymedes

Är du sugen på att gå in i det mystiska laboratoriet som har alla möjliga ingredienser? Förtrollande drycker, multipliers och Wilds kan ge dig fina vinster. Med 30 vinstlinjer som räknas från båda håll har du alla chanser att lyckas.

Fakta om Alchymedes Slot

Lanserades Januari 2017
RTP 96,10 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Yggdrasil
Tema Mysterium/Fantasy
Underhållningsnivå 4
Vinstlinjer 30+30
Hjul 4×5
Min. mynt per linje 0.10 kr
Min./max insats 20 kr
Jackpot Nej
Maxvinst för basspel 300.000 mynt x insatsen
Bonusrundor/funktioner Multiplier, Spreading Wilds
Stöd plattformar PC/Mac/Android

För- och nackdelar

 • + När man börjar spela, oavsett enhet, så känner man hur mystiken tätnar. Du vinner mindre vinster ofta vilket gör att spänning hela tiden finns där, med olika nivåer att klara av gör att du kan ha underhållning länge.
 • + Du har många bonusfunktioner här. Spreading Wilds som kan spridas till flera rutor, Multipliern som växer för varje spinn och gratis extra trigger i början av varje nivå.
 • Det kom inte många av de välbetalda symbolerna när vi provade på spelet..
 • Det finns ingen svensk beskrivning och det försvårar för de som inte är bekväm med engelska.

Introduktion

I Alchymedes får vi följa med in i en alkemists laboratorium, där kan du se de olika trolldrycker och blanda till dig olika vinster och bonusfunktioner. Det är mystiskt och lite mörkt i labbet men trots det så ser du tydligt de vackra färger som dryckerna, symbolerna och spelplanen har. Med 30 vinstlinjer som räknas från båda håll och den låga volatiliteten så är det underhållning hela tiden. Det är relativt lågt med 96,10% i RTP men inget som stör spelets helhet eftersom det finns många bonusfunktioner. Man ska klara att fylla de guldiga rutorna med wilds och därefter gå upp i level. När du går upp i nivå så får du bonus-trigger, extra multiplier, extra wild eller extra mynt. Beroende på ditt inställda myntvärde så ändras svårigheten. Med allt detta har denna slot har lite mer att erbjuda än de vanliga slots som enbart spinner.

Funktioner

Alchymedes har 30 vinstrader som räknas från både höger och vänster. När du har klarat att fylla de guldfärgade mönstret så har du klarat den nivån och du får bonus. Du spela hur länge som helst, det finns upp till 15.000 olika mönster samt multipliers som kan bli så höga som x100.

 • 3-5 gröna klöver ger 5, 15 och 70 mynt.
 • 3-5 gröna drycker ger 10,40 och 200 mynt.
 • 3-5 lila drycker ger 20, 60 och 500 mynt.

När du väljer myntvärde så väljer du även svårighet och vinststorlek. Du har två olika wild-symboler i Alchymedes, dessa ersätter alla andra symboler och de kan sprida sig, så om du får en wild inom det mönster som du ska fylla i så sprids wilden där i och hjälper dig att klara nivån. Du får trigger i varje början av varje ny nivå och där kan du få wild att spridas ännu bättre. Utöver triggern så får du bonus efter avklarad nivå där du på en gammeldags våg kan välja att hälla på extra multiplier eller extra wild-spridning.

Det finns inga jackpottar i Alchymedes men det behövs inte eftersom du ständigt har olika triggers, nivåer att klara och häftiga wilds som sprids. Den största vinsten som är 6 miljoner kr får du genom att satsa maxbet, du kan enkelt bara klicka på knappen bredvid spinn-knappen.

Free spins-läget

Här finns inte freespins men varje nivå bjuder på bonusar som ersätter nöjet som man får av freespins. Om du gillar extra nöje så är spreading wilds något för dig till  exempel. Att försöka fylla guldrutorna är också något som är minst lika roligt som freespins.

 • Varje början av nivå får du en multiplier.
 • 3 eller fler symboler ger vinst.
 • Varje avklarad nivå ger dig extra mynt eller extra trigger.
 • Eftersom du har 30×30 vinstchanser har du många olika vinstchanser.

Slutord

Alchymedes är en väldigt underhållande videoslot som bjuder på mystik, grym grafik, rykande rökelse som förhöjer stämningen och fina vinster som kommer regelbundet. Yggdrasil har återigen gett allt för att du ska få underhållning av kvalitet och originalitet men framförallt underhållning som verkligen är roligt. Med mindre vanligt upplägg får du vara med om trevliga moment samtidigt som du kan lyssna på den lugna musiken i bakgrunden och se på den otroligt detaljrika spelplanen.

Det bästa med Alchymedes är utan tvekan helheten, de har verkligen hittat rätt ljud till rätt symboler som är i den rätta miljön. Det sämta är att det är småvinster som oftast kommer men hade det varit tvärtom så hade Yggdrasil troligen gått i konkurs. Skämt åsido men någon större vinst hade varit trevligt.