Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Ankh of Anubis från Playn´Go

Ankh Of Anubis

Av Wille
27 december, 2019
Ankh Of Anubis är en lyckad slot från Play´N GO med slumpmässiga wilds och upp till 20 free spins i frispelsläget. Spelet har dessutom den största maxvinsten som utvecklaren släppt hittills: cirka 15,6 miljoner kronor!
  • Hög potential med enorm maxvinst
  • Hög volatilitet
  • Temat har återanvänts flertalet gånger
  • Få bonuslägen

Ankh Of Anubis är i mångt och mycket en traditionell spelautomat som spelas med hjälp av 5 hjul, däremot hittar du 576 vinstlinjer och raderna som ser ut enligt följande: 3-4-4-4-3. RTP:n är satt på 96,2 % vilket får anses vara ”standard” för denna utvecklare, samt att volatiliteten är uppskruvad till hög.

Insatsnivåerna är breda och med möjlighet till 0,10 till 100 euro per snurr finns det goda möjligheter för alla sorters spelare. Maxvinsten är dessutom enorm och om du lyckas trigga den finns det chans till över 15 miljoner kronor vilket är väldigt imponerande för en spelautomat utan progressiv jackpot.

Temat i spelet förflyttar dig till den antika egypten och även om ämnet är väldigt uttjatad tyckte vi om utseendet och detaljrikedomen i de något större symbolerna än vi är vana vid att se i moderna slots.

Vill du veta mer? Läs vidare nedan för en fullständig recension.

Introduktion till Ankh Of Anubis

Spelet har verkligen otroliga visuella effekter och grafiken är således på topp, även om själva bakgrunden är täckt av den stora spelytan. Det går dock att skåda nilen bakom alla symboler och ljudspåret för faktiskt tankarna till ett bortglömt kungarike med faraoner och egyptiska gudar.

Basspelets maxvinst är dock inte särskilt imponerande och med endast 10x insatsen tycker vi att den borde ha skruvats upp ett snäpp till. Höjdpunkten med automaten är dock Anubis Wild läget som slumpmässigt belönar dig med Wild symboler, de allra mest eftertraktade i de flesta slots.

Med hjälp av dessa ökar du givetvis dina vinstchanser då de ersätter alla andra symboler förutom Scattern. Frispelsläget kan också triggas med 10, 15 eller 20 free spins beroende på mängd Scatter symboler vilket är ett ytterligare plus enligt oss.

Formatet är också annorlunda eftersom du bjuds på 576 sätt att vinna, samt att de gäller för båda hållen. Spelmotorn är dessutom den allra nyaste från Play´N GO och alla knappar och reglage känns både moderna och responsiva.

Bonusrundor i Ankh Of Anubis

Nedan följer en utförlig beskrivning av de olika bonusfunktionerna i spelet för att ge dig en bättre överblick av dem:

Frispelsläget

För att trigga frispelsläget krävs 3, 4 eller 5 Scatter symboler som gestaltas av pyramiden. Dessa belönar dig sedan med 10, 15 eller 20 free spins samt att läget kan aktiveras om under omgången, dessutom helt utan begränsningar.

Du kan även samla på Ankh symboler under frispelsläget för att trigga Anubis Wild funktionen medan du snurrar, dock krävs det att du får 5 stycken totalt för att aktivera läget. Potentialen är alltså väldigt hög när automaten väl belönar dig med free spins, något som i bästa fall kan resultera i en enorm maxvinst på över 15 miljoner kronor!

Anubis Wilds

Denna bonusfunktion kan triggas både i basspelet och under frispelsomgången där den främsta uppgiften är att belöna dig som spelare med fler Wild symboler. Dessa ger dig sedan möjlgihet till fler vinstgivande kombinationer och de kan dyka upp på samtliga hjul, med 1-4 stycken symboler åt gången.

Tänk dock på att detta läge aktiveras helt slumpmässigt och att den inte går att styra på något sätt.

Tema och symboler

Ankh Of Anubis har många symboler från forntida egypten, exempelvis Ankh:en, pyramider, samt guden Anubis som även agerar Wild. Scattern i sin tur gestaltas av en pyramid, samt att A,K,Q,J finns med som de lägre symbolerna. Det finns också högre betalande symboler i form av gyllene reliker, men den högst betalande av dem är Wild symbolen som i bästa fall kan belöna dig med 10 x insatsen, förutsatt att du får till 5 av dem samtidigt.

Ljudupplevelsen, grafiken och den visuella presentationen är verkligen på topp i Ankh Of Anubis och det är synd att spelet som erbjuder enormt med potential faller något platt gällande mängden bonuslägen. Vi njöt verkligen av att snurra i denna slot även om det ännu en gång lämnas en hel del till fantasin gällande bakgrunden till spelet. Vad vill Anubis egentligen? Enligt den egyptiska mytologin var han guden som skyddade de dödas gravar och det i sig är en uppgift som skrämmer upp de flesta.

Med en hög volatilitet får du även nöja dig med något färre vinster i basspelet eftersom den största potentialen givetvis hittas under frispelsomgången. De animerade symbolerna är också något vi imponerades över och ljudet i spelet blir aldrig störande utan lägger snarare till ett ytterligare element som lyfter upp själva spelupplevelsen.

Sammanfattning av Ankh Of Anubis

För att sammanfatta Ankh Of Anubis anser vi att Play´N GO har skapat en välfungerande och väloljad spelmotor som gör det den ska mycket väl. Med det sagt hade vi önskat något fler bonuslägen även om maxvinsten på 15 000 x insatsen är en enorm fördel i sig.

Allt som allt är Ankh Of Anubis en välbalanserad automat med möjlighet till livsförändrande vinster om du har turen på din sida. Spelutvecklaren är också en av de flitigaste på den svenska spelmarknaden just nu vilket innebär att du förmodligen inte kommer ha några som helst problem att hitta spelet på ett nätcasino nära dig!

Lanserades 5 December 2019
RTP 96,2 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Play´N GO
Tema Antikens egypten
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 576 sätt att vinna
Hjul 3-4-4-4-3
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 1 – 1000 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 10 x insatsen
Maxvinst i mynt 1 500 000
Bonusrundor/funktioner Random Wilds, Free Spins
Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots