Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Big Bad Wolf från Quickspin

Big Bad Wolf

Av David
13 september, 2019
Big Bad Wolf är en av våra absoluta slotfavoriter. I denna slotrecension kan du läsa precis varför slotens fallande symbol-funktion är så otroligt spännande.
  • Nostalgiskt spel med fokus på den gamla sagan om Rödluvan och den stora stygga vargen.
  • Roliga bonusfunktioner
  • Spelet lanserades redan 2013 och vi hade gärna sett en modern uppföljare
  • Gillar man inte barnsagor är det ingen slot som faller dig i smaken

Introduktion till Big Bad Wolf

Big Bad Wolf är något av en modern klassiker inom slotvärlden. Det är en slot som skapades 2013 av den svenska spelutvecklaren Quickspin men du kan fortfarande hitta den på de flesta nätcasinon. Det finns definitivt en orsak till att denna slot inte har glömts bort för det är även en av våra favoriter.

Temat är barnsagor, rättare sagt sagan Tre små grisar. Slotens design består av huset som vargen i sagan försökte blåsa omkull. På sidan om huset kan du se högafflar, korgar med äpplen och oändliga gröna slätter. Allt detta ger designen en väldigt idyllisk atmosfär som det är omöjligt att inte gilla.

Det är inte första gången Quickspin har skapat en slot baserat på en barnsaga och om du är intresserad av fler sådana kan du alltid ta en titt på Goldilock.

Funktioner i Big bad Wolf

En av de stora dragkrokarna i Big Bad Wolf är de så kallade fallande symbolerna. Så som i andra slots med en liknande spelidé så tas alltid symboler som varit med i vinnande kombinationer bort från hjulen. Dessa kommer sedan ersättas av nya symboler vilket ger dig ytterligare chanser att vinna på samma snurr. Det betyder att du får flera vinstmöjligheter utan att satsa mer.

Detta är inte allt! De fallande hjulen i Big Bad Wolf kommer med den fördelen att de ger dig fler wildsymboler ju fler vinstkombinationer du lyckas skapa i rad. Efter 2 vinstkombinationer i rad förvandlas den lila grisen till en wild, efter 4 vinstkombinationer förvandlas den mörkblå grisen till en wild och efter 6 vinstkombinationer förvandlas också den ljusblå grisen till en wild. Lyckas du alltså få symbolerna att falla 6 gånger kommer du spela med 3 stycken extra wildsymboler. Detta skapar ofta vinstkombinationer till vänster och höger och de bara fortsätter dyka upp. Det är intensivt, spännande och väldigt roligt.

Free spins-läget

Ett frispelsläge finns också i denna spelautomat. Detta aktiveras av 3 symboler på den stora stygga vargen, var som helst på hjulen. Du börjar alltid med 12 freespins och det är också här som vargen försöker blåsa omkull grisarnas hus. I frispelsläget finns det en månsymbol som inte finns i huvudspelet. Denna symbol landar endast på det 5:e hjulet och om du får 3 av denna symbol så blåser vargen omkull huset, du får då ytterligare 2 freespins och grisarna flyttar sig till nästa hus. Får du ytterligare 3 månsymboler, alltså sammanlagt 6 stycken, kommer du få 2 freespins till men alla vinster efter detta kommer också betalas dubbelt.

Det finns alltså väldigt många saker som gör detta frispelsläge bra. För det första är de olika animeringarna där vargen blåser omkull huset och grisarna springer iväg mycket roliga. För det andra så är det väldigt spännande att jaga multiplikatorn på 2x som i samband med de fallande symbolerna och de många wildsymbolerna kan ge väldigt fina vinster. Det går dessutom att omaktivera dessa freespins så de finns väldigt många saker som gör detta frispelsläge väldigt underhållande.

Slutord om Big Bad Wolf

Fastän vi gillar temat i Big Bad Wolf är det inte det som gör denna slot till en vinnare. Visst är det en snygg design som de flesta gillar, men det är de olika funktionerna som verkligen imponerar.

För det första har vi de fallande symbolerna som inte bara kan ge dig extravinster utan också upp till 3 stycken extra wildsymboler. Tillsammans med den vanliga wildsymbolen kan detta ge dig hela 4 wilds under ett snurr. Det är inte enkelt att få så många wilds men det är jakten som gör denna slot så spännande. Detta i samband med frispelsläget som kan ge dubbla vinster gör Big Bad Wolf till en spelautomat som det bara inte går att tröttna på.

Lanserades Juni, 2013
RTP 97,34 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Quickspin
Tema Saga, Varg, Grisar
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 0,25 sek - 100 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 40 000 x Insatsen
Maxvinst i mynt 4 000
Bonusrundor/funktioner Free spins, Wilds, Scatters
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots