Bonanza Megapays

Av Wille
1 februari, 2021
Denna titel är snarare en uppgraderad variant av Bonanza Megaways där du hittar en hel del förbättringar, men framförallt gällande de progressiva jackpotvinsterna Mini, Midi, Major och Mega som lagts till. Andra fördelar är bredare insatsnivåer än tidigare, men även en förhöjd RTP vilket garanterat drar till sig nyfikna ögon. Då vi inte vet exakt lanseringsdatum får recensionen agera lite av en förhandstitt av det som komma skall – men vi är självklart oerhört taggade på detta spel med tanke på alla fördelaktiga egenskaper som implementerats i en automat som vi inte trodde kunde bli bättre.
  • Förbättrad variant av Bonanza Megaways
  • Tar ett vinnande koncept och gör det ännu bättre
  • Hög volatilitet passar inte alla spelare

Lanseringsdatumet är fortfarande ”To Be Announced” från tillverkarens sida, men det finns redan mycket förhandsinformation av spelet vilket pekar på att det förmodligen släpps någon gång under våren 2021. Så fort detta sker uppdaterar vi texten och lägger till ett demoläge, men än så länge har du alltså enbart en teaser att ta del av.

Spelytan består av samma modell som Megaways varianten, alltså 6 hjul, 2 till 7 rader och upp till 117,649 sätt att vinna när den expanderar hela vägen. Insatsernas storlek är däremot justerade till 0,20 till 30 euro per snurr vilket är en ökning när det kommer till de högsta satsningarna, men det innebär också en ökad maxvinst då den kvarstannat på 12,000 x insatsen.

Temat har däremot inte förändrats och du snurrar egentligen i precis samma slot, förutom att du nu hittar fyra progressiva jackpottar längst upp ovanför gruvvagnarna om du tittar på layouten. Detta är också den första titeln ut med Megapays från Big Time Gaming, en indikation på att de verkligen vet vilka av deras titlar som spelarna njuter av mest.

Vill du veta mer? Läs vidare nedan!

Introduktion till Bonanza Megapays

Som vi nämnde tidigare har RTP:n justerats upp till 96,40 % från 96 % vilket kanske inte är särskilt mycket i det långa loppet, men det är ändå en positiv förändring då återbetalningsprocenten ökat en aning. Gällande jackpottarna har du däremot bara 9,44 % i RTP vilket kan vara värt att nämna för dig som läsare.

Volatiliteten har i sin tur stannat på hög, även om det inte finns några exakta siffror på hur det ser ut i verkligheten. Den största skillnaden är givetvis de fyra progressiva vinsterna som finns tillgängliga, något som också förflyttar dig från gruvan till den pampiga staden Las Vegas. Hur dessa triggas förklarar vi mer ingående längre ned i recensionen i sektionen som behandlar bonuslägen.

För att vinna i basspelet krävs det 3 till 6 matchande symboler i de flesta fall, medan diamaneten ger dig klirr i kassan med endast 2 sådana på spelytan. Den enda nya symbolen som introduceras i denna automat är ”Megapays” som dyker upp slumpmässigt under dina snurr och samlas in i en slags pott för att trigga de allra högsta utbetalningarna.

Bonusrundor i Bonanza Megapays

Nedan presenteras bonusfunktionerna i denna automat för en enklare överblick för dig som spelare:

Frispelsläget

För att trigga free spins behöver du få till 4 Scatter symboler som stavar ordet GOLD precis som vanligt. Detta belönar med 12 free spins och du får även en växande multiplikator som börjar med 1x och ökar med +1 efter varje kaskadvinst.

Omgången kan även förlängas med 3 eller 4 Scatters, något som ger dig 5 eller 10 ytterligare gratissnurr.

Progressiva jackpottarna

De fyra jackpottarna som hittas i denna nya utgåva av Bonanza triggas helt på måfå genom att spelytan förväxlas från gruvan till ett lyxigt hotell någonstans i Las Vegas, men spelmotorn väljer också ut en slumpmässig symbol och förvandlar den till Megapays.

När detta sker samlas den in längst ned vid spelytan och ger dig ett ytterligare snurr att prova lyckan med. Om du får till fler än 4 sådana vinner du en av jackpottarna, men för att förklara det hela lite tydligare ser du en utbetalningstabell nedan:

  • 4 till 7 symboler = belönar med Mini jackpotten som börjar från 100 euro
  • 8 till 11 symboler = belönar med Midi jackpotten som börjar från 1 500 euro
  • 12 till 14 symboler = belönar med Major jackpotten som börjar från 20 000 euro
  • 15+ symboler = belönar med Mega jackpotten som börjar från 300 000 euro

Tema i Bonanza Megapays

Det finns inget nytt att rapportera kring temat när det kommer till denna utgåva av spelet, förutom att du hittar en helt ny spelyta när de progressiva jackpottarna ska delas ut till en lycklig vinnare. Denna består av ett gyllene hotell med fyrverkerier i bakgrunden, men även en stor skylt med ”Megapays” som är fastklistrad ovanför spelytan.

I vanlig ordning har du tillgång till precis samma symboler som gjorde det första spelet till en klassiker, exempelvis dynamiten som agear Wild, men även diamanter, olika mineraler och A, K, J, samt Q som agerar de lägre betalande symbolerna.

Så fort vi får mer information om grafiken, ljudupplevelsen och annat relevant i denna nya variant av spelet uppdaterar vi även denna sektion av recensionen. Som det ser ut nu kan du dock förvänta dig en liknande upplevelse fram tills att jackpottarna träder in i bilden.

Sammanfattning av Bonanza Megapays

Big Time Gaming har tagit det bästa av Bonanza Megaways och förbättrat det ytterligare i denna utgåva genom att öka RTP:n, men även maxinsatserna från 20 till 30 euro vilket automatiskt förbättrar den högsta möjliga vinsten till cirka 3,6 miljoner kronor om vi inte ser till jackpotvinster.

Tack vare de progressiva jackpottarna hittar du även ytterligare incitament som lockar, men särskilt då samtliga av dem växer sig större desto längre tiden går. Vi gillar också att deras ursprungliga värden är relativt saftiga då det säkerligen kommer locka till sig både hobbyspelare och ”high rollers”.

Det enda som är lite tråkigt handlar om själva lanseringsdatumet då denna fortfarande inte är avslöjad. Så fort vi vet mer kommer även denna recension uppdateras med aktuell information om alla andra eventuella förbättringar, utöver den matematiska modellen som vi redan gått igenom.

Håll utkik här hos oss på Goplay för att prova titeln så fort det släpps, men även för att läsa en fullständig genomgång av detta fantastiska spel. Det finns få automater vi har varit lika taggade på som Bonanza Megapays!

Lanserades Oklart
RTP 96,40 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Big Time Gaming
Tema Guldgrävning i USA
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer 117,649
Hjul 6x7
Min. mynt per linje 0,20
Min./max insats 2 – 300 kr
Jackpott Ja
Maxvinst för basspel 50 x insatsen
Maxvinst i mynt 360000
Bonusrundor/funktioner Frispelsläge, Fyra progressiva jackpottar, Progressiv multiplikator
Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots