Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Dead or Alive

Volatilitet:

Hög
Av David
5 mars, 2019

Dead or Alive

"Dead or Alive är ett av NetEnts mästerverk vad gäller hög volatilitet och jakten på wild line under Free Spins rundorna. Få spelautomater Netent skapat har hållit samma status som Dead or Alive. Största inspelade vinst ligger fortfarande på runt 6000 x insatsen."

Volatilitet:

Hög

Introduktion

I Dead or Alive tar vi oss till vilda västern och får sällskap av ett antal cowboys. Det är den svenska spelleverantören NetEnt som står bakom vad som har blivit en av deras mest kända spelautomater. Faktum är att sloten lanserades redan år 2009.

Inspirationen till Dead or Alive är hämtad från gamla västernfilmer som du säkert förknippar med Clint Eastwood. På hjulen ser du allt från pistoler och cowboyboots till whiskyglas snurra förbi. Håll ett vakande öga på Wanted-postern då det är denna symbol som fungerar som spelets wild. Sloten är i sig bjuder på fin grafik och snygga animationer, i bakgrunden hör du även ljud från pistoler och passande musik samtidigt som du snurrar på hjulen.

Dead or Alive är en slot som endast har nio vinstlinjer. Det kan låta lite i förhållande till andra spel från NetEnt men vinstchanserna är ändå goda. Här kan du satsa så lite som 90 öre per spinn, och även om du har en mindre budget räcker alltså pengarna länge. Du som gillar att spela högre summor kan dock bara satsa 180 kronor per spinn som max, vilket är lågt.

 • Minsta insatsen är endast 90 öre per spinn
 • Scatter-symboler som ger både free spins och myntvinst
 • Dina vinster dubbleras under free spins
 • Kan ta lång tid innan du triggar free spins-läget
 • Maxinsatsen per snurr är låga 180 kronor

Funktioner

Slotens höjdpunkt är dess free spins som dubblar alla dina vinster. För att aktivera dessa behöver du snurra fram minst tre stycken scatter-symboler var som helst på hjulen. Oavsett om du får upp tre stycken scatter-symboler eller fler i Dead or Alive är free spinsen alltid tolv till antalet. Det som skiljer beroende på hur många scatters du får är beloppet på myntvinsten, men för en myntvinst krävs bara två scatters.

Under gratisrundorna blir alla wilds så kallade ”sticky” och stannar kvar på hjulen under resterande snurr. Får du en wild-symbol på varje hjul kommer du belönas med fem stycken extra snurr. Får du fem stycken wilds i en vinstlinje under free spins-läget betyder detta att du vinner maxvinsten på varje resterande snurr. Det är här du har chansen att tjäna de riktigt stora pengarna som sloten är så omtalad för.

 • Kortspelssymboler: De lägre betalande symbolerna i sloten, 10:an ger 25 mynt som max medan A ger 100 mynt om du spelar med insatsnivå 1 och landar fem likadana symboler.
 • Whiskyglas: Den lägst betalande av medelvinstsymbolerna, upp till 200 mynt.
 • Cowboyboots: Ger dig 300 mynt om den kommer i en vinstlinje av fem.
 • Cowboyhatt: Utdelning på 400 mynt vid en vinstlinje på fem.
 • Bälte: Den näst bästa medelvinstsymbolen som ger 750 mynt.
 • Stjärna: Ger högst utdelning av medelvinstsymbolerna och ligger på 1 000 mynt.
 • Scatter: Två pistoler i kors med texten ”scatter” under. Tre eller fler ger tolv free spins, två eller fler ger myntvinst, upp till 2 500 mynt.
 • Wanted-poster: Wild som ersätter alla övriga symboler med undantag för scattern. Blir sticky wild under free spins-läget.

Slutord

Dead or Alive kanske inte ser mycket ut för världen, och i en enkel slot med en låg maxinsats per snurr är det lätt att tro att sloten inte betalar ut några stora pengar, men skenet bedrar. I slotens free spins-läge dubblas nämligen alla dina vinster och lyckas du då landa en linje med wilds redan på första gratissnurret kan du vänta dig rejält klirr i kassan. Det är också ett plus att scatter-symbolen kan ge en hög myntvinst samtidigt som den belönar dig med tolv lukrativa free spins. En odödlig västernklassiker!

Lanserades Oktober 2013
RTP 96,82%
Volatilitet Hög
Mjukvara NetEntertainment
Tema Vilda Västern
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer 9
Hjul 5
Min. mynt per linje 9
Min./max insats 0,90 sek / 180 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 60 000 X
Maxvinst i mynt 54 000
Bonusrundor/funktioner Wilds, Sticky wilds, Free spins
Stödda plattformar PC, Mac, IOS, Android

Relaterade slots