Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Dragon Born

Volatilitet:

Hög
Av David
7 mars, 2019

Dragon Born

"Big Time Gaming är tillbaka med sin Megaways spelmotor och en spännande sagovärld med drakar och prinsessor, men också freespins och staplade multiplikatorwilds."

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Dragon Born från Big Time Gaming

Dragon Born tar dig till en sagovärld med riddare och drakar, en plats där prinsessans hand fås genom tapperhet och mod. Slåss mot den mäktiga draken, vinn freespins och bli kungarikets mäktigaste riddare! Är du redo för utmaningen? 

Dragon Born använder sig av Big Time Gamings populära spelmotor Megaways. Megaways fungerar i princip på liknande sätt som slots med 243 eller 1024 sätt att vinna, men med många fler vinstmöjligheter. Det kan verka förvirrande till en början men du behöver inte spela så många spelrundor för att förstå exakt vad som försiggår.

Det är alltså Big Time Gaming som ligger bakom Dragon Born. Big Time Gaming grundades redan 1996 men deras stora framgång kom inte förrän nästan 20 år senare då de skapade den unika spelmotorn Megaways. De flesta av Big Time Gamings slots baserar sig idag på Megaways, även Dragon Born som lanserades i februari 2016.

Dragon Born ger inte vinster särskilt ofta men när de väl kommer kan de vara mycket stora. Detta kallas för hög volatilitet och att veta detta är viktigt för att kunna hantera din spelkassa så ansvarsfullt som möjligt. Återbetalningsprocenten är 95% vilket är precis på gränsen till godkänt av oss. Vi skulle gärna se att de höjer denna för att ge spelaren så mycket valuta för sina pengar som möjligt.

 • Spelmotorn Megaways är inte för alla men den har ändå lyckats få en kultstatus bland spelare som gillar den.
 • De staplade wildsymbolerna som kan ge multiplikatorer på upp till 7x är definitivt slotens starkaste sida. Kombinerar du dessa wilds kan multiplikatorerna ge dig vinster på upp till 49x de vanliga vinstutbetalningarna.
 • Några spelare kan tycka att den avancerade spelmotorn Megaways är förvirrande
 • Designen i Big Time Gamings slots skulle kunna göras modernare. Vi är trots allt inte på 90-talet längre.

Funktioner i Dragon Born

Det massiva Megaways-formatet har ofta 6 hjul vilket också är fallet i Dragon Born. Varje hjul består av 2 till 8 rader och dessa varierar vid varje snurr. Antalet vinstlinjer varierar också per snurr och som mest kan du spela med otroliga 117 649 sätt att vinna. Följande symboler är slotens högst betalande:

 • 2-6 draksymboler ger 2 – 50 mynt.
 • 3-6 röda utropstecken ger 0,3 – 5 mynt.
 • 3-6 blåa utropstecken ger 0,2 – 4 mynt.

Symbolerna på hjulen är inte väldigt tydliga. För att vara en slot som släpptes 2016 ser symbolerna rätt gamla ut vilket ofta är fallet i Big Time Gamings slots. Symbolerna på hjulen är dessutom ganska konstiga och vi vet inte varifrån inspirationen till de två utropstecknena har kommit. Hjulen är dessutom fyllda med kortsymboler som 9, 10, J, Q, K och A vilket inte alls är kreativt.

Maxvinsten i sloten fås av 6 draksymboler i rad. Detta ger 50 mynt vilket kan ge relativt stora vinster, speciellt om man skapar dessa kombinationer på flera vinstlinjer samtidigt. Det finns också staplade wildsymboler på upp till 7x och enligt oss är det dessa som kan ge spelaren de riktigt stora vinsterna. Får du två sådana wildsymboler i samma vinstkombination innebär det en sammanlagd multiplikator på 49x.

Free spins-läget

Förutom de staplade wildsymbolerna med multiplikatorer är slotens frispelsläge den viktigaste bonusfunktionen i sloten. Förutom att frispelsläget kan ge dig en massa gratissnurr spelas det också alltid med 117 649 sätt att vinna. Antalet freespins du får bestäms på följande sätt:

 • 3 diamantsymboler ger 6 freespins
 • 4 diamantsymboler ger 12 freespins
 • 5 diamantsymboler ger 25 freespins
 • 6 diamantsymboler ger 50 freespins

Slutord för Big Time Gamings Dragon Born

Big Time Gamings slots är definitivt inte för alla. Deras slots har sällan väldigt moderna designer eller kreativa bonusfunktioner, trots detta har de ändå lyckats skaffa sig en väldigt stor anhängarskara på grund av spelmotorn Megaways. Även vi var inte särskilt imponerade av deras slots till en början men ju mer vi spelade dem desto mer insåg vi charmen i dem. Vi tror att även du kan börja gilla deras slots om du ger dem en chans. Förresten så sägs det att Dragon Born var den första sloten i spelbranschen med över 4096 sätt att vinna. Lycka till!

Lanserades Februari 2016
RTP 95,00 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Big Time Gaming
Tema Fantasi, Drakar, Medeltiden, Kungar, Drottningar
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 117 649
Hjul 6x8
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 2 sek – 100 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 700 000 sek
Maxvinst i mynt 70 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Staplade wilds
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots