Huangdi

Volatilitet:

Låg
Av David
12 mars, 2019

Huangdi

"Huangdi som sägs ha räddat sitt folk från en katastrofal översvämning har nu fått sin helt egna spelautomat. Det är Microgaming som ligger bakom Huangdi och här kan du läsa om The Yellow Emperor"

Volatilitet:

Låg

Introduktion till Huangdi


Huangdi eller Huang Di är en mycket viktig gud i den kinesiska mytologin. Huangdi är mest känd för att ha hjälpt till att hejda en översvämning, men kanske han nu också blir känd som huvudkaraktären i denna onlineslot.

Sloten Huangdi har alltså ett orientaliskt tema och utspelar sig någonstans i bergen, i det forntida Kina. Hjulen är belägna i en djup dal och bakgrunden är verkligen pittoresk och någonting vi gärna skulle vilja se mer av. Designen är minimalistisk och det är också kortsymbolerna på hjulen, tyvärr är de övriga symbolerna på hjulen istället för detaljerade och otydliga.

Variansen (volatiliteten) i Huangdi är låg. Slots med låg varians ger sällan stora vinster men ger istället små vinster ofta. Återbetalningsprocenten, som är ett mått på hur mycket en slot ger tillbaka per krona satsad, är 96,5%. Detta innebär att du i medeltal får tillbaka 96,5 kronor när du satsar 100 kr. I regel ger vi allt över 95% godkänt.

 • Det uppstår ett oslagbart lugn när den vackra bakgrunden och bakgrundsmusiken kombineras.
 • Då en staplad symbol täcker hela det första hjulet expanderar samma symbol på de övriga hjulen.
 • Små vinster från de vanliga symbolkombinationerna.
 • Symbolerna är både tråkiga och otydliga.

Funktioner


Även i det forntida Kina fanns det slots med 5 hjul och 3 rader. I Huangdi har du dessutom 25 vinstlinjer du kan skapa dina vinstkombinationer på. Symbolerna på hjulen är otydliga men i stycket nedanför hittar du en lista på vad vi tror att de föreställer och hur stora vinster några av vinstkombinationerna kan ge dig (då du spelar med maxinsats).

 • 3-5 Huangdi-symboler ger 1500 – 10 000 kr.
 • 3-5 svärd ger 1250 – 8750 kr.
 • 3-5 stränginstrument ger 1000 – 7500 kr.

Det är sällan vi säger att vi gillar klassiska kortsymboler som J, Q, K och A, men detta är fallet i Huangdi. Dessa symboler som kommer i bland annat blått, rött och grönt är mycket enkelt designade men väldigt snygga. Tyvärr kan man inte säga det om de övriga symbolerna som är överdrivet detaljerade, men ändå väldigt otydliga.

Scattersymbolen kommer med en maxvinst på 125 000 kr och detta får du om du lyckas få 5 scattersymboler var som helst på hjulen då du spelar med högsta möjliga insats. Om du får en staplad symbol att täcka hela det första hjulet så expanderar också övriga likadana symboler, som landar på hjul 2, 3, 4 eller 5, och täcker hela hjulet de infinner sig på. Har du tur innebär detta att du skapar vinstkombinationer på alla 25 vinstlinjer. Sådana vinster kan självklart bli riktigt stora.

Free spins-läget


3, 4 eller 5 draksymboler ger dig 15 freespins. Under dessa freespins kommer hela det första hjulet vara täckt av wildsymboler. Förutom att draksymbolen ger dig freespins ger den dig också scattervinster enligt följande tabell.

 • 2 scattersymboler ger dig 1x din insats.
 • 3 scattersymboler ger dig 2x din insats.
 • 4 scattersymboler ger dig 10x din insats.
 • 5 scattersymboler ger dig 100x din insats.

Slutord

Förutom de expanderande symbolerna har Huangdi endast en bonusfunktion, d.v.s. frispelsläget. Spelaren får 15 freespins vilket är okej, men dessa freespins ger dig tyvärr inget extra och är därför inte särskilt spännande. Ungefär hälften av symbolerna var riktigt snyggt designade medan den andra hälften inte alls var det. Bakgrunden får däremot pluspoäng för atmosfär.

Det finns många saker Microgaming skulle ha kunnat göra bättre i Huangdi. Fler bonusspel, eller i alla fall ett mer intressant bonusspel är en av dessa saker. Vinsterna för de olika symbolkombinationerna skulle ha kunnat ökas och designen skulle ha kunnat förbättras. Enligt oss är det en av Microgamings sämre lanseringar och letar du efter slots med orientaliska teman finns det mycket bättre val.

Lanserades Januari 2017
RTP 96,50 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Microgaming
Tema Historia, Gudar
Underhållningsnivå 2/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 0,01
Min./max insats 2,5 kr – 1250 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 125 000 kr
Maxvinst i mynt Okänt
Bonusrundor/funktioner Freespins
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots