Jungle Jim

Volatilitet:

Medium
Av David
12 mars, 2019

Jungle Jim

"Spelare har letat efter Eldorados gömda skatter i många år och i Jungle Jim får du ytterligare en chans att hitta denna försvunna utopi. Med Rolling Reels och multiplikatorer på upp till 15x så är detta en slot som heter duga. Detta är Microgamins svar till Gonzos Quest"

Volatilitet:

Medium

Introduktion till Jungle Jim

Jungle Jim, eller Jungle Jim El Dorado som denna spelautomat heter tar dig in i djungeln på ett exalterande speläventyr. Loggan i sloten påminner om filmen Jumanji medan designen påminner om den populära NetEnt-sloten Gonzo’s Quest,  och det verkar som om detta är Microgamings försök på NetEnts moderna klassiker.

Som i Gonzo’s Quest ger denna slot dig ett vackert djungeltema och du är en utforskare som letar efter bortglömda kungariken och skatter som förlorats i samband med dessa, i detta fall är det den försvunna staden Eldorado du letar efter. Det sägs att hövdingen av Eldorado pudrades med guldstoft, så du kan tänka dig vilka rikedomar som kan gömma sig där.

Jungle Jim El Dorados volatilitet är medel. En volatilitet som är medel ger dig varken särskilt små eller särskilt stora vinster, men istället någonting mittemellan. Återbetalningsprocenten (kallas också för RTP) är 96,31%. I våra recensioner vill vi gärna se RTP:n på minst 95% och över 96% är såklart ännu bättre.

 • En slot för spelare som älskar sloten Gonzo’s Quest men vill prova en lite annorlunda version från en annan spelutvecklare.
 • Multiplikatorer på upp till 5x i basspelet och 15x i frispelsläget.
 • Inget bonusspel.
 • Sloten har inte så många fördelar gentemot Gonzo’s Quest.

Funktioner i Jungle Jim

I Jungle Jim spelar du med 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. Såsom i Gonzo’s Quest hittar du också i denna slot så kallade Rolling Reels som gör att symboler i vinstkombinationer tas bort från hjulen och ersätts med nya. Detta ger dig ytterligare chanser att skapa vinstkombinationer för samma insats.

 • 3-5 skattkistor ger 2x – 120x din insats.
 • 3-5 guldstatyer ger 1x – 40x din insats mynt.
 • 3-5 ormdrakar ger 0,8x – 20x din insats.

Ovanför ser du några av de högst betalande symbolerna i sloten. Utöver dessa hittar du också olika juvelsymboler som ger mindre vinster men som landar oftare på hjulen. Symbolerna är riktigt snygga 3D-symboler och om man jämför med Gonzo’s Quest så är dessa symboler mycket tydligare.

Rolling Reels som vi berättade om tidigare kan ge dig multiplikatorer. För varje vinst du får under en spelrunda ökar din multiplikator med 1. Du kan få en multiplikator på upp till 5x och i princip är antalet vinster du kan få under en spelrunda oändliga, så här finns riktigt stora vinster att hämta.

Free spins-läget

3 stycken scattersymboler var som helst på hjulen ger dig en vinst på 5x din insats samt 10 freespins. Freespinnen kommer med ännu större multiplikatorer som visas i tabellen nedanför:

 • 1:a vinsten: 3x
 • 2:a vinsten: 6x
 • 3:e vinsten: 9x
 • 4:e vinsten: 12x
 • 5:e vinsten: 15x

Dessa multiplikatorer fås alltså med Rolling Reels-funktionen och ökar för varje vinst du får. Den högsta möjliga multiplikatorn är 15x.

Slutord

Det är ingen tvekan om att Jungle Jim är Microgamings försök att upprepa NetEnts succé med Gonzo’s Quest. Denna slot har däremot inte lyckats lika bra. Recensionerna har varit ganska dåliga och fastän vi förstår att man får en bättre spelupplevelse med Gonzo’s Quest så har Jungle Jim ändå en del saker vi gillar.

T.ex. symbolerna i Jungle Jim är tydligare i Gonzo’s Quest och dessutom designade i 3D. Frispelsläget har imponerande multiplikatorer och får du 5 vinster i rad så betalas de följande vinsterna 15x. Vi håller ändå med de många spelare som tycker att Gonzo’s Quest är en bättre slot, men vi tycker ändå att Jungle Jim har sin plats i spelvärlden och det är kul att se en annan spelutvecklares variant av denna moderna klassiker.

Lanserades September 2016
RTP 96,31 %
Volatilitet Medium
Mjukvara Microgaming
Tema Äventyr, Skatter, Eldorado
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 2,5 sek - 250 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 920 000 sek
Maxvinst i mynt 92 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Rolling Reels
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots