Spelet fungerar Rapportera ett problem

  Varför fungerar inte det här spelet?

  Money Train 4

  Av Wille
  14 december, 2023
  Money Train 4 är avslutningen i serien som handlar om de imponerande tågvagnarna, denna gång med en maxvinst på hela 150,000 x insatsen. Det är svårt att hitta slots som har haft liknande framgång, och Money Train spelen har snabbt blivit populära på grund av deras otroligt underhållande bonuslägen och möjligheten till massiva vinster, även med en begränsad budget. Gör dig alltså redo för "The Last Stand", den sista delen av denna hisnande tågresa!
  • Bjuder på förbättringar i nästan varje avseende
  • Betydligt högre maxvinst och 20+ modifierare
  • Vi har inget negativt att säga om Money Train 4

  Precis som i föregångaren spelas Money Train 4 framför en tågvagn. Däremot är layouten mycket mer futuristisk än tidigare, något som visar på att spelen har gjort nya teknologiska framsteg varje gång de lanserats. Vi befinner oss denna gång i en öde värld som tagits över av A.I som gestaltas av diverse robotar och mekaniska döskallar.

  Spelytan du befinner dig på har 6 hjul och 6 rader, samt Scatter Pays systemet istället för klassiska vinstlinjer som tidigare. Maxvinsten är också justerad till 150,000 x insatsen medan du kan satsa allt från 1 krona upp till 60 kronor per omgång.

  Den allra högsta utbetalningen blir därmed cirka 10 miljoner kronor, precis som i föregångaren. Skillnaden är bara att insatsernas bredd har sänkts en hel del, samt att du numera hittar hela 20 olika modifierare att bekanta dig med i bonusomgången.

  En de av dessa avslöjar kontantpriser, medan andra låser upp fler rader eller uppgraderar specifika symboler. Givetvis hittas även ett köpläge, kombinerat med Re-Spins som innehåller multiplikatorer upp till x,1000.

  I jämförelse med många andra slots på marknaden är potentialen alldeles otrolig, och Money Train 4 är en slot du bara inte får missa!

  Introduktion till Money Train 4

  RTP:n ligger på bekanta 96,10 % och här finns inga indikationer på flexibla värden vilket alltid är positivt att upptäcka. Volatiliteten är även så hög som möjligt för att skapa rejält spännande omgångar.

  För att vinna krävs det att du får minst 8 identiska högt betalande symboler, eller 10 identiska lågt betalande symboler. Detta kan dessutom ske vart som helst på hjulen vilket är tacksamt, medan de mest värdefulla utbetalningarna sker med minst 36+ symbolmatchningar.

  De låga symbolerna består av olika kortlekssymboler och betalar ut 0,4 till 1,2 x insatsen, samtidigt som de höga gestaltas av de fyra huvudkaraktärerna och ger dig allt mellan 100 till 1,000 x insatsen. Spelet inkluderar dessvärre ingen Wild som tidigare, men det finns däremot betydligt fler modifierare som kompenserar för denna förlust.

  Ett läge som fortfarande ingår är Re-Spins som kan ske helt slumpmässigt efter varje snurr. I korthet innefattar detta omsnurr i kombination med vinstmultiplikatorer från x1,2 hela vägen upp till x1,000, specifikt för att krydda dina omgångar i basspelet.

  Bonusrundor i Money Train 4

  Här nedan går vi igenom bonusfunktionerna som hittas i spelet, men även hur de fungerar i praktiken.

  Re-Spins

  Detta är en slumpmässigt aktiverad funktion som kan triggas efter att spelet har snurrat färdigt en omgång. Då kommer den mest förekommande symbolen låsas fast på hjulen, och du förflyttas till ett spelläge som påminner lite om bonusrundan.

  På sidan av spelytan ser du även en multiplikator-mätare, och symboler som inte är låsta snurras om. I detta skede är det möjligt att antingen snurra fram den låsta symbolen, eller en multiplikator. Får du en multiplikator adderas den till mätaren, och ett nytt snurr aktiveras. Om du däremot får fram en ny symbol låser den fast sig, och ett nytt omsnurr tilldelas.

  När varken multiplikator eller nya låsta symboler dyker upp räknas allt ihop enligt vinsttabellen, och multiplikatorn appliceras på vinsten. Anledningen till att denna omgång är attraktiv beror på att du kan få upp till x1,000 i multiplikator redan i basspelet, något som kan bjuda på riktigt imponerande utbetalningar.

  Bonusomgången

  Det är i detta läge spelet verkligen går på högvarv. När du lyckas få minst 3 bonussymboler på hjulen samtidigt aktiveras frispelsomgången. De utlösande symbolerna avslöjar sedan ett multiplikatorvärde, och 3 omsnurr tilldelas.

  Dessa snurr kan dessutom återställas när nya multiplikatorer landar på spelytan, och på så vis kan du fortsätta snurra längre – i hopp om nya modifierare och fler multiplikatorer.

  Bonusläget innehåller nämligen enorma mängder av modifierare som kan dyka upp för att öka dina vinster:

  • Bonus-symboler: avslöjar ett värde på 1 till 10 x insatsen.
  • Samlare: samlar alla synliga värden och lägger till dem till sitt värde.
  • Beständig samlare: samlar alla synliga värden och lägger till dem till sitt värde i slutet av snurret, och varje efterföljande snurr. Den samlar inte sitt egna värde.
  • Angränsande samlare: samlar alla värden från intilliggande positioner och lägger till dem till sitt egna värde.
  • Beständig angränsande samlare: samlar alla värden från intilliggande positioner och lägger till dem till sitt egna värde under snurret, och varje efterföljande snurr.
  • Betalare: avslöjar ett värde och lägger sedan till det på alla andra synliga symboler.
  • Beständig betalare: avslöjar ett värde och lägger sedan till det på alla andra synliga symboler under snurret, och för varje efterföljande snurr. Betalar inte sig själv.
  • Angränsande betalare: avslöjar ett värde och lägger sedan till det på alla intilliggande symboler.
  • Beständig angränsande betalare: avslöjar ett värde och lägger sedan till det på alla intilliggande symboler under snurret, och varje efterföljande snurr.
  • Skytt: dubblar värdena på 3 till 8 andra bonussymboler. Den kan påverka samma bonussymbol flera gånger.
  • Beständig skytt: dubblar värdena på 3 till 8 andra bonussymboler under snurret, och för varje efterföljande snurr. Den kan påverka samma bonussymbol flera gånger.
  • Samlare & betalare: väljer 3 till 5 symboler som mål, lägger till deras värden till sitt eget, och betalar sedan ut det uppdaterade värdet till var och en av sina mål.
  • Beständig samlare & betalare: i slutet av varje snurr väljer den 3 till 5 symboler som mål, lägger till deras värden till sitt eget, och betalar sedan ut det uppdaterade värdet till var och en av sina mål.
  • Vapenhandlare: omvandlar 1 till 4 bonussymboler till en funktionssymbol, och efter omvandlingen utför den nya funktionssymbolen sin åtgärd.
  • Beständig vapenhandlare: omvandlar 1 bonussymbol till en funktionssymbol i slutet av snurret och varje efterföljande snurr. Efter omvandlingen utför den nya funktionssymbolen sin åtgärd.
  • Nekromantiker: återupplivar 2 till 7 redan använda icke-beständiga funktionssymboler. Samma symbol kan väljas ut flera gånger.
  • Beständig nekromantiker: återupplivar 1 till 7 redan använda icke-beständiga funktionssymboler i slutet av snurret, och varje efterföljande snurr. Samma symbol kan väljas ut flera gånger.
  • Beständig förvandlare: förvandlas till en av dessa funktioner efter varje snurr: samlare, betalande, skytt, samlare betalande, vapenhandlare eller upplåsare.
  • Upplåsare: låser upp en låst rad.
  • Återställare: ökar startvärdet för antalet snurr med +1.
  • Uppgraderare: uppgraderar 1 till 3 funktionssymboler till beständiga versioner.

  Köpläget

  Köpfunktionen ger dig tillgång till bonusrundan. Det finns två val: 100 x insatsen för att aktivera omgången, eller 500 x insatsen för att aktivera omgången med 1 beständig symbol.

  Tema i Money Train 4

  I Money Train 4 tar sig spelet till en dystopisk, Terminator-inspirerad framtidsvärld, där vagnarna är prydda med miniguns, laserkanoner och raketer. Den dystra verkligheten gestaltas framförallt via döskallarna på tågvagnen som ser ut att vara skapade av någon slags metall, men även en skrotad robot som verkar ha blivit förstörd med en påke.

  Precis som tidigare känns det som att vagnarna har gått igenom en tidsresa från vilda västern och hamnat i framtiden, medan karaktärerna från de tidigare utgåvorna återkommer på hjulen. Om du var nöjd med grafiken, musiken och ljudeffekterna i de tidigare versionerna kommer den sista automaten inte att göra dig besviken.

  I bakgrunden hör du bombastiska melodier som endast ökar i tempo när du skickas vidare till frispelsomgången. I detta läge skiftar även dag över till natt, och tåget förflyttar dig till en betydligt mörkare framtid än tidigare. Spelet presenterar också ett mer öde landskap (kanske för att mänskligheten blivit bombarderad av artificiell intelligens?).

  Det enda vi har att klaga på gällande temat är att animationerna är aningen tamare på grund av automatens layout som verkar ha blivit lite mindre för att få plats med alla symboler. Ljudeffekterna, musiken och allt annat ligger däremot på topp!

  Sammanfattning av Money Train 4

  Berättelsen om Money Train har varit otroligt fängslande att följa. Från den blygsamma starten med Money Train till den fantastiska uppgraderingen Money Train 2, hela vägen till den futuristiska förnyelsen Money Train 3, och nu till det senaste tillskottet, har denna samling nästan inga motsvarigheter inom spelindustrin.

  Det är dessutom svårt att hitta andra spelsamlingar som har haft en lika enorm framgång. Succén har verkligen inte byggts på överdriven marknadsföring heller, utan Money Train spelen har istället skapat ett välförtjänt rykte för sina extremt underhållande funktioner och potentialen för stora vinster.

  Varje ny version bygger vidare och förbättrar föregångaren, och det senaste spelet levererar definitivt en fortsättning på den framgångsrika formeln. Denna gång har du ännu fler modifierare att njuta av, och insatsernas bredd har sänkts för att slippa spendera större summor per omgång.

  Trots detta kan du fortfarande vinna precis lika mycket som tidigare, framförallt då maxvinsten nu ligger på 150,000 x insatsen. Money Train 4 är bättre, större och starkare än någonsin – och vi är glada över att ha fått vara passagerare på denna enastående resa.

  Vi rekommenderar varmt att prova spelet redan idag hos oss i demoläge, men du hittar det även på de allra flesta casinon om du vill spela med riktiga pengar. Njut av en slot som överträffade alla våra förväntningar!

  Lanserades 20:e september 2023
  RTP 96,10 %
  Volatilitet Hög
  Mjukvara Relax Gaming
  Tema Futuristisk Steampunk
  Underhållningsnivå 5/5
  Vinstlinjer Scatter Pays
  Hjul 6x6
  Min. mynt per linje 0,10
  Min./max insats 1 – 60 kr
  Jackpott Nej
  Maxvinst för basspel 1000 x insatsen
  Maxvinst i mynt 900000
  Bonusrundor/funktioner Free Spins, Re-Spins, Multiplikatorer upp till x1000, 20 modifierare, Köpläge
  Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

  Relaterade slots

  Skribent

  Wille

  38 årig fritidsledare som valt bort obekväma arbetstider och sadlat om helt som skribent. Har över fem års erfarenhet inom spelbranschen och online casino där jag mestadels skrivit casinorecensioner, slotrecensioner, samt nyheter och annat intressant som rör spel på nätet. Jag har även erfarenhet av produktartiklar, länktexter och SEO optimerade texter. Mig når ni på [email protected]
  2023-12-14