Nirvana

Volatilitet:

Medium
Av David
6 mars, 2019

Nirvana

"Vill du leva för att uppnå ditt Nirvana och inte behöva återfödas på nytt. Då är slotspelet Nirvana något för dig. Här lär du dig om Buddhismens visdom som är: meditation, frid och fred som också är spelets tema. De symboler som finns i spelet är även de karaktäristiska buddhistiska symbolerna. Här ligger fokus på att få bonusrundor och freespins. "

Volatilitet:

Medium

Introduktion till Nirvana

När du för första gången kommer i kontakt med Nirvana slotspel går kanske dina tankar går till gruppen Nirvana som var stora under 90-talet, med sångaren Curt Cobain som sångare. Men så ligger det inte alls till, utan här är det buddismens tankesätt det gäller och spelet går ut på att du som spelare ska hitta ditt Nirvana. Det är spelleverantörerna Yggdrasil Gaming som tillverkat detta spel och här ska du kunna må bra av att spela, känna lugn och ro och även harmoni. Både ljud och grafik är mycket bra i detta slotspel som lanserades i november 2015. Spelet består av 5 hjul och 20 vinstlinjer. 

  • Spelets gratisfunktioner är bra upplagda.
  • Ett spel för dig som älskar freespins.
  • Ingen progressiv bonus.

Funktioner i Nirvana

Här finns bland annat symboler som föreställer olika djur, men de liknar inte vanliga djur utan mer de som finns bland annat i fantasyfilmer. Den symbol som symboliserar freespins är en lotusblomma, i Nirvana behöver du få upp två sådana och inte tre som i de flesta andra slotspel. Annars är Nirvana konstruerad som de klassiska videoslotsautomaterna som har 5 hjul och 3 rader, och vinstlinjerna är 20 till antalet. En autospinn finns som ger 1 000 rundor men du kan stoppa den om vissa villkor utförs. Om du exempelvis lyckas pricka in freespins eller om har tur att vinna mer en det antal kronor som är brukligt. Det finns även en spak där du själv kan anpassa en snurrhasighet som passar dig. Du ska ha tre symboler i rad på en vinstlinje och de går från vänster till höger. Symbolerna är röda, lila, turkosa och gröna och som sagt dyker ibland de märkliga djuren upp och de är mer värda. En wild-symbol finns också och den verkar som en reserv för symboler som är de ordinarie.

Freespins

När du får 3 eller flera freespinssymboler (scattern) som symboliserar en lotusblomma, aktiveras freespinsläget och du kan då välja mellan tre olika alternativ (tre gudinnor). Alla tre gudinnorna har olika kraft och makt. Det räcker med att du får två lotusblommor (scatterssymbol) för att få freespins.

  • 2 scatters = 1 freespins.
  • 3 scatters = 10 freespins.
  • 4 scatters = 10 freespins + 1 000 mynt i form av kontantvinst.
  • 5 scatters = 10 freespins + 5 000 mynt i form av kontantvinst.

Wild Seeds-funktionen – 2–4 wilds som ersätts till symboler och du kan få den största vinstkombinationen som går att få. I den här funktionen vinner du ofta.

Mega Reel-funktionen – Detta gäller när de tre mittersta hjulen snurrar samtidigt och förenar de ihop sig med kanten, kan du vinna enorma summor.

 Nudge Reels-funktionen – Ditt första snurr är som alla andra snurr, däremot när hjulet har stannat kan ett av hjulen fortsätta att snurra upp eller ner och då kan du vinna mer om du lyckas få en bättre kombination.

Dubbla-trippla funktioner – Lyckas du snurra fram 3 scatters under dina freespinsrundorna får du själv välja en funktion att ha aktiverad parallellt med de andra och då kan du vinna ännu mer.

Slutord

Nirvana slotspel lanserades 2015 av speltillverkarna Yggdrasil Gaming och har ingenting med gruppen Nirvana att göra. Här gäller det att du ska hitta ditt Nirvana och du får lära dig om hur buddismen tänker när det gäller meditation, fred och frihet. Spelet har både utomordentlig grafik och ljud. Ett spel för dig som älskar freespins, och att de tre olika bonusfunktionerna gör det extra spännande. Så vad väntar du på, bara att testa!

Lanserades November 2015
RTP 96,2%
Volatilitet Medium
Mjukvara Yggdrasil Gaming
Tema Magi, Juveler, Djur
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 0,2
Min./max insats 1 sek / 400 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel Okänt
Maxvinst i mynt 10 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Wilds
Stödda plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots