Pirates Plenty Megaways

Av Wille
17 mars, 2021
Få automater är lika efterlängtade som Pirates Plenty Megaways, men även om det inte finns något lanseringsdatum tillgängligt ännu har vi redan fått ta del av mycket grundläggande information som garanterat uppskattas av spelfantaster. Vad sägs till exempel om en dubblad maxvinst från 5,000 x till 10,489 x insatsen? Eller den obegränsade multiplikatorn i frispelsläget som bara växer sig större för varje kaskad? Andra fördelar är att spelytan kan erbjuda upp till 200,704 sätt att vinna, samt att insatserna är betydligt rimligare än i originalet. Spelet har helt enkelt genomgått en enorm uppdatering, samtidigt som den behåller temat om hängivna pirater och gömda skattkartor.
  • Låga insatser kombinerat med hög vinstpotential
  • Passar hobbyspelare väldigt väl
  • Oklart lanseringsdatum
  • Temat har inte förändrats särskilt mycket från originalet

Tack vare att spelmotorn erbjuder slumpmässigt antal rader vet du aldrig hur många symboler som dyker upp på ytan samtidigt, en stor fördel med Megaways motorn som används i denna nyutgåva av piratspelet som njöt av flera framgångar när den lanserades under 2019.

Endast två år har gått och vi får snart ta del av en sprillans ny variant av Pirates Plenty med enormt mycket krut under huven. Spelytan är också lite annorlunda då du snurrar med 6 hjul och 2 till 7 rader, samt att vinstvägarna vanligtvis ligger på maximalt 117,649 stycken.

Insatserna är däremot något lägre denna gång, men du kan fortfarande snurra med 1 till 100 kronor per omgång vilket räcker gott och väl för de allra flesta. Det är dessutom mer fördelaktigt för dig som spelare då du inte behöver använda lika stora belopp när du spelar jämfört med föregångaren, samtidigt som maxvinsten är mer än dubbelt så stor vilket jämnar ut det hela när det kommer till de allra högsta utbetalningarna.

I vanlig ordning är det pirater och gömda skatter som står på menyn, men dina omgångar förgylls ytterligare tack vare kaskadvinsterna som kan belöna med kontinuerliga vinster på ett enda snurr. Lägg sedan till slumpmässiga skattkartor som dyker upp på hjulen som har möjlighet att öka vinstvägarna upp till 200,704!

Introduktion till Pirates Plenty Megaways

I detta spel används en RTP på 96,00 % och en hög volatilitet, något som blivit en slags ny standard på den internationella spelmarknaden. Det beror främst på att spelarna njuter av hög spänning kombinerat med större vinster när de väl klirrar till.

Genom att samla 3 till 6 matchande symboler får du till utbetalningar, men maxvinsten i basspelet är däremot begränsad till 3,5 x insatsen vilket är lite snålt jämfört med originalet. Denna gång får du däremot ta del av betydligt fler symbolplatser vilket är en naturlig förklaring till det hela, men fokus ligger även i att trigga frispelsläget där de mest attraktiva vinsterna hittas.

När du spelar Pirates Plenty Megaways får du återigen bekanta dig med symboler som flaskor, pistoler och rykande kanoner, något som dessutom hör till vanligheterna i spel med detta tema. Andra element du stöter på är själva spelytan som presenteras bredvid två spiraltrappor på ett piratskepp, samt att du även har ett tydligt mål som består av skattkartan som låser upp ytterligare vinstvägar och antal rader på spelytan.

En distinkt skillnad med originalet och Megaways varianten är att maxvinsten du kan vinna är halverad i den nya utgåvan, men du kan däremot vinna den med endast 100 kronor i insats jämfört med 400 kronor som krävdes tidigare. Detta är också en betydande förbättring som vi anser är väl värd att belysa för dig som läsare.

Bonusrundor i Pirates Plenty Megaways

Nedan presenteras bonusfunktionerna i denna automat för en enklare överblick för dig som spelare:

Free spins

För att trigga frispelsläget krävs 3 Scatters på spelytan vilket ger dig 9 free spins, men du kan även aktivera omgången med 4 eller fler sådana som belönar med upp till 18 gratissnurr.

Omgången kan dessutom triggas om med nya Scatters vilket är ett stort plus, samt att en vinstmultiplikator börjar från +1 och ökar successivt desto fler kaskadvinster du får till under omgången.

Wild symbolerna

Du får tillgång till tre olika Wilds i detta spel, något vi förklarar nedan:

Wild Monkey: Dessa symboler dyker upp helt slumpmässigt, men de raderar även alla låga symboler på spelytan. Utöver detta låses de även fast på hjulen under snurret för att belöna med fler matchningar.

Skattkartor: Då och då slungas skattkartor ut på hjulen för att sedan samlas in i båten som syns ovanför spelytan. Detta rör även på båten, och när den förflyttar sig till andra sidan av kartan låses ett ytterligare hjul upp och antalet vinstvägar ökar till 200,704.

Lady Anne Wilds: Dessa Wild symboler dyker endast upp när skattkartan är helt upplåst och maximalt antal vinstvägar finns tillgängliga. Lady Anne är en karaktär som expanderar och täcker ett helt hjul, men hon bjuder även på en slumpmässig multiplikator från 3x till 8x.

Kaskadvinster

Dessa kan belöna med efterföljande vinster då nya symboler ersätter de gamla som fanns med i vinstgivande kombinationer. I allra bästa fall kan du vinna fler gånger med ett enda snurr.

Tema i Pirates Plenty Megaways

Det finns egentligen inget nytt att rapportera gällande temat i detta spel, men du får däremot tillgång till en större yta som rymmer fler symboler. Vi har inte heller lyckats lyssna på ljudeffekterna eller bakgrundsmusiken ännu vilket gör det svårt att presentera en helhetlig upplevelse, men så fort vi får veta mer kommer också recensionen att uppdateras.

De höga symbolerna består av giftflaskor, rykande kanoner, pistoler, hattar och döskallar medan de låga gestaltas av hjärter, ruter, klöver och spader. Utöver dessa hittas även de tre Wild symbolerna som vi beskrev tidigare.

Spelet ser verkligen lovande ut enligt skärmdumparna vi fått ta del av, men även här krävs det ett antal testomgångar innan vi kan presentera all information om spelkänslan, visuella detaljer och animationer.

Sammanfattning av Pirates Plenty Megaways

Red Tiger fick tidigt tillgång till Megaways licensen vilket var ett rejält lyft för NetEnt när de köpte upp spelutvecklaren, men det har även resulterat i otaliga uppgraderingar av NetEnt:s gamla klassiker. Denna gång är det dock Red Tigers tur och Pirates Plenty är i många avseenden en klassisk automat redan nu, även om det bara gått några år sedan det lanserades för första gången.

Megaways utgåvan utlovar inte bara en högre maxvinst, de tillgängliga insatsnivåerna är väldigt rimliga för de flesta hobbyister där ute. Det är också ett vinnande koncept för många spelare som föredrar att snurra länge med lägre insatser, framförallt i högvolatila spel där det kan dröja länge innan utbetalningar dyker upp.

Pirates Plenty Megaways är ett spel vi verkligen ser fram emot redan nu, men vi hade däremot velat veta ett lanseringsdatum för att sätta det på minnet. Dessvärre finns ingen sådan tillgänglig ännu, men titta gärna in här ibland eftersom vi publicerar en komplett recension så fort mer information finns tillgänglig!

Lanserades Oklart i dagsläget
RTP 96,00 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Red Tiger
Tema Pirater och skattjakt
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer Upp till 200,704
Hjul 6x7
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 1 - 100 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 3,5 x insatsen
Maxvinst i mynt 104890
Bonusrundor/funktioner Tre olika Wilds, Obegränsad Multiplikator, Free Spins, Kaskadvinster
Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots