Spellcast

Häxor, trolldrycker och en magisk stämning är vad du kommer möta i Spellcast från NetEnt. Sloten har funnits på marknaden i många år och är mycket enkel att förstå sig på, då funktionerna båda är få och relativt simpla, även om du har chans att vinna en bra summa pengar här.

Spellcast
Lanseringsdatum 30:e December 2006
RTP 95,98%
Volatilitet Medium
Mjukvara Net Entertainment
Tema Magi
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5×3
Min. mynt per linje/Nivå 20
Min./max insats 4 sek / 400 sek
Jackpot Nej
Maxvinst 5 000 X / 100 000 mynt
Bonusrundor / Funktioner Wilds, Free Spins
Stödda Platformar PC, Mac, IOS, Android

För- och nackdelar

 • Fördel: Sloten har ett intressant tema
 • Fördel: Det är ett bra spel för nybörjare som är lätt att förstå
 • Nackdel: Få funktioner kan göra sloten långtråkig
 • Nackdel: Sloten saknar ett bonusspel

Introduktion

NetEnt är skaparna bakom Spellcast, vilket betyder att du kommer få ta del av en kvalitativ spelupplevelse. Spelet har en RTP på 95,98 % och du har möjlighet att snurra hem 200 000 kronor. Sloten släpptes redan år 2006 men har fått en märkbar uppdatering under år 2011, framför allt i grafiken som fortfarande håller måttet.

Spellcast är en enklare spelautomat med lite annorlunda insatser mot vad vi är vana med i slots från NetEnt. Här spelar du med en insats på mellan 4 och 400 kronor, och du har chansen att dra hem en relativt bra summa pengar. Sloten lämpar sig för spelare som gillar magiska teman, dock inte lika bra till storspelare med tanke på att maxinsatsen inte är den största, och även den lägsta insatsen är något högre än vanligt. Trots sin ålder kan sloten spelas lika bra på mobilen som på datorn, vilket självklart är positivt. Slotens funktioner är lätträknade och lätta att förstå, både på gott och ont.

Slotens uppbyggnad

Spellcast har som nämnt 20 vinstlinjer och du kan välja insatsnivå mellan 1-4, samt myntvärde mellan 0,20 – 5,00. När du ändrar på dessa värden ändras din insats i storlek. Om vi säger att sloten är uppbyggd på samma sätt som de flesta andra slots, kan du nog gissa att även Spellcast har fem hjul och tre rader. Sloten är således lätt att förstå och lära sig. Symbolerna i spelet består av kortsymboler från 9 till A, samt bildsymboler föreställande olika figurer och saker som har med magi att göra. För att vinna behöver du få minst tre likadana symbolerna, och får du fyra eller fem på en vinstlinje blir vinsterna ännu större.

 • 9: Den lägsta kortsymbolen har en maxvinst på 100 mynt när du spelar med insatsnivå 1.
 • 10, J och Q: Ger maxvinst på 125 mynt.
 • K: Har 150 mynt som högsta utbetalning.
 • A: Betalar som mest 200 mynt.
 • Trollspöet: Har en högsta utbetalning på 250 mynt.
 • Boken: Har en högsta utbetalning på 250 mynt.
 • Trolldrycken: Ger 500 mynt som högst.
 • Häxan med kitteln: Ger 500 mynt som högst.
 • Slottet: Ger 750 mynt som högsta utbetalning.
 • Scattersymbolen: Föreställer en spåkula och ger 15 free spins vid minst tre stycken.
 • Wild-symbolen: Föreställer en trollkarl och ersätter alla symboler utom scattern. Kan betala upp till 10 000 mynt.

Funktioner

Wild-symbolen är en av specialsymbolerna du kan stöta på i Spellcast. Får du fem wild-symboler vinner du 10 000 mynt. De ersätter även andra symboler och ger dig större chans att snurra fram en vinnande kombination. Skulle du vinna med hjälp av en wild kommer dina vinster dessutom att dubblas. Det gäller dock inte när du vinner med endast wilds.

Scatter-symbolen är den andra typen av specialsymbol som vi rekommenderar att du håller ögonen öppna efter. Får du minst tre stycken vinner du 15 free spins och dina vinster från gratissnurren kommer att tredubblas. Du vinner även små myntvinster när du snurrar fram scatter-symbolerna, upp till 500 mynt. I övrigt är sloten fattig på funktioner att ta del av.

Slutord om Spellcast

Spellcast är en trevlig slot med enkla funktioner och ett magiskt tema, här behöver du bara hålla koll på wilds och scatters. Fler funktioner hade varit önskvärt, men med lite tur kan du få 15 gratissnurr där dina vinster tredubblas. Sloten passar dig som inte vill testa ett enkelt spel utan några krångliga funktioner eller störmoment.