Vikings Unleashed Megaways

Volatilitet:

Hög
Av David
19 mars, 2019

Vikings Unleashed Megaways

"Spelutvecklaren Blueprint Gaming verkar göra bättre och bättre spelautomater hela tiden och med Vikings Unleashed har de verkligen lyckats. Det är definitivt en av de bästa spelautomaterna på marknaden som använder sig av spelmotorn Megaways."

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Vikings Unleashed Megaways

Vikings Unleashed Megaways är en spelautomat från Blueprint Gaming med ett mycket spännande vikingatema. Vikings Unleashed använder sig av spelmotorn Megaways för att ge spelaren ett massivt spelformat med upp till 117 649 sätt att vinna på. Det finns dessutom ett spännande frispelsläge och en möjlighet för dig att öka antalet freespins och multiplikatorer genom att spela ett dubblingsspel.

Det är minst sagt friskt vågat att skapa en slot med ett vikingatema mindre än ett år sen NetEnt släppte sloten Vikings som baserar sig på TV-serien med samma namn och Yggdrasil släppte sloten Vikings go Berzerk. Båda dessa online slots var otroligt underhållande och i denna slotrecension tar vi reda på om Vikings Megaways har någonting nytt att komma med. Vid ett första ögonkast så ser det ändå rätt så lovande ut.

Viking Megaways har en hög volatilitet. Detta innebär att vinsterna inte kommer ofta men att det också finns en del storvinster att hämta. RTP:n å andra sidan är en siffra som visar hur mycket en spelautomat i genomsnitt betalar tillbaka åt spelaren per krona satsad. I Viking Megaways är denna 96,5% vilket är bra.

 • Antagligen den snyggaste designen vi sett i en slot som använder sig av Megaways-spelmotorn
 • Multiplikatorer utan tak i frispelsläget
 • Inget bonusspel
 • Låg maxinsats

Funktioner i Vikings Unleashed Megaways

Det finns 6 hjul i Vikings Megaways. Alla hjul har 7 rader men detta varierar från spelrunda till spelrunda på grund av den avancerade Megaways-spelmotorn. Som mest kan ett snurr ha 117 649 sätt att vinna på. Sloten innehåller också fallande symboler som ger plats för nya symboler varje gång någon symbol är med och skapar en vinstkombination.

Det är de olika vikingasymbolerna som är de högst betalande symbolerna. Beroende på hur många av dessa du får i en vinstkombination får du följande vinster:

 • 2-6 av vikingen med ett spjut ger 2-50 mynt.
 • 3-6 av vikingen med rött skägg ger 1-7.5 mynt.
 • 3-6 av vikingadamen ger 0.25-2 mynt.
 • 3-6 av trollkarlen ger 0.25-2 mynt.

Det finns en lustig blandning vikingasymboler i denna spelautomat. Vi brukar ofta klaga på att spelutvecklare som använder sig av Megaways-spelmotorn sällan lyckas få till det vad det gäller design, men vi måste faktiskt berömma Blueprint Gaming för de väldigt snygga symbolerna. Någon till vikingasymbol skulle ha varit kul men det är inte hela världen.

Dessa vinster låter inte särskilt stora men man måste komma ihåg att man kan skapa vinstkombinationer på flera vinstlinjer samtidigt. Med 117 649 sätt att vinna kan dessa vinster lätt betalas mångfaldigt. Frispelsläget innehåller dessutom obegränsade multiplikatorer som kan utöka vinsterna ytterligare.

Free spins-läget

Om du får 4 scattersymboler på hjulen i Vikings Megaways så vinner du 12 freespins. Varje ytterligare scattersymbol ger dig dessutom 5 freespins till. Innan du börjar spela har du möjligheten att spela ett dubblingsspel som antingen kan ge dig en större multiplikator eller fler freespins. Du kan själv välja vilken du vill försöka öka men kom ihåg att du tas tillbaka till basspelet om du förlorar.

Du kan också välja att köpa frispelsläget. Ju mer du satsar desto fler freespins får du.

 • 25x din insats ger dig 5 freespins.
 • 50x din insats ger dig 8 freespins.
 • 75x din insats ger dig 10 freespins.
 • 100x din insats ger dig 12 freespins.

Frispelsläget har dessutom en multiplikator som börjar på 1x men ökar med 1 varje gång du lyckas skapa en vinstkombination.

Slutord

Som vi berättade har det lanserats ett flertal riktigt bra spelautomater med vikingateman det senaste året. Ärligt talat trodde vi inte att Viking Megaways skulle kunna erbjuda ens hälften av den spelupplevelsen som de andra gjorde Vi är glada över att kunna berätta att vi verkligen hade fel och att Viking Megaways absolut har någonting intressant att erbjuda de flesta spelare.

Det är inte bara designen i denna slot som är snygg, det finns också ett mycket spännande frispelsläge. Ofta brukar vi också vilja ha ett bonusspel för att vara riktigt glada men de ökande multiplikatorerna i dessa freespins gjorde oss tillräckligt nöjda. Du behöver bara få en vinstkombination så ökar din multiplikator med 1 och denna multiplikator har dessutom ingen högsta gräns.

Tro det eller inte men Vikings är en mycket välförtjänt utmanare till tronen i genren vikingaslots.

Lanserades December 2018
RTP 96,50 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Blueprint Gaming
Tema Äventyr, Vikingar, Megaways
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 117 649 sätt att vinna
Hjul 6x7
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 2 sek - 100 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 5 000 000 sek
Maxvinst i mynt 500 000
Bonusrundor/funktioner Freespins
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots