Wild Water

En härlig slot med ett tema som tar dig tillbaka till 60-talets hippie- och surfvåg. Skillnaden mot äkta surf är att här behöver du inte akta dig för hajen, som är spelets wild-symbol. I sloten kommer du snurra fram både manliga och kvinnliga surfare och känslan av sand mellan tårna är inte långt borta.

Wild Water
Lanseringsdatum 24:e Mars 2014
RTP 96,40%
Volatilitet Hög
Mjukvara Net Entertainment
Tema Surf, 60-tal
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5×3
Min. mynt per linje/Nivå 20
Min./max insats 2 sek / 1 000 sek
Jackpot Nej
Maxvinst 20 000 X / 400 000 mynt
Bonusrundor / Funktioner Wilds, Free Spins, Multiplikatorer
Stödda Platformar PC, Mac, IOS, Android

För- och nackdelar

 • Fördel: En enkel slot som är lätt att förstå sig på
 • Fördel: Surfbonusarna i form av multiplikatorer du får när du fyller spelplanen med fem surfare
 • Nackdel: Inga bonusspel
 • Nackdel: Spelet kan lätt bli lite långtråkigt efter ett tag då funktionerna är få

Introduktion

Wild Water är en slot från speltillverkaren NetEnt fullspäckad med retrosurfare som för dina tankar till 1960-talets hippietid. Spelet har några år på nacken och lanserades redan 2014, men trots detta har spelet bra grafik och en modern känsla. Spelet har både wilds och scatters som kan öka dina vinstchanser men framför allt är det spelets tema som känns lockande.

Spelet är uppbyggt på klassiskt vis med 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Däremot är alla grundsymbolerna i spelet staplade och täcker tre rader vilket gör att utseendet på spelet skiljer sig något. Det finns fem olika surfare som du kan snurra fram och får du fram fem stycken surfare som täcker hela spelplanen kan du få en stor bonus i form av en multiplikator. Den högst betalande symbolen är en surfare i solnedgången, hajen är din wild och en annan surfare ger dig free spins. Lägsta insatsen i spelet är 2 kronor per snurr och högsta är 1 000 kronor per snurr. Spelets RTP ligger på 96,36 %.

Funktioner

Wild Water är en enkel slot utan krångliga bonusfunktioner, du vinner genom att få likadana symboler på en vinstlinje med start ifrån vänster. Till din hjälp att bilda vinnande kombinationer har du en wild-symbol som består av en vithaj med sylvassa tänder. Den ersätter andra symboler för att hjälpa dig bilda högsta möjliga vinstkombination. Du hittar också en scatter-symbol bestående av en surfare som fångar en våg och tre stycken av den på spelplanen kommer att aktivera free spins. Alla grundsymboler består av surfare som står framför en surfbräda och gemensamt för dessa är att de alltid är tre rader höga och kan alltså täcka ett helt hjul.

 • Kvinnlig blåklädd surfare: Värd från 4 upp till 75 mynt när du spelar med insatsnivå 1
 • Manlig grönklädd surfare: Värd från 4 upp till 75 mynt
 • Manlig gulklädd surfare: Värd från 5 upp till 100 mynt
 • Kvinnlig orangeklädd surfare: Värd från 10 upp till 250 mynt
 • Manlig rödklädd surfare: Värd från 15 upp till 500 mynt
 • Surfare i solnedgången (inte staplad): Värd från 40 upp till 2 000 mynt
 • Scatter: Föreställer en surfare som fångar en våg och kan ge mellan 15 och 60 free spins när minst tre symboler dyker upp.
 • Wild: Föreställer en vithaj och ersätter alla symboler utom scatters. Expanderar över helt hjul när den ingår i en vinstlinje.

Surfbonusar

Alla grundsymbolerna i spelet, förutom den högst betalande surfaren, är som tidigare nämnt staplade och är alltid tre rader höga. Det innebär inte att du alltid kommer få en hel surfare på ett hjul, utan ibland får du endast den övre delen och ibland endast den undre delen. Får du däremot fem stycken hela surfare på spelplanen kommer du att få en multiplikator.

Får du fem stycken hela surfare där samma surfare dyker upp två eller fler gånger kommer du att få en multiplikator på x20 och denna funktion kallas för Surf’s Up Bonus. Skulle du däremot få fram fem unika surfare på spelplanen, alltså en av varje, kommer du i stället få något som kallas Surf Team Bonus, vilket ger dig en multiplikator på hela x200 din insats.

Slutord om Wild Water

Wild Water är en trevlig slot med ett retro surftema från NetEnt. Spelet har några år på nacken men håller ändå en hög standard och levererar spelglädje. Sloten är av enkel utformning och passar spelare som tycker att roliga teman och enkelt spel är att föredra. Du har både en wild-symbol och en scatter-symbol som ökar dina vinstchanser och du kan fiska upp hela 400 000 mynt!