Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Beetlejuice Megaways

Beetlejuice Megaways

Av Wille
16 april, 2020
Akta dig alltid för att nämna Beetlejuice tre gånger, men tack vare Megaways motorn under huven får du njuta av kultklassikern i form av en spelautomat utan att oroa dig om karaktären från den kända 80-tals skräckisen. Med upp till 248,832 vinstvägar har du också ökade vinstchanser jämfört med många andra liknande spel, samt att du även får njuta av insatsnivåer från 1 krona till hela 5 000 kronor per snurr.
  • Brandad automat som väcker nostalgikänslor
  • Enormt breda insatsnivåer
  • Begränsad maxvinst
  • Låga vinster i basspelet

I en tidsålder då Big Time Gaming ”lånar” ut sin spelmotor till många olika spelstudion skapas väldigt många intressanta titlar, något som Beetlejuice är ett bra bevis på. Du kan dock inte njuta av denna slot riktigt ännu eftersom lanseringen sker den 21:a April 2020, men inom kort kan du återuppleva gamla minnen tillsammans med klassiska skräckfilmskaraktären Beetlejuice.

Överraskande nog var det den lilla spelutvecklaren Barcrest som tog sig an projektet, men med hjälp av Megaways motorn krävdes inte särskilt mycket finjustering för att få till en kraftfull automat som dessutom är brandad tack vare Michael Keatons karaktär i filmen Beetlejuice.

Denna slot ger dig dessutom upp till 12 rader samtidigt i en massiv spelyta som kan expandera en hel del under dina spelomgångar. Du får även tillgång en obegränsad vinstmultiplikator, men också en volatilitet som är uppskruvad till högsta möjliga.

Introduktion till Beetlejuice Megaways

För att introducera dig till spelet börjar vi med att berätta om layouten och specifikationerna. Med 5 hjul och upp till 12 rader skiljer sig spelet en hel del från andra ”klassiska” Megaways titlar, men även de maximala sätten att vinna har skruvats upp till 248,832.

RTP:n ligger på stadiga 96 %, samt att maxvinsten är begränsad till 250 000 euro eller cirka 2,7 miljoner kronor. Insatsnivåerna i sin tur har en enorm bredd och vi har sällan skådat liknande nivåer tidigare. Du kan spela med insatser från 0,10 till 500 euro per snurr, eller 1 till 5 000 kronor vilket verkligen imponerar. Du hittar givetvis bonusfunktioner också, samt att dessa garanterat känns igen om du någonsin spelat andra Megaways titlar tidigare.

Vad är det då som gör Beetlejuice Megaways intressant för spelarna utöver det vi redan nämnde? Kan det vara mantran ”Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice” innan frispelsomgången triggas? Eller den mörka rösten som utbrister ”It´s showtime!” ?

Det är svårt att sätta det i ord, men något är det som fått människor världen över att fastna för karaktärerna i filmen. Spelet tilltalar givetvis spelare som njuter av nostalgikickar i första hand, samtidigt som den återförenar dig med karaktärer från kultklassikern Beetlejuice från 1988.

Bonusrundor i Beetlejuice Megaways

Nedan presenteras bonusfunktionerna i denna automat för en enklare överblick för dig som spelare:

Mystery Ghost Symbol

Denna symbol omvandlas till en slumpvalt utvald symbol för att bjuda på fler vinstkombinationer, men den kan däremot inte ersätta Scattern eller Wild symbolen vilket kan vara bra att veta.

Frispelsläget

För att trigga frispelsläget i Beetlejuice krävs det at du får till 3, 4 eller 5 Scatter symboler samtidigt på spelytan. Dessa belönar dig sedan med 8, 12 eller 16 free spins beroende på hur många av dem du lyckades starta omgången med.

Väl inne i bonusläget får du tillgång till multiplikatorer som börjar med 1x och som successivt ökar med +1 vid varje kaskadvinst. Scatter symbolerna består också, samt att du kan använda dem för att trigga fler free spins.

Kaskadvinster

Dessa vinster är unika för Megaways slots över lag, men i praktiken ger de dig något fler utbetalningar utan att du behöver satsa pengar för varje snurr. De triggar ibland nya vinstgivande kombinationer efter kaskaden då tomma platser ersätts med nya symboler efter att den ursprungliga vinstkombinationen sprängts i bitar.

Låter det lite krångligt? Oroa dig inte – du kommer snabbt in i det. Tack vare att du får upp till 12 rader med en expanderad spelyta finns det givetvis större möjligheter att trigga dessa vinster också.

Tema i Beetlejuice Megaways

Detta spel baseras på filmen från 1988 med Michael Keaton i huvudrollen som Beetlejuice, en ondfull ande som uppmanas träda fram för att skrämma bort en familj som flyttat in i ett hus. Filmen är en blandning av skräckblandad underhållning eftersom Beetlejuice verkligen gör kaos i sin omgivning.

Med tanke på att detta också är en brandad automat hittar du många element från den ursprungliga filmen i form av ljudeffekter, musik och den visuella presentationen av spelet över lag. Symboler som du möter i spelet är exempelvis klassiska kortsymbolerna A,Q,K, J och 10, men även fem av karaktärerna från filmen.

Du hittar exempelvis Winona Ryder, Miss Argentina, Serpent Beetlejuice och givetvis Beetlejuice själv som betalar ut 5 x insatsen med fem sådana samtidigt. Han betalar dock ut redan med 2 symboler samtidigt medan de andra kräver 3 för en vinst.

Scattern i sin tur gestaltas av en biobiljett, medan Wild symbolen bara heter ”Wild” för en enklare överblick.

Sammanfattning av Beetlejuice Megaways

Vi är alltid intresserade av spel som sticker ut från mängden och det är något som Beetlejuice Megaways gör på ett mycket bra sätt. Visst, vi hade önskat se något fler unika bonuslägen – men det går ofta inte att få allt.

Megaways motorn fungerar väl för en utvecklare som inte är lika erfaren som de stora spelstudiona, och det ger dem även lite bättre möjligheter att fokusera på det väsentliga vilket är temat, karaktärerna och den visuella upplevelsen.

Vi tycker att Barcrest har lyckats väl med att introducera en kultklassiker bland den breda spelarskaran på den internationella spelmarknaden, men det finns dock ett par nackdelar som vi måste nämna.

Maxvinsten är exempelvis begränsad till 250 000 euro, samt att basspelet endast belönar dig med futtiga 5x insatsen som bäst. Dessa minus går helt enkelt  inte att sticka under stolen, även om den obegränsade multiplikatorn och de breda insatserna kompenserar en hel del.

Beetlejuice får inte full pott av oss, men de förtjänar ändå ett högt betyg tack vare potentialen som hittas i Megaways spel tack vare kaskadvinsterna, multiplikatorerna och frispelsläget som tillåter nya free spins att aktiveras under bonusläget. Njut av spelet så fort det lanseras den 21:a April 2020!

Lanserades 21 April 2020
RTP 96 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Barcrest
Tema Beetlejuice
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 248,832 sätt att vinna
Hjul 5x12
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 1 – 5 000 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 5 x insatsen
Maxvinst i mynt 250 000
Bonusrundor/funktioner Kaskadvinster, Mystery symboler, Frispelsläge
Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots