Birds on a Wire

Volatilitet:

Hög
Av David
19 mars, 2019

Birds on a Wire

"Det är ingen frågan om att Birds on a Wire är en av de bästa spelautomater som Thunderkick har lanserat. Fallande hjul, freespins och wildsymboler, denna slot har allt och lite till"

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Birds on a Wire

Vår första tanke när vi hörde speltiteln “Birds on a Wire” var såklart Leonard Cohen’s sång med samma namn. Tyvärr finns det ingen bakgrundsmusik från Cohen i denna slot utan du får istället ett tema som handlar om ett gäng fåglar som sitter på en telefontråd. Med tanke på högspänningsskyltarna så sitter de möjligtvis på en elledning men det spelar inte så stor roll för oss spelare eftersom vi kan spela sloten hemma, tryggt på vår dator, mobil eller surfplatta.

Svenska spelbolaget Thunderkick ligger bakom Birds on a Wire. Sloten lanserades 2014 och hade då en återbetalningsprocent på 97,2% men av någon anledning valde Thunderkick att sänka denna till 96% ett år senare. Detta är synd eftersom återbetalningsprocenten är en av de viktigaste sakerna en spelare bör ha koll på när denna väljer spelautomat. En högre siffra är såklart bättre men 96% får ändå godkänt. Sloten har en hög volatilitet och detta innebär att vinsterna inte kommer så ofta men när de kommer kan de vara väldigt stora.

 • Birds on a Wire är en mycket underhållande spelautomat med en design som får vilken som helst spelare på bra humör.
 • Fallande hjul med multiplikatorer.
 • Thunderkick sänkte slotens RTP från 97,2% till 96%.
 • Inget snabbspelsläge.

Funktioner i Birds on a Wire

Birds on a Wire är definitivt något lite annorlunda. Det finns 5 hjul och 3 rader och dessa avgränsas med hjälp av elledningar. Symbolerna består av olika fåglar som sitter på dessa elledningar. Birds on a Wire har så kallade fallande hjul eller fallande symboler. Detta innebär att när en symbol är med och skapar en vinstkombination så tas de sedan bort från hjulen och ersätts med nya. För varje vinst du får i rad ökar också en multiplikator, från 1x till 2x, 3x och 5x.

Dessa är de högst betalande fåglarna

 • 3-5 rödbruna fåglar ger dig 1 – 12 gånger din insats.
 • 3-5 rosa fåglar ger dig 0,7 – 8 gånger din insats..
 • 3-5 gröna fåglar ger dig 0,5 – 6 gånger din insats..

Spelutvecklaren har tagit sin tid och gjort alla symboler helt unika. Alla symboler är fåglar och det är utan tvekan en design som får spelaren på bra humör. Vi gillar också att snurren har animerats så fåglarna flyger iväg varje gång spelaren klickar på snurrknappen.

De vanliga symbolerna har inte så stora vinster och maxvinsten från en standardsymbol är bara 12x insatsen. Vad du istället skall hålla utkik efter är slotens wildsymbol. 5 wildsymboler på en vinstlinje ger dig en otrolig vinst på hela 200x din insats.

Free spins-läget

Thunderkick brukar ibland vara lata med att skapa bonusfunktioner för sina spel men detta är inte fallet i Birds on a Wire. Det finns bland annat wildsymboler och fritt fallande hjul som bidrar till att skapa en mycket bra spelupplevelse. En av de viktigaste funktionerna är ändå bonusspelet som har följande egenskaper:

 • 3 bonussymboler ger dig med 10 freespins
 • Varje ytterligare bonussymbol ger dig 2 till freespinn
 • Freespinnen kommer med höjda multiplikatorer: 4x, 8x, 12x och 20x
 • Efter att alla freespins snurrats får spelaren ytterligare snurr tills en sista vinst fås

Slutord

Birds on a Wire är inte lika gammal som Leonard Cohens sång utan detta är en toppmodern slot med alla bonusfunktioner som behövs. Wilds, freespins och multiplikatorer, vad mer kan du behöva? En vinst på 200x din insats kanske? Det finns också!

Designen gör inte heller någon besviken. Söta tecknade fåglar som flyger bort från hjulen vid varje snurr är kreativt, så är också faktum att fåglar som är med i en vinstkombination dör av en elstöt. Dessutom tar varje vinst bort dina gamla symboler och ger dig nya symboler med multiplikatorer på upp till 5x (eller 20x i bonusspelet). En mycket underhållande slot som vi kan spela i timmar. Skulle de höja slotens återbetalningsprocent igen så skulle vi vara ännu lyckligare.

Lanserades Maj 2016
RTP 96,00 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Thunderkick
Tema Djur, Fåglar
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer 17
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 1 sek - 1 000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 3 400 000 sek
Maxvinst i mynt 900 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Fallande hjul, Multiplikatorer
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots