Dolphin´s Pearl

Volatilitet:

Hög
Av David
15 mars, 2019

Dolphin´s Pearl

"På med våtdräkt och snorkel, och ta ett djupdyk ner i havet! Här finns fina fiskar, sjöhästar, en alldeles vild delfin och en pärla som ger dig freespins och multiplikator.”"

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Dolphin´s Pearl

På med våtdräkten och ta ett djupdyk ner i havet. Novomatic har gjort en slot med undervattenstema och här finns massor av fina fiskar att kolla in. Dolphin’s Pearl vilar  huvudsakligen på en funktion och det är freespins-läget och till vår stora glädje kan det triggas flera gånger om och det tar oftast inte särskilt lång tid innan det händer. Detta spelet har en ganska hög volatilitet vilket innebär färre vinster, men när du väl vinner har de ett högre värde! RTP ligger på 95,13% vilket inte är det bästa vi sett direkt, men definitivt inte det sämsta heller.

  • Härlig undervattenskänsla – vackra fiskar, sjöhästar och snäckor
  • Freespins, multiplikator, gamble-funktion och wild
  • Irriterande musik
  • Halvtråkig bakgrundsbild

Funktioner i Dolphin´s Pearl

Spelet är uppbyggt med vad som nu är ganska vanligt, fem hjul och tre rader. Antalet vinstlinjer i detta spel är 9 stycken, och det är fasta vinstlinjer. Det finns några roliga funktioner i spelet och det roligaste är tveklöst freespins-läget som vi berättar mer om lite längre ner. Det finns e gamble-funktion i spelet där du kan chansa att dubbla din vinst, flera gånger om! Det gäller att gissa rätt på kortfärgen, gissar du fel förlorar du hela vinsten. Så klart kan du välja att bara ta vinsten om du känner att du inte har så mycket tur på din sida.

  • 5 delfiner (wild) ger 450 mynt
  • 5 pärlor (scatter) ger 225 mynt
  • 5 krabbor eller rockor ger 37,5 mynt
  • 5 sjöhästar ger 20 mynt

Symbolerna i spelet består så klart av vackra fiskar, en sjöhäst och en snäcka med en pärla i som är scattersymbolen och en delfin som är wildsymbolen! Delfinen dubblar dessutom din vinst när det dyker upp i en vinnande kombination. De lägre betalande symbolerna är bokstäver och siffran 10 med bubblor omkring sig. Bakgrunden i spelet är ju så klart under vatten och vi ser lite stenar och alger i hörnen.

Som sagt har spelet en hög volatilitet och det går att kamma hem rätt fina vinster. Det är i freespins-läget som chanserna är som störst, då får du dessutom en multiplikator vilket gångrar alla dina vinster med 3. Som vanligt gäller det att satsa högre för att kunna vinna större, men när allt kommer omkring är det en fråga om tur!

Free spins-läget

Freespins-läget är det roligaste med Dolphin’s Pearl, utan tvekan! Vad som gör det extra roligt är att det går att trigga freespins flera gånger om, och det krävs oftast inte att du behöver spela särskilt länge innan det händer. När du får tre scattersymboler eller fler får du 15 stycken freespins och en multiplikator x3. Här finns chansen att kamma hem en hacka!

  • 3 scatter eller fler ger 15 freespins och multiplikator x3
  • Freespins-läget kan triggas flera gånger (händer ganska ofta faktiskt)

Slutord

Novomatic har skapat ett ganska simpelt spel både designmässigt och i val av funktioner. Det är underhållande och det är väldigt uppskattat att freespins-läget kan aktiveras flera gånger. Dolphin’s Pearl är ett bevis på att det inte alltid behövs så väldigt många spexiga funktioner för att ett spel ska hålla en ganska hög underhållningsnivå! Det negativa med spelet är främst musiken, som är inget annat än irriterande. Så stäng av ljudet och sätt igång något du tycker om! De kunde lagt lite mer energi på bakgrunden i spelet också. Men som alltid, funktionerna är ju viktigare än en bakgrundsbild!

Lanserades Maj 2008
RTP 95,13 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Novomatic
Tema Delfiner, Undervatten, Havsdjur
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 9
Hjul 5x3
Min. mynt per linje Okänt
Min./max insats 4,5 sek - 900 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 5 000 x Insatsen
Maxvinst i mynt 45 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Multiplikator, Gamble, Wild
Stödda plattformar PC/Mac/Android

Relaterade slots