Empire Fortunes

Volatilitet:

Hög
Av David
6 mars, 2019

Empire Fortunes

"Lyxigt tema med snidat guld och gnistrande rubiner och ädelstenar. Gunga med i musiken och starta jakten på de tre progressiva jackpots och freespins spelet har att erbjuda!"

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Empire Fortunes från Yggdrasil

Yggrasil har skapat ett riktigt snyggt spel med högblanka symboler. Musiken är harmonisk och väldigt härlig att ha i bakgrunden. Med sin höga volatilitet är detta ett spel för den som kan satsa lite mer. Spelets RTP ligger på 94,3% vilket inte är det bästa men det är helt OK. Empire Fortune  har progressiv jackpot vilket gör spelet extra spännande och det finns möjlighet att uppnå saftiga vinster. Andra trevliga funktioner är freespins-läget, en hold funktion och ett bonusspel.

  • Lyxtema med guld i överflöd med lättsam klassisk musik
  • 3 stycken progressiva jackpots, Guld, Diamant och Empire
  • Påminner lite väl mycket om Mega Fortune
  • Ljudeffekterna kunde vara lite bättre

Funktioner

Empire Fortune är uppbyggt med en struktur med så kallade fasta vinstlinjer. Detta spelet har 20 stycken och de är aktiverade under varje snurr. Spelplanen har fem hjul och tre rader. Minsta insats ligger på 2 kr och absolut högsta insats är 1000kr. Snabbfakta för  bonusspelet:

Empire Fortune Jackpot

  • Guldtacka = Guld Jackpot (vinstchans ligger på 1:500)
  • Diamant = Diamant Jackpot (vinstchans ligger på 1:3000)
  • Jokern = Empire Jackpot (vinsthchans ligger på 1:100000)

De viktigaste symbolerna i spelet är scattern och bonussymbolen. Bonussymbolen ser ut som ett blått ägg med guldigt mönster på och med texten bonus i guld framför. Scattern är en bild på en joker i blå mössa, det står free spin på symbolen. När du får två stycken av antingen bonusen eller scattern på något utav hjulen aktiveras hold-funktionen. Då fryser dessa två hjul medan du snurrar de andra hjulen. Detta för att öka chansen att få samma symbol på ett tredje hjul. Tre scatters aktiverar freespins-spelet, tre bonussymboler aktiverar bonusspelet.

Det finns tre jackpottar i spelet, guld, diamant och empire. När tre bonussymboler dyker upp kommer bonusspelet igång vilket ser ut som ett jackpot-hjul. Det gäller att landa rätt symboler på rätt plats för att kunna vinna de olika jackpottarna. Det finns även en Fireworks funktion där 12, 6 eller 3 raketer smälls på jackpothjulet och beroende på vart de landar får du olika priser, eller någon av de progressiva jackpottarna. Jackpoten ligger på 2500 gånger insatsen.

Free spins-läget

För att hamna i freespins-läget och få möjlighet till både freespins och multiplikator som kan multiplicera dina vinster, gäller det att landa tre eller fler scatters (jokern med texten freespin på). Här är kommer hold-funktionen till hjälp, får du två scatters fryser dessa två hjulen och sparas till nästa snurr och då räcker det att du får en till scatter för att freespins-läget ska aktiveras.

  • 3 scatters ger 10 freespins och multiplikator x2.
  • 4 scatters ger 20 freespins och multiplikator x4.
  • 5 scatters ger 30 freespins och multiplikator x10.

Slutord

Att spelet har ett lyxigt tema är inte så konstigt, då man faktiskt kan kamma hem en imponerande summa pengar. Det är ett spännande spel med riktigt snygg design, musiken är en viktig faktor i vilken känsla man får av spelet och hur fort man tröttnar eller hur enkelt man ”fastnar” för spelet. Yggdrasil har defintivt lyckats med musiken då den är lugn och harmonisk, men utan att på något vis blir tråkig. Spelet i sig sätter spänningen, så det skapas en bra balans. Det som kanske är lite tråkigt är att det påminner en del om Mega Fortune i vissa av funktionerna, men spelet har defintivt sin egen grej och är riktigt kul att spela.

Lanserades Oktober 2016
RTP 94,3 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Yggdrasil
Tema Äventyr, Lyxigt
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 2kr – 1000kr
Jackpott Ja
Maxvinst för basspel 2500x insatsen
Maxvinst i mynt 400 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Bonusspel, Hold-funktion etc
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots