Fat Santa

Volatilitet:

Låg
Medium
Av David
6 februari, 2019

Fat Santa

"Med ett namn som Fat Santa är det ingen tvekan om att denna spelautomat passar bra att spela under julen. Det vi har tagit reda på är om den går att spela resten av året också."

Volatilitet:

Låg
Medium

Introduktion till Fat Santa från Push Gaming


2018 lanserade den Londonbaserade spelutvecklaren Push Gaming sloten Fat Rabbit som genast blev en stor spelarfavorit. Samma år i december lanserade de en julversion som i princip var samma spelautomat men med ett jultema. I Fat Santa har den söta kaninen ersatts med jultomten och denna spelautomat bidrog till att göra julen 2018 väldigt speciell.

Fat Santa har ett upplägg som är mycket likt Fat Rabbit men med en annan design. I denna slotrecension har vi tagit reda på om det fanns ett behov till en sådan ändring och om lanseringen av Fat Santa ens var nödvändig.

I Fat Santa har du en volatilitet som är medel men på den högre sidan vilket betyder att du har chansen att vinna mycket stora vinster, men att dessa inte kommer så ofta. En slot med låg varians ger istället små vinster ofta. Återbetalningsprocenten (RTP) i sloten är 96,45% vilket är samma som i Fat Rabbit. Generellt sett ger vi slots med RTP:n över 95% godkänt och det har båda dessa spelautomater.

  • En tecknad julslot med ett tema som har inslag av komedi.
  • Frispelsläget, som vi redan sett i sloten Fat Rabbit, är mycket underhållande.
  • En rak kopia på Fat Rabbit fast men ett jultema

Funktioner

När du öppnar denna onlineslot får du se 5 hjul med 5 rader. Du har 50 vinstlinjer att skapa dina vinstkombinationer på och dessa måste gå oavbrutet från vänster till höger och börja på hjulet längst till vänster.

Här är en lista på de högst betalande vinstkombinationerna och vinsterna de kan ge dig:

  • 3-5 tomtesymboler ger 0,8x – 20x din insats.
  • 3-5 symboler på tomtenissen ger 0,8x – 20x din insats.
  • 3-5 Rudolf med röda mulen ger 0,60x – 16x din insats.

Det är några väldigt juliga symboler på hjulen och förutom tomten och hans gäng hittar du också julbollar i olika färger. En julklapp och en snögubbe har också tappat bort sig och landat på hjulen. Överlag tycker vi Push Gaming har gjort ett riktigt bra jobb med att införa julstämning i denna Fat Rabbit-kopia.

Maxvinsten från de vanliga symbolkombinationerna är bara 20x insatsen och detta får du för 5 symboler på rad, av antingen tomten eller tomtenissen. Det är inga storvinster men om du råkar få tomten att bli riktigt stor i frispelsläget så kan vinsterna bli massiva. Du kan läsa mer om detta frispelsläge under följande rubrik.

Free spins-läget

En av de största skillnaderna mellan Fat Rabbit och Fat Santa är att du i Fat Santa kan betala en viss summa pengar för att starta frispelsläget genast. Detta går inte att göra i Fat Rabbit men vi är övertygade om att en del spelare gillar att ha denna valmöjlighet som kostar 80x din insats. Om du inte vill betala för att få dina freespins så aktiveras de då du får jultomten på det första hjulet och en eller flera julbakelser på de övriga hjulen. Jultomten börjar som en wildsymbol som täcker en position på hjulen men ju fler julbakelser han äter desto större blir han. I följande tabell kan du se i mer detalj hur han fungerar.

  • Efter 4 julbakelser växer tomten och täcker 2×2 rutor. Du får dessutom ytterligare 3 freespins.
  • Efter ytterligare 5 julbakelser växer tomten och täcker 3×3 rutor. Detta ger dig också 2 freespins till.
  • Ger du tomten 5 julbakelser till växer han och täcker 4×4 rutor. Detta ger dig 2 freespins till.
  • Efter 3 julbakelser växer tomten igen och täcker 5×5 rutor vilket innebär att tomten kommer täcka alla hjul och rader, och du får slotens maxvinst.

Slutord

Det finns bara några saker som skiljer spelautomaterna Fat Santa och Fat Rabbit åt. Dessa är bland annat designen, en lägre maxinsats och möjligheten att köpa frispelsläget för en viss summa pengar. Vi kan varken säga att Fat Santa är bättre eller sämre än Fat Rabbit, de ger helt enkelt bara en lite annorlunda stämning till spelupplevelsen. Fat Rabbit passar bra året om medan Fat Santa kanske är bättre att spela på julen.

Fat Santas frispesläge är kul och det är väldigt spännande att se hur stor jultomten kan bli. Dessutom kan du ju köpa frispelsläget i Fat Santa, så om detta är någonting du är intresserad av så är det ju perfekt. Push Gaming har kanske varit lite lata när de har skapat denna spelautomat, men tar man den för vad den är så kan man ha en rolig spelstund ändå.

Lanserades November 2018
RTP 96,45 %
Volatilitet Hög
Mjukvara Push Gaming
Tema Jul
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 50
Hjul 5x5
Min. mynt per linje 0,05
Min./max insats 2,5 kr – 1000 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 1000 000 kr
Maxvinst i mynt 200 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Wilds
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots