Spelet fungerar Rapportera ett problem

  Varför fungerar inte det här spelet?

  Hooligan Hustle

  Hooligan Hustle

  Av Wille
  11 november, 2021
  Spelet påminner vid första anblick något som Nolimit City hade kunna släppa, men det är faktiskt Play´N GO som står bakom det hela. I denna förhandstitt framgår det dock med all tydlighet att utvecklaren har skapat ett spel med lite tuffare attityd – men även ett helt nytt upplägg som inte påminner om deras tidigare titlar. Förbered dig alltså för slagsmål, för dessa kämpar kommer absolut inte att backa!
  • Sticker ut från mängden
  • Gott om bonuslägen som kan triggas redan i basspelet
  • Ej lanserad ännu
  • Flexibel RTP

  Ibland har Play´N GO format om nylanserade skapelser enligt sina tidigare spel, något som kallas för ”re-skins” inom branschen. Detta beror dels på lanseringstakten då syftet är att fylla marknaden med titlar, men även för att det blir en snabbare process i slutändan.

  Nackdelen är att du ibland får väldigt många kloner på spel du redan stött på tidigare, med väldigt minimala förändringar. I Hooligan Hustle ser vi dock en helt ny inriktning där de istället har hämtat inspiration från konkurrenter för att bjuda på en kaxigare layout, serietidningsgrafik, samt ett rejält våldskapital med tanke på temat.

  Upplägget består även av en rejäl maxvinst på 10,000 x insatsen vilket i dagens kurs beräknat blir ungefär 10 miljoner kronor. Du hittar även medel till hög volatilitet, samt breda insatsnivåer från 1 till 1 000 kronor per omgång. Det som sticker ut är vinstlinjerna som kan nå upp till 248,832 stycken tack vare Split Symbols funktionen, en mekanik som liknar xWays en hel del.

  Introduktion till Hooligan Hustle

  RTP:n levereras från 84,24 % till 96,27 % beroende på vilken marknad du spelar på, men det framgår däremot inte vilken som gäller för Sverige. Kontrollera därför alltid återbetalningsprocenten innan du påbörjar dina omgångar, bara för att vara på den säkra sidan.

  Volatiliteten i spelet är placerad på 7 av 10, ett slags mellanläge som ändå gränsar till hög snarare än medel. Förvänta dig alltså frekventa vinster när du spelar, i alla fall om vi ska tro på siffrorna från Play´N GO. I basspelet hittar du utbetalningar på maximalt 2 x insatsen vilket inte är särskilt spektakulärt i sig, men detta förbättras avsevärt tack vare Split Symbols som delar upp symbolerna på ytan helt på måfå.

  Längst upp på spelytan finner du även en ”Rumble Row” som består av fem extra platser. Dessa kan slumpmässigt aktiveras vid dina omgångar för att belöna med staplade Wilds, multiplikatorer och synkroniserade symboler.

  Bonusrundor i Hooligan Hustle

  Här nedan går vi igenom bonusfunktionerna som hittas i spelet, men även hur de fungerar i praktiken.

  Frispelsomgången

  Genom att få till 3 Scatter symboler i basspelet triggas free spins, men antalet beror helt på vilket val du för när omgången väl påbörjas.

  Det finns tre val du kan göra:

  • Lairy! ger dig 10 free spins med 2+ garanterade Rumble Row modifierare aktiva
  • Riot! ger dig 5 free spins med 3+ garanterade Rumble Row modifierare aktiva
  • Anarchy! ger dig 1 free spin med 4+ garanterade Rumble Row modifierare aktiva

  Mystery Symbols

  Denna bonusfunktion delar ut trädlådor som omvandlas till samma matchande symboltyp, förutom Scattern. I korthet innebär det att du får fler vinstchanser när Mystery Symbols dyker upp på hjulen.

  Rumble Row

  Som vi beskrev tidigare så är Rumble Row olika modifierare som aktiveras helt slumpmässigt under dina omgångar. Du hittar dem ovanför hjulen medan du spelar, men för att klargöra funktionaliteten agerar de enligt följande:

  • Wild Reel: ett helt hjul av Wild symboler landar på spelytan
  • Double Trouble: två hjul synkroniseras och samma symboler landar på varje
  • X2 Multiplier: en multiplikator på x2 läggs till på alla vinster, inklusive hjulet de dyker upp på

  Split Symbols

  Vid varje snurr har du möjligheten att få en slumpmässig symbol uppdelad i två, men det påverkar också alla instanser av samma symboltyp. En ”Split” påverkar alla andra symboler förutom Scattern, samt att de kan öka vinstvägarna upp till maximalt 248,832.

  Tema i Hooligan Hustle

  När vi gick igenom förhandstitten av spelet la vi märke till de aggressiva karaktärerna som är redo att börja veva direkt. Detta märks bland annat via de flygande ölglasen, gatstenarna, samt de vrålande huvudpersonerna.

  En av huliganerna har ett basebollträ i högsta hugg, medan en annan använder sig av knogjärn för att jämna ut fajten. Förvänta dig alltså en drös med övervåld och hetsk stämning medan polisens tjänstefordon ligger krossad vid vägkanten.

  Då vi inte har fått en fullständig titt på spelet kan vi inte bedöma själva känslan, musiken, ljudeffekterna eller andra viktiga faktorer. Spana alltså in denna recension lite längre fram för att ta del av ett fullständigt omdöme.

  Sammanfattning av Hooligan Hustle

  Vi är rejält intresserade av denna titel från Play´N GO, framförallt då temat är väldigt unikt sett till utvecklaren. Det märks dock tydligt att de hämtat inspiration från Nolimit City, men vad gör detta om slutprodukten blir som förväntat?

  Vinsterna och insatserna är välbalanserade, men detta gäller även för volatiliteten som är placerad någonstans mitt i mellan medel och hög. Det som sticker ut är dock alla modifierare som kan triggas i basspelet, något som inte alltid hör till vanligheterna.

  Håll utkik här på sidan för en komplett genomgång av Hooligan Hustle, eller vänta in att ditt favoritcasino lägger upp spelet i sitt bibliotek den 12:e december 2021!

  Lanserades 16:e december 2021
  RTP 84,24 % – 96,27 %
  Volatilitet Medel/Hög
  Mjukvara Play`N GO
  Tema Fotbollshuliganer
  Underhållningsnivå 5/5
  Vinstlinjer Upp till 248,832
  Hjul 5x3
  Min. mynt per linje 0,10
  Min./max insats 1 – 1000 kr
  Jackpott Nej
  Maxvinst för basspel 2 x insatsen
  Maxvinst i mynt 1000000
  Bonusrundor/funktioner Frispelsläge, Rumble Row, Symbol Split, Mystery Symbols
  Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

  Relaterade slots