Spelet fungerar Rapportera ett problem

  Varför fungerar inte det här spelet?

  Knight Rider

  Knight Rider Slot

  Av Wille
  17 januari, 2022
  Många svenskar växte upp med Michael Knight och hans superbil KITT, men det är även därför som NetEnt valt att lansera en helt ny brandad automat med det folkkära temat. Den 28:e februari 2022 kommer spelet att släppas på samtliga casinon som samarbetar med utvecklaren, så håll koll här för mer information inom kort!
  • Ett måste för nostalgiälskare
  • Utmärkt musik och visuella detaljer
  • Ej lanserad ännu

  Knight Rider har ett planerat lanseringsdatum den 28:e februari 2022, men NetEnt har redan släppt en kort video på hur spelet går till. Automaten baseras på tv-serien med samma namn som sändes mellan 1982 och 1986, men den hittades även på TV hemma i Sverige på 90-talet.

  Det som framgår redan av förhandstitten är att du snurrar med 26 vinstlinjer, 5 hjul och 4 rader. Maxvinsten är dessutom satt ganska högt för en brandad slot som denna, upp till 7,000 x insatsen i allra bästa fall.

  Insatserna som finns tillgängliga sträcker sig från 2 till 400 kronor, medan bonuslägen består av Wilds med multiplikator, en ”Turbo Boost” funktion som triggas slumpmässigt, men även free spins och Laser Wilds. Sist men inte minst kommer du även att kunna betala för inträdet till frispelsomgången vilket garanterat kommer glädja en hel del spelare.

  Introduktion till Knight Rider Slot

  NetEnt har utlovat en RTP på 96,07 % med en hög volatilitet, däremot vet vi inget om titelns hitrate. Förvänta dig dock att det kommer ta en stund innan vinsterna klirrar till i spelsaldot.

  I basspelet stöter du på vinster upp till 4x insatsen vilket är ganska lågt, men Wild symbolerna med multiplikatorer kompenserar en del för detta. Det finns också ett bonusläge som kallas för Turbo Boost som kan lägga till 3 till 4 multiplier Wilds på hjulen, endast i syte av att krydda omgångarna utanför frispelsläget.

  Bonusrundor i Knight Rider Slot

  Här nedan går vi igenom bonusfunktionerna som hittas i spelet, men även hur de fungerar i praktiken.

  Free Spins

  Du kan aktivera gratissnurr med 3 Scatter symboler på hjulen 2, 3 och 4. Detta belönar sedan med 10 free spins, men du kan även samla på Knight symboler för att trigga nästa nivå av bonusomgången.

  Med hjälp av tre sådana avancerar du nämligen till nivå 2 vilket ger dig två ytterligare snurr och en extra Laser Wild. Totalt finns det 4 nivåer och då har du hela tre Laser Wilds aktiva samtidigt.

  Laser Wild symboler

  Dessa är utrustade med en multiplikator som baseras på värdet av hjulet de landar på, något som maximalt kan bli x5. När Wilds används i en vinst rör de sig ett steg till vänster för nästkommande snurr, något som också ökar deras multiplikator.

  Turbo Boost

  Genom att slumpmässigt dela ut 3 till 4 Laser Wilds har du alltid möjlighet till högre utbetalningar, men också fler vinstchanser. Turbo Boost hittas även i basspelet vilket gör dina sedvanliga omgångar lite mer attraktiva.

  Köpläget

  Du kan alltid betala för inträdet till frispelsläget till en kostnad av 140 x insatsen. Detta är dock ett ganska högt pris vilket du bör vara medveten om, särskilt om du jämför med många andra slots med liknande funktionalitet.

  Andra bonuslägen

  Som vi skrev tidigare finns det väldigt lite information om bonusomgångarna i Knight Rider Slot, men så fort vi vet mer kommer vi att uppdatera denna sektion av recensionen.

  Tema i Knight Rider Slot

  De som har bekantat sig med tv-serien vet garanterat vad spelet handlar om, men om du aldrig sett David Hasselhoff spela karaktären Michael Knight har vi skapat en liten snabbkurs i denna del av recensionen.

  Michael Knight är en man som försöker ställa orättvisor till rätta med hjälp av den högteknologiska bilen KITT. Med hjälp av tekniken som bilen besitter kan han bland annat tala med den, eller ge den instruktoner – något som var helt nytt i en tid då Tesla bara var en främmande tanke.

  Symbolerna består exempelvis av lastbilen där KITT lagras och underhålls, men även Michael Knight som poserar snyggt på hjulen. Andra nämnvärda sådana är den futuristiska ratten som KITT styrs med, samt bilen själv.

  Musiken inkluderar ljudspåret från serien, men vid enorma vinster dyker också David Hasselhoff upp i en stilig mörk skinnjacka och poserar tillsammans med KITT. Det hela är helt enkelt en nostalgiresa utan dess like!

  Sammanfattning av Knight Rider Slot

  Automaten lanseras redan i slutet av februari och vi ser givetvis fram emot att snurra i Knight Riders välkända melodi i bakgrunden. Om du växte upp under 80 eller 90-talet vet du med all säkerhet vad detta spel går ut på, men också hur populär karaktären Michael Knight var under denna tidsålder.

  Du må känna igen David Hasselhoff från serier som Baywatch, men innan dess fanns Knight Rider och den berömda bilen KITT som kämpade mot brottslingar som struntade i lagen. Återupplev det hela via spelet från NetEnt, eller ta en titt med färska ögon på ett gammalt sci-fi tema med retrovibbar.

  Kika in här inom kort för att ta reda på mer då texten uppdateras löpande!

  Lanserades 28:e februari 2022
  RTP 96,07 %
  Volatilitet Hög
  Mjukvara NetEnt
  Tema Spelautomat om Knight Rider Slot
  Underhållningsnivå 5/5
  Vinstlinjer 26
  Hjul 5x4
  Min. mynt per linje 0,20
  Min./max insats 2 – 400 kr
  Jackpott Nej
  Maxvinst för basspel 4 x insatsen
  Maxvinst i mynt 280000
  Bonusrundor/funktioner Frispelsläge, Turbo Boost, Multiplier Wilds, Laser Wilds, Köpläge
  Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

  Relaterade slots