Mega Joker

Volatilitet:

Hög
Av David
5 mars, 2019

Mega Joker

"I dag finns det gott om moderna spelautomater fullproppade med specialfunktioner och en stor mängd valmöjligheter kring insatser och bonusspel. Av den anledningen är Mega Joker en utmärkt slot att njuta av när du i stället vill spela ett enkelt spel med tydligt upplägg. Detta utan att behöva tumma på de stora vinstmöjligheterna!"

Volatilitet:

Hög

Introduktion till Mega Joker

Mega Joker lanserades 2011 av spelleverantören NetEnt och den är en uppiggande slot med ett klassiskt frukttema. Du får genast en retrokänsla när du öppnar spelet och ser de typiska fruktsymbolerna, det enkla upplägget och den överskådliga spelplanen. Det som framför allt utmärker spelet är att den innehåller en progressiv jackpott vars vinstsumma kan bli hög. När denna jackpott vanns 2012 uppgick vinsten till över 106 669 euro.

Om du uppskattar det enkla i klassiska slots men inte vill gå miste om möjligheten till storvinster är därför Mega Joker rätt spel för dig. Med sina två uppsättningar av tre hjul och med fem vinstlinjer är upplägget lätt att hålla reda på. Spelet har en RTP på imponerande 99 % och vinsterna är hyfsat höga. Mega Joker passar lika bra för den som spelar med små summor som för storspelare. Vidare finns det ett annorlunda upplägg i form av dubbla skärmar. Grundspelet spelas på den undre skärmen. När du fått en vinst i grundspelet flyttas du upp till den övre skärmen där de stora vinsterna finns.

 • Progressiv jackpott som kan bli stor
 • RTP på extremt höga 99 %, något som sticker ut
 • Inga möjligheter att spela med free spins
 • Inga scatter- eller wild-symboler

Funktioner

Du spelar på upp till fem vinstlinjer och alla vinster räknas från vänster till höger. För att vinna måste du pricka in tre likadana symboler på en av de aktiva vinstlinjerna. Symbolerna skiljer sig från grundspelet jämfört med spelet på den övre skärmen. Hur stor din vinst blir beror på vilken av symbolerna som utgör den vinnande kombinationen. Det är som tidigare nämnt en simpel men tydlig spelautomat där du alltid har full koll på hur mycket de olika symbolerna är värda, din totala insats med mera. Utöver den progressiva jackpotten finns två andra funktioner. Dessa är Supermeter-läget och Mysterievinsterna, mer om dessa finns att läsa längre ner.

 • Körsbär: Kan betala upp till 200 mynt
 • Apelsin: Även denna betalar upp till 200 mynt
 • Citron: Betalar som mest ut 400 mynt
 • Vindruvor: Kan betala ut 500 mynt
 • Melon: Kan betala upp till 1 000 mynt
 • Klocka: Betalar upp till 1 200 mynt
 • Skattkista: Kan betala upp till 2 000 mynt
 • Joker: Betalar ut upp till 2 000 mynt
 • Sjuor: Betalar som mest ut 2 000 mynt
 • (Värdena varierar beroende på om du spelar på den nedre eller övre skärmen. Ovanstående värden är de maximala antalet mynt som kan vinnas på övre skärmen, Supermeter-läget.)

Specialfunktioner

Supermeter-läget är en bonusrunda du kan hamna i när du spelar Mega Joker. Du måste ha satsat minst 10 mynt och vunnit i grundspelet för att få chansen att nå bonusläget. Det är i den här bonusrundan du flyttas upp för att få spela på den övre skärmen. Här har du större chanser att vinna de högsta vinsterna eftersom symbolernas myntvärden är betydligt högre.

Den andra specialfunktionen är en Mysterievinsten. Den får du genom att pricka in tre joker-symboler på en och samma vinstlinje. Vad din vinst består av blir en överraskning men den högsta möjliga vinsten är 400 mynt. Hur mycket det blir i vinstpengar beror på hur stor insats du spelade med från början, ju högre insats desto högre vinstsumma.

Slutord om Mega Joker

Mega Joker är en härlig slot med ett frukttema som påminner om de äldre enarmade banditerna. Snurra på de tre hjulen för att få chansen att vinna den progressiva jackpotten. Du spelar på fem vinstlinjer och kan justera din insats snabbt och lätt. Mega Joker är en trevlig slot som ger dig en paus från de nyare spelautomaterna som kan ha mycket ljud och blinkande ljus. Sloten passar dig som gillar lite enklare upplägg, samtidigt som du har chans att vinna en hel del pengar.

Lanserades Januari 2011
RTP 99%
Volatilitet Hög
Mjukvara NetEntertainment
Tema Klassiskt frukttema
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 5
Hjul 3x2
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 1 sek / 100 sek
Jackpott Ja
Maxvinst för basspel 40 000 sek
Maxvinst i mynt 4000
Bonusrundor/funktioner Supermeter-läge, Mysterievinster
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots

Goplay.se – Sveriges bästa guide till lagliga spel om pengar online
Goplay.se – Sveriges bästa guide till lagliga spel om pengar online
3 1 5 3