Nitro Circus

Volatilitet:

Låg
Medium
Av David
6 mars, 2019

Nitro Circus

"Nitro Circus är världens största actionsport-kollektiv. En föreställning med imponerande stunts med motocross, BMX, kundvagnar och badkar, bland annat. Yggdrasil har nu ingått i ett samarbete och skapat en actionfylld video slot med två bonusspel och freespins. "

Volatilitet:

Låg
Medium

Introduktion till Nitro Circus

Detta är Yggdrasils första brandade spelautomat! Ett riktigt actionfyllt spel baserat på Nitro Circus galna stunts och extremsporter. Spelplanen är transparent och i bakgrunden ser man ett stort stadium med strålkastare och rampar. Ett fullspäckat spel med en större och ett mindre bonusspel, freespins, multiplikator med mera. Detta är ett spel med ett bra RTP på 97% och volatiliteten håller sig mellan låg och medelnivå. Ett bra RTP innebär att man som spelare får tillbaka mycket av det man satsar i spelet och låg till medel volatilitet innebär relativt många vinstutdelningar till något lägre värde.

 • Actionfyllt spel, speciellt roligt för den som är Nitro Circus-fan
 • 2 bonusspel och freespins
 • Ingen progressiv jackpot
 • Ljudeffekterna tar över lite väl mycket, speciellt efter man spelar en stund

Funktioner

Nitro Circus har 5 hjul, 4 rader och 25 fasta vinstlinjer. Nitro-Blast Minigame är ett av bonusspelen, när två Nitro Bombs dyker upp aktiveras bonusspelet. Välj en utav fem bomber och få någon av följande vinster:

 • 10-30 freespins
 • Ett fordon (fåtölj, leksakshäst, bil eller badkar – symboler som samlas till vänster av spelplanen)
 • Wilds (efter bonusspelet explodera bomberna och blir wilds)
 • Freespins-multiplikator x1-x3

Nitro Jump Feature är det större bonusspelet. Samla fem likadana symboler, de symboler som även går att vinna i Minigame. Jump Feature aktiveras även om man får alla bokstavssymboler N, I, T, R, O. När bonusspelet är aktiverat väljer du ett fordon, BMX, FMX eller en scooter. Med dessa utför man stunthopp som blir bedömt av domare och man kan vinna följande:

 • 25 mynt
 • Speed boost (för sista hoppet)
 • Final Jump multiplikator
 • 10 freespins

De symboler med högre värde är de olika stuntmännen, Pastrana, Andy Bell, Ryan Williams och Todd Meyn. De lägre betalande symboler är hjälmarna. Utöver det finns scattern som är Nitro Bomb, bokstäverna som stavar till NITRO och wildsymbolen där det står wild på. Samt även de symboler som man kan samla, nämnda ovan.

Det finns ingen progressiv jackpot i detta spelet men det märks knappt av med tanke på alla roliga funktioner och att spelets tema är ganska unikt. Satsar man maximalt kan man kamma hem vinsten som ligger på omkring 2 500 00kr!

Free spins-läget

Det känns nästan som att det går att skriva om Nitro Circus funktioner i en halv evighet, för här finns så mycket! Utöver de två bonusspelen så finns det även ett freespins-läge. För att trigga igång detta behövs bombsymbolerna igen, och minst tre av dessa.

 • 3 bomber ger 10 freespins + 1 Feature Pick
 • 4 bomber ger 20 freespins + 2 Feature Pick
 • 5 bomber ger 30 freespins + 3 Feature Pick

Slutord

Sport-tema inom slots är inte jättevanligt och när det väl dyker upp är det ofta vanliga sporter som till exempel fotboll. Så detta är ett ganska unikt tema och faktumet att det är ett samarbete med Nitro Circus gör det hela ännu mer spännande. Det finns mycket bra att säga om detta spelet, två bonusspel och freespins-läget är riktigt roliga och innovativa. Det som inte är så jättebra med spelet är att musiken och ljudeffekterna kan bli lite väl mycket efter ett tag.

Lanserades November 2018
RTP 97%
Volatilitet Låg-Medium
Mjukvara Yggdrasil
Tema Extremsport, Äventyr, Action
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x4
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 0,2 sek – 125 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 10 350 x Insatsen
Maxvinst i mynt 258 750
Bonusrundor/funktioner Freespins, Bonusspel, Nitro Jump, Nitro Blast
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots