Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Primal Megaways

Av Wille
5 augusti, 2019
”Primal Megaways erbjuder oändligt med free spins med hjälp av re-triggers, en hög maxvinst på 50 000 x insatsen, samt en Wild Multiplier som kan öka upp till 243x!”
  • Hög maxvinst
  • Megaways funktion med Wild multiplikator
  • Hög volatilitet vilket inte passar alla spelare
  • Ljudeffekterna blir tråkiga i längden
  • Låga insatsnivåer

Primal Megaways är ytterligare ett spelsläpp i Megaways familjen från Blueprint Gaming som fått tillstånd av Big Time Gaming att använda deras innovativa spelmekanik som i detta fall ger dig upp till 46,656 sätt att vinna.

Med en maxvinst på 50 000 x insatsen är detta en slot som verkligen imponerar, däremot är insatsnivåerna låga på endast 5 euro eller 50 kronor som mest. Skulle du däremot vinna maxvinsten så rör det sig om 250 000 euro vilket är enormt mycket i utdelning för en spelautomat.

Spelets tema går ut på stenåldern, därav namnet ”Primal” och även de olika förhistoriska djuren som mammuten, noshörningarna, tigrarna och älgarna.

Vill du veta mer? Läs vidare nedan!

Introduktion till Primal Megaways

Denna automat har en RTP på 96,76 % samt en hög volatilitet vilket betyder att de flesta vinster dyker upp i själva frispelsläget. I vissa fall kan detta vara en avskräckande faktor, men tack vare Megaways funktionen blir du bjuden på fler vinster än du kan ana eftersom spelytan förstoras då och då för att bereda plats för fler symboler och ökade vinstmöjligheter.

Insatsnivåerna är något låga på endast 1 euro till 5 euro, däremot finns det gott om Wild multiplikatorer som kan öka dina vinster lavinartat då de gångrar varandra i olika nivåer när de dyker upp samtidigt. För att göra det ännu mer fördelaktigt för spelarna har speltillverkaren lagt till en garanterad minsta vinst vid frispelsläget vilket i korthet innebär att om du endast vinner 10 x insatsen så triggas läget om. Riktigt schysst!

Antalet sätt att vinna är något lägre än i flera andra Megaways titlar, däremot hjälper Wild multiplikatorn till att bjuda på större vinster, men även Scatter symbolen som kan trigga fler free spins tack vare re-trigger läget när de dyker upp i frispelsomgången.

Bonusrundor i Primal Megaways

Primal Megaways innehåller ett antal bonuslägen som vi förklarar mer i detalj nedan:

Wild Multiplier

Denna bonusfunktion ökar dina vinster markant eftersom de gångrar Wild symbolerna med varandra baserat på hur många symboler som dyker upp samtidigt.

Det kan exempelvis se ut på följande sätt: 2 x 2 x 2 x 2 = 8 x, samt att de dyker upp på hjulen 2 till 6. När vi testade spelet lyckades vi få upp till 120x i multiplikator, något som verkligen imponerade!

Allt som allt kan du lyckas med multiplikatorer upp till 243x, en mycket hög siffra som garanterat intresserar entusiaster av slots, men även spelare som är nyfikna på Megaways titlar.

Free Spins

Frispelsläget aktiveras med hjälp av 3 eller fler Scatter symboler och desto fler symboler som dyker upp på spelytan, desto fler free spins får du. Du får även bättre multiplikatorer desto fler symboler som landar samtidigt vilket givetvis ökar vinsternas storlek.

Något som är värt att notera med frispelsläget är att du kan trigga om fler snurr i all oändlighet om du lyckas få till 2 eller fler Scatter symboler.

Nedan följer mängden free spins och multiplikatorer beroende på mängden Scatters:

3 Scatter symboler: Belönar dig med 10 free spins med Wild multiplikatorer från 2x till 3x

4 Scatter symboler: Belönar dig med 15 free spins med Wild multiplikatorer från 2x till 4x.

5 Scatter symboler: Belönar dig med 20 free spins med Wild multiplikatorer från 2x till 5x.

6 Scatter symboler: Belönar dig med 30 free spins med Wild multiplikatorer från 2x till 6x.

Tema och symboler

Temat baseras på den förhistoriska eran där djur som mammutar levde fritt utan människans inblandning, men du hittar även symboler som tigern, björnen, noshörningen och älgen. Den höst betalande symbolen är mammuten och den kan belöna dig med upp till 50 x insatsen i själva basspelet, förutsatt att du får till 6 av dem samtidigt.

Grafikmässigt är det inte den snyggaste automaten vi skådat, men det finns inte heller mycket att klaga över. Symbolerna rör på sig på ett underhållande sätt via animeringar då och då, samt att bakgrundsljudet inte på något sätt är störande. Det enda som däremot kan vara lite jobbigt att lyssna på är ljudeffekterna från själva vinsterna.

I detta spel möts du av en bakgrund som består av en bortglömd tidsålder där ingen civilisation fanns överhuvudtaget. Spelets symboler består mestadels av de olika djuren som levde under den tiden, men även de klassiska symbolerna A, K, Q, 10 och J.

Sammanfattning av Primal Megaways

Primal Megaways är en underhållande automat som inte bara utnyttjar själva Megaways systemet med ökade vinstmöjligheter, men även oändliga re-triggers av Scatter symbolen i frispelsläget som belönar dig med ytterligare snurr.

Wild multiplikatorn ger dig dessutom möjlighet till symboler som gångras enormt många gånger, faktiskt upp till 243x vilket verkligen är imponerande. Maxvinsten i spelet är också enormt hög och som mest kan du vinna 250 000 euro, en summa som är väldigt ovanlig i dagens moderna slottar.

Beroende på hur många Scatter symboler du lyckas få till på spelytan samtidigt blir du även belönad med fler free spins och en större mängd Wild Multipliers. Primal Megaways innehåller även Mystery Symbol funktionen och en vinstgaranti i frispelsläget som triggar om läget om du inte skulle vinna mer än 10 x insatsen.

Detta är verkligen en slot som ej bör missas!

 

 

Lanserades 22 November 2018
RTP 96,76%
Volatilitet Hög
Mjukvara Blueprint Gaming / Big Time Gaming
Tema Stenåldern
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 46,656 sätt att vinna
Hjul 6x3
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 1 – 50 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 50 x insatsen
Maxvinst i mynt 50 000 x insatsen
Bonusrundor/funktioner Wild Multiplier, Free Spins, Retriggers, Mystery Symbol
Stödda plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots