Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Pyramid King från Pragmatic Play

Pyramid King

Av Wille
12 oktober, 2020
Pyramid King tar dig på en resa till Egypten där du möts av kameler, pyramider, faraoner och Anubis, dödens konung. Med utmärkta melodier välkomnas du till ett spel som använder sig av en lite lägre volatilitet för att bana väg för fler vinster i följd, men som även erbjuder insatser från 0,10 till 125 euro per snurr. Du hittar också en jackpot i tre steg för att förgylla upplevelsen ytterligare.
  • Klassiskt tema
  • Enkelt men underhållande
  • Låg maxvinst
  • Egyptiska mytologin är urvattnad på spelmarknaden

Spelutvecklaren Pragmatic Play har tagit sig an många olika teman, men den egyptiska mytologin verkar ligga dem nära om hjärtat. I Pyramid King har de skapat en traditionell slot med 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer som lanseras med en medel volatilitet som är något mer belönande än många av dagens högvolatila varianter.

Detta betyder dock att maxvinsten inte är lika stor som den brukar när det kommer till hyfsat nya automater, något som resulterar i vinster på maximalt 2,6 miljoner kronor beräknad med dagens växelkurs. Detta kanske inte imponerar på de mest hängivna storspelarna, men för dig som bara vill njuta av en trevlig stund bland en enkel men underhållande automat kan Pyramid King vara precis det du letat efter.

De breda insatsnivåerna ger också utrymme för alla slags spelbudgetar vilket vi gillar, men jackpottarna har också möjligheten till vinster upp till 2500 x insatsen. Detta är inte första eller sista gången som spel med ett egypiskt tema lanseras på spelmarknaden, men tack vare att det finns gott om variation även bland dessa titlar kan spelarna snabbt välja en personlig favorit.

Vad gör då Pyramid King så lockande? Dels handlar det om ett okomplicerat spelande utan störningsmoment från vare sig ljudeffekterna eller bakgrundsmusiken. Andra skäl kan vara jackpottarna i tre olika steg, eller varför inte frispelsomgången med 10 free spins som kan triggas om i all oändlighet?

Vill du veta mer? Läs vidare nedan!

Introduktion till Pyramid King

Denna gång använder sig Pragmatic Play en RTP på 96,5 % som också är standard för de flesta slots idag. Symbolerna består i sin tur av en Ankh, ormen, guldringen och Anubis själv. Du hittar också A,K,J,Q som representerar de med lägre värde, samt Bonus symbolen som agerar Scatter. Wild symbolen gestaltas i sin tur av en farao med texten ”Wild”.

Spelytan presenteras givetvis framför pyramiderna, men även ett åskoväder som blixtrar till när frispelsläget väl triggas igång. I basspelet har du möjlighet till vinster upp till 20x, medan 3 matchande symboler samtidigt ger dig en vinst. Med 4 eller 5 matchande symboler får du dock till de mest värdefulla utbetalningarna, något som också tillhör vanligheterna för klassiska slots som denna.

Bonusrundor i Pyramid King

Nedan presenteras bonusfunktionerna i denna automat för en enklare överblick för dig som spelare:

Frispelsomgången

Om du vill få till free spins i Pyramid King krävs tre bonussymboler på hjulen 1, 3 och 5. När du aktiverar omgången får du 10 gratissnurr att börja med, men en expanderande symbol väljs också ut på måfå från alla tillgängliga symboler i spelet. Dessa expanderar sedan under omgången för att täcka ett helt hjul. Varför? Jo, för att det ger dig större vinstchanser, något som också är den centrala funktionen med frispelsomgången.

Om du lyckas få till ytterligare 3 Scatter symboler under frispelsrundan triggas den också om med 10 ytterligare free spins. Notera även att det är under frispelsläget som maxvinsten på 2500 x insatsen kan dyka upp, en viktig punkt att nämna för de som är ute efter de allra största betalningarna i detta spel.

Jackpottarna

De olika jackpottarna i Pyramid King kallas för Minor, Major och Grand som belönar dig med 30, 100 eller 1000 x insatsen beroende på vilken av dem som du lyckas aktivera.

För att vinna en jackpot behöver du minst 6 kamelsymboler på spelytan, något som i sin tur triggar 3 Re-Spins. Om du lyckas få till pengasymboler med en medföljande jackpotsymbol har du möjligheten till en jackpotvinst, något som dock kräver 15 sådana samtidigt om du vill få till Grand jackpotten.

Tema i Pyramid King

Det kommer förmodligen inte som en överraskning att temat liknar många andra spel i denna genre, till exempel Book Of Dead, John Hunter and the Book Of Tut, Book Of Ra, och så vidare.

Själva grafiken erbjuder väldetaljerade symboler och rörliga element i viss mån, men förvänta dig inte något häpnadsväckande när du snurrar i detta spel. Ljudet är däremot på en hög nivå vilket vi uppskattar, framförallt då den inte upplevs som störande oavsett hur många gånger du snurrar. Spelet lämpar sig alltså väl även för lite längre omgångar.

Pragmatic Play har som vanligt ett användarvänligt gränssnitt där du kan justera det mesta, oavsett om det gäller insatsernas storlek eller ljudeffekter. Du hittar också en ”Battery Saver” funktion som är tillverkad för mobila enheter, något som givetvis är ett stort plus.

Sammanfattning av Pyramid King

Vi vet att Pyramid King inte bjuder på särskilt mycket nytt när det kommer till bonuslägen eller spelmekanik, men Pragmatic Play har designat en automat som fungerar väldigt bra för det den är till för.

Med en medel volatilitet kan du inte förvänta dig otroliga utbetalningar, men spelet erbjuder trots detta goda möjligheter till miljonbelopp om du har turen med dig. Vi gillade också det enkla upplägget som inte tar särskilt lång tid att komma in i, samtidigt som jackpottarna också erbjuder det lilla extra.

Att frispelsomgången kan triggas om är också en fördel, samt att Re-Spins alltid är välkomna. Allt som allt finns det mesta en hobbyspelare kan önska sig, även om storspelare kan bli lite besvikna på den något lägre maxvinsten. Spelet lanserades under sommaren 2020 och om du är ute efter en lite lägre volatilitet kan Pyramid King vara väl värd några snurr.

Lanserades 24:e juni 2020
RTP 96,5 %
Volatilitet Medel
Mjukvara Pragmatic Play
Tema Egyptiska mytologin
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 0,25
Min./max insats 2,5 – 1250 kr
Jackpott Ja
Maxvinst för basspel 20 x insatsen
Maxvinst i mynt 250000
Bonusrundor/funktioner Frispelsomgång, Re-Spins, Jackpot i tre steg, Expanderande symboler
Stöd plattformar PC/Mac/IOS/Android

Relaterade slots