Sabaton

Av David
13 mars, 2019

Sabaton

"Ännu en musikslot har utvecklats och är på gång att få visas upp för världen. Denna gång är det ett spel baserat på metal-bandet Sabaton som blivit till en spelautomat. Play’n Go har utvecklat någonting som är svårt att få till, nämligen en musikslot baserad på ett band eller artist. Vi har sett spel med titlar som Jimi Hendrix slot, Guns n Roses samt ännu en nykomling – Ozzy Osbourne som släpps i år."

Vilka är Sabaton?

Sabaton är ett svenskt power metal-band, ursprungligen från den lilla staden Falun, som gjorde stor succé inom sin genre. De bildades redan 1999 och deras låtar är inspirerade av historiska krig vilket blivit deras nisch. De har bland annat turnerat med världskända Scorpions och Iron Maiden.

De har turnerat en hel del och höll även en årlig musikfestival i just Falun vid namn Sabaton Open Air i augusti varje år. De hade även hand om en årlig musikkryssning som ägde rum i december. Bandet splittrades dessvärre 2012 då 4 bandmedlemmar drog sig ur och startade ett nytt band vid namn Civil War.

Vad kan vi förvänta oss av Sabaton slot?

Om vi kollar på liknande slots, det vill säga musik-slots är det lite liknande upplägg på alla. Bandets musik är givetvis i fokus och du brukar kunna få välja mellan ett par låtar som ska rulla på repeat i bakgrunden vilket vi tror kommer vara likt här. RTP på Sabaton slot kommer ligga runt 96,5 vilket är bra för ett sådant spel, men samtidigt inget extraordinärt.

  • Baserad på Svenska metal bandet Sabaton
  • Ej lanserat ännu

Symboler, funktioner och layout i Sabaton

Det vi vet är att spelet erbjuder dig freespins när vissa symboler dyker upp. I spelet kommer vi se ett ”S” som står för Sabaton, lyckas du få denna symbol på någon av de 3 rullarna i mitten kommer du bli tilldelad tio freespins. S-symbolen är en slags bonussymbol då den helt plötsligt kan förändras till en annan symbol, och syftet är troligtvis att göra det mer spännande. Däremot innehåller spelet givetvis en wild-symbol som är enkel att se då det ser ut som ett guldigt emblem med vingar med texten ”WILD” i mitten. Wilden ersätter alla andra symboler för att hjälpa till att skapa en vinnande kombination.

Temat är ganska mörkt med eld i bakgrunden och mörka inslag, likaså symbolerna. De symboler vi kommer stöta på är bland annat en handgranat, en metallsköld, en dödskalle med vingar och givetvis bandmedlemmarna. Vi tror att bandmedlemmarna är de symboler som betalar ut mest och handgranaten, dödskallen, skölden med flera är de som har lägst värde.

Nu är det inte långt kvar innan Sabaton slot släpps, vi vet tyvärr inte ett exakt datum ännu då Play’n Go inte gått ut med den informationen. Det enda vi vet är att den är på igång och kommer släppas någon gång under året 2019. Vi är supertaggade på att få testa på Sabaton slot och förhoppningsvis kommer det finnas en gratisversion av spelet när det väl släpps. Då slipper du satsa riktiga pengar innan du testat på sloten, nu längtar vi tills den släpps!

Lanseras 2019
RTP okänt
Volatilitet okänt
Mjukvara okänt
Tema okänt
Underhållningsnivå okänt
Vinstlinjer okänt
Hjul okänt
Min. mynt per linje okänt
Min./max insats okänt
Jackpott okänt
Maxvinst för basspel okänt
Maxvinst i mynt okänt
Bonusrundor/funktioner okänt
Stödda plattformar PC/Mac/IOS/Android