Sticky Bandits

Volatilitet:

Hög
Medium
Av David
6 maj, 2019

Sticky Bandits

"Kasta lassot och ge dig ut i vilda västern för att jaga free spins, wilds och bonusar i Sticky Bandits slot. Med en större plan än vanligt ger dig spelet ännu fler vinstchanser. Sticky Bandit är här för att stanna!”"

Volatilitet:

Hög
Medium

Introduktion till Sticky Bandits

Den svenska spelleverantören Quickspin fortsätter att briljera, denna gång i form av spelet Sticky Bandits som släpptes i augusti 2017. Temat har vi sett tidigare då det utspelar sig i vilda västern där vi har en cowboy som huvudperson och vi följer alla hans upptåg. Det skiljer sig dock ifrån mängden när det kommer till extrafunktioner och så vidare. Det hör en passande bakgrundsmusik, grafiken är snygg och animationerna lika så. Spelet har en RTP som ligger på 96,5 % vilket för er vana spelare är en ”standard-RTP” då många spel ligger runt den procenten. Volatiliteten i Sticky Bandits pendlar mellan medium och hög och du får bland annat spela på free spins-rundor och med chans till re-spin. Spelet innehåller expanderande wilds vilket ökar dina vinstchanser markant.

  • Snygg design och animationer
  • Funktion eller Bonus eller annan rationell fördel med spelet
  • Det finns många slots med liknande tema
  • Ingen hög myntvinst

Funktioner i Sticky Bandits

Det vi la märke till direkt var att spelplanen ser lite annorlunda ut om man jämför med liknande spel som brukar ha 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. Sticky Bandits ger dig 5 hjul, 5 rader och 30 vinstlinjer vilket gör att spelplanen är större än vanligt och det innebär givetvis fler vinstchanser!

Det är som vanligt olika värde på de olika symbolerna i spelet samt olika funktioner. De symboler som är av högst värde är kvinnan (som betalar ut mest), banditerna i hatt, en säck med pengar i och en symbol med en dynamit på. De som betalar ut minst är de klassiska bokstavssymbolerna A, K, Q och J. De sämre symbolerna har ett värde mellan 6-8 kronor medan de högst betalande ger dig mellan 2-40 kronor vid en kombination på minst 5 stycken. Spelet innehåller även 2 wild-symboler och dessa består av två män med pickadoller och wildsen kan täcka två hjul samtidigt samt ersätter bonussymbolen i form av tåget.

Är du ute efter en jackpott eller progressiv jackpott måste vi tyvärr göra dig besviken och meddela att Sticky Bandits inte har någon jackpott. Däremot kan du satsa upp till 900 kronor vilket kan leda till stora vinster. Om du har tur kan vinna hela 786 gånger din insats vilket är spelets maxvinst.

Free spins-läget

Spelet innehåller ingen scatter-symbol som i vanliga fall brukar utlösa free spins-lägen. I Sticky Bandits utlöser bonussymbolen plus en joker free spins-spelet, så det gäller att få en bonussymbol på första hjulet och en wild på hjul nummer 2 eller 4 för att kamma hem free spins. Under självaste free spins-rundan finns det inga bonussymboler tillgängliga, däremot kan det landa wilds under dessa rundor.

  • 1 bonussymbol + 1 wild = 7 free spins
  • Bonussymbol + joker utlöser bonusrundan
  • Wilds kan landa under bonusrundan och stannar kvar under hela spelrundan (sticky wilds)
  • Massive wilds som är expanderande wilds kan också kicka igång bonusrundan och låses då fast vid hjulen

Slutord

Det går nog ingen obemärkt förbi att vilda västern-tema är ett mycket populärt tema inom slot-världen. Det finns många olika spel med liknande tema vilket gör att vissa kanske inte ens klickar sig in till spelet. Däremot är det en riktigt snygg videoslot med häftiga animationer och skön musik i bakgrunden. Det som gör att Sticky Bandits sticker ut är bland annat att det inte finns någon klassisk scatter-symbol som triggar igång free spins-läget. Spelplanen ser dessutom annorlunda ut med sina 5 hjul, 5 rader och 30 vinstlinjer vilket vi uppskattar. Testa på Sticky Bandits redan idag då det fungerar både på din mobil, surfplatta och givetvis via din dator.

Lanserades Augusti 2017
RTP 96,5 %
Volatilitet Medium/Hög
Mjukvara Quickspin
Tema Vilda västern, Cowboys, Banditer
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 30
Hjul 5x5
Min. mynt per linje Okänt
Min./max insats 0,15 sek - 900 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 786 x Insatsen
Maxvinst i mynt 54 000
Bonusrundor/funktioner Re-spins, Wilds, Expanderande Symboler
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots