Super Eighties

Volatilitet:

Medium
Av David
30 mars, 2019

Super Eighties

"Super Eighties från NetEnt är en av spelutvecklarens enklare slots, såväl sett till både innehåll och grafik. Även om en önskan om något extra finns är det enkelheten som gör att sloten ändå passar bra för såväl nybörjare som för rutinerade spelare med försmak för enkla tidsfördriv snarare än många innovativa funktioner."

Volatilitet:

Medium

Introduktion till Super 80s

I Super Eighties slot tas du tillbaka till 80-talet, med allt vad det innebär. Du vistas bland tidstypiska attiraljer, klackskor som bjuder upp till dans och såklart disco. Färgerna går i blått, lila och rosa och grafiken är enkel men snygg. Spelet är utvecklat av den välkända speltillverkaren NetEnt och lanserades under år 2009.

Super Eighties är uppbyggd av fem hjul och fyra rader. Den har sammanlagt 40 vinstlinjer. Den minsta möjliga insatsen per snurr är 4 kronor och den högsta insatsen är 1 000 kronor. Du har fyra myntnivåer att välja mellan och spelets teoretiska RTP är 96,5 %. I automaten finns också funktioner som maxbet och autoplay om du föredrar att spela så. Givetvis hittar du också en rad roliga funktioner i Super Eighties, så som en wild-symbol och en scatter-symbol med free spins och multiplikatorer. Trots att automaten är något gammal i gamet fungerar den utmärkt att spela än idag och kan ge dig underhållning för stunden.

  • Nostalgiskt tema
  • Har ett par år på nacken grafikmässigt
  • Inget bonusspel

Funktioner i Super 80s

I Super Eighties har NetEnt valt att satsa på klassiska funktioner och spelet har ingen separat bonusrunda. Vinster räknas från vänster till höger på spelplanen och av standard-symbolerna bör du hålla lite extra utkik efter bilen och mobiltelefonen, då de betalar högst. Det gäller att landa minst tre likadana symboler på en på förhand given vinstlinje för att du ska vinna. I Super Eighties finns det en wild-symbol som består av texten ”80’s WILD” och den ersätter alla andra symboler, förutom scatter-symbolen. Syftet med det är att skapa vinnande kombinationer till dig. Om du landar flera wild-symboler på hjulen förvandlas de till stacked wilds, som alltså staplas på varandra.

  • A, K, Q, J: Fem symboler ger dig en maxvinst på 100 mynt
  • Skateboard och klackskor: Fem symboler ger dig en maxvinst på 150 mynt
  • Konsol och kassettspelare: Fem symboler ger dig en maxvinst på 250 mynt
  • Mobiltelefon och bil: Fem symboler ger dig en maxvinst på 400 mynt
  • Wild-symbolen: Ersätter alla andra symboler förutom scattern, fem symboler ger dig 1 000 mynt
  • Scatter-symbolen: Minst tre symboler ger dig 5 free spins och en multiplikator x2

Free spins

Den här spelautomaten har inget bonusspel, men däremot free spins med multiplikatorer. Scatter-symbolen gestaltas i form av en tjej på ett disco och om du landar minst tre sådana multipliceras den totala insatsen med två. Scatter-symbolen är även din ingång till spelets free spins. Minst tre scatter-symboler belönar dig med fem stycken free spins.

I free spins-läget gäller samma regler som tidigare, det vill säga att du belönas med din insats multiplicerat med två om du snurrar fram minst tre scatter-symboler. Om du lyckas göra det får du återigen fem free spins och om du inte lyckas snurra fram fler scatter-symboler tas du återigen tillbaka till grundspelet.

Super Eighties: slutord

Super Eighties lanserades år 2009 av NetEnt och är en enkel men rolig slot. Här spelar du på fem hjul och fyra rader, spelet har även 40 vinstlinjer och en RTP på 96,5 %. Temat för sloten är, precis som namnet indikerar, 80-talet och disco. Grafiken är något simpel, men ändå snygg. Funktionerna i spelet är scatters, wilds, free spins och multiplikatorer.

Lanserades Juni 2009
RTP 96,5%
Volatilitet Medium
Mjukvara NetEntertainment
Tema 80-talet, Disco
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 40
Hjul 5x4
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 4 sek /1 000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 5 000 x Insatsen
Maxvinst i mynt 200 000
Bonusrundor/funktioner Wild, Stacked Wilds, Scatters, Free Spins, Multiplikatorer
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots