The Rift

Volatilitet:

Medium
Av David
10 april, 2019

The Rift

"Den mest skrämmande spelupplevelsen någonsin hittar du i The Rift. Thunderkick har skapat något nytt i skräckgenren. Håll utkik efter sticky wilds"

Volatilitet:

Medium

Introduktion till The Rift

Kusliga spelautomater är inte så ovanliga men spelautomater som får en att sova med lampan tänd är väldigt sällsynta. The Rift är en djävulsk och demonisk spelautomat som sätter skräck även i den modigaste spelaren. Sloten äger antagligen rum i början av 1900-talet och i bakgrunden kan du se en bit av staden som plågas av demoner. Genom att läsa denna recension kommer du lättare kunna ta dig an de skrämmande varelserna som väntar runt hörnet.

Volatilitet och RTP är några mått som det är viktigt att veta för spelaren för att kunna välja en så bra spelautomat som möjligt. Volatiliteten i The Rift är medel vilket innebär medelstora vinster rätt så ofta, till skillnad från t.ex. hög volatilitet som kan ge stora vinster men mycket sällan. RTP:n (eller återbetalningsprocenten) är 96,3%, vilket innebär att husets fördel endast är 3,7%. De flesta slots har en RTP på mellan 95 och 98 procent så detta är definitivt godkänt.

 • En fantastisk slot för spelare som gillar kusliga spelautomater i skräck-genren
 • Det finns ett frispelsläge som kan ge dig många sticky wilds
 • Inget bonusspel
 • Långsamt speltempo

Funktioner i The Rift

I The Rift har du 3 rader, 5 hjul och 17 vinstlinjer att rada upp dina symboler på. Du spelar alltid med 17 vinstlinjer och dessa kan inte ändras. En vinstkombination skapas av minst 3 likadana symboler på en av vinstlinjerna, från vänster till höger.

Dessa är några av de bäst betalande vinstkombinationerna i sloten:

 • 3-5 boksymboler ger dig 3x – 30x din insats.
 • 3-5 klocksymboler ger dig 1,7x – 17x din insats.
 • 3-5 bläckfisksymboler ger dig 1,2x – 12x din insats

Symbolerna är lika demoniska som bakgrunden och hjulen de finns på. De består av ett antal olika objekt och faktum att vi inte riktigt vet vad dessa objekt är gör spelandet ännu mer skrämmande. I kombination med den mörka gatan i bakgrunden och de kusliga ljudeffekterna blir detta en perfekt kombination.

Genom att få 5 boksymboler på någon av de 17 vinstlinjerna får du slotens högsta vinst. Spelar du med maxinsatsen som är 1000 kr innebär detta en vinst på 30 000 kr. Lyckas du istället täcka alla positioner på hjulen med denna symbol vinner du 510 000 kr.

Free spins-läget

Det finns en lila symbol med texten “wild” på. Denna symbol hjälper spelaren skapa vinstkombinationer genom att ersätta slotens övriga symboler. I The Rift kan dessa låsas fast på hjulen, i synnerhet i frispelsläget. Dessa sticky wilds fastnar sedan på hjulen tills frispelsläget är slut eller de är med och skapar en vinstkombination.

Riftsymbolen är en av de viktigaste symbolerna i sloten. Denna hjälper dig starta frispelsläget och slotens rift spins. Antalet freespins beror på hur många riftsymboler du får.

För mer information om riftsymbolen kan du ta en titt på följande tabell:

 • 2 riftsymboler ger dig ett rift spin, vilket i princip är ett vanligt respinn med extra wilds.
 • 3 riftsymboler ger dig 10 freespins och 1 till 3 wildsymboler.
 • 4 riftsymboler ger dig 15 freespins och 1 till 3 wildsymboler.
 • 5 riftsymboler ger dig 20 freespins och 1 till 3 wildsymboler.

Slutord

Bonusfunktionerna är inte den starkaste sidan i The Rift. 10, 15 eller 20 freespins är inte tillräckligt för att göra en spelare med höga krav nöjd. Det kan vara tillräckligt för en del spelare men om man som spelutvecklare vill tilltala ännu fler spelare måste man vara ännu mer generös med bonusspelen. Det finns också sticky wilds i dessa freespins, men inga multiplikatorer.

Thunderkick har däremot lyckats bättre med slotens design än bonusspelen. Denna design är det inget fel på alls och atmosfären den lyckas skapa är oslagbar. Är du lättskrämd är det kanske inte en slot för dig, men vi rekommenderar ändå att pröva snurra några gratissnurr för att se hur en snyggt designad spelautomat skall se ut. Sloten fungerar dessutom lika bra på PC som den gör på mobil och surfplatta. Skulle bonusfunktionerna vara bättre skulle The Rift få fulla poäng.

Lanserades Maj 2016
RTP 96,30 %
Volatilitet Medium
Mjukvara Thunderkick
Tema Skräck
Underhållningsnivå 3
Vinstlinjer 17
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 1 kr – 1000 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 510 000 kr
Maxvinst i mynt 81 500
Bonusrundor/funktioner Freespins, Rift spin
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots