ESL One: Road to Rio – Vecka 3

Av Fredrik
20 maj, 2020

Tredje veckan närmar sig av ESL One: Road To Rio och det är den sista innan det vi väntat på ska dra igång, nämligen PlayOff. Det finns massor av odds hos våra samarbetspartners och här på GoPlay.se e-sport har vi kikat närmare på Pixel.bet och Betrsafe, samt vi har studerat lagen fram till skrivande stund. Om du läser vidare får du både vår kompletta bettingguide såväl som hur ställningarna står just nu. Det är en del oförutsedda resultat, men också helt oväntade.

Återigen kollar vi på Europa då du streamar matcherna här direkt hos oss. Du behöver inte sitta uppe hela natten ända in till morgonen för att se de Amerikanska eller Asiatiska lagen spela, fast du kan göra det om du vill eftersom vi streamar även dessa matcher. Dessutom om du är som oss följer du säkert våra svenska lag Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Dignitas eller GODSENT.

ESL One: Road to Rio - Fnatic Kanon eller Kalkon?

Vem går vidare till PlayOff under ESL One: Road to Rio? Efter att tagit hem hela ESL Pro League Season 11: Europe och imponerat under Intel Extreme Masters XIV – World Championship var det nog inte många som hade tippat att Fnatic är ett av de lagen som riskerar att åka ut ur Road to Rio redan i gruppspelet. Efter att förlorat mot ENCE med 2-0 i sin inledande match har det inte blivit mer än två segrar för svenskarna. Fnatic tog revansch mot Astralis i den andra omgången och det såg ut som laget var tillbaka. Tyvärr har det sedan blivit en förlust mot Dignitas och sedan mot Team Vitality. Däremot däremellan fick Heretic se sig besegrade.

På onsdag 6 maj möter Fnatic Complexity, och på söndag och avgörande match innan PlayOff är det helsvensk manér då Ninjas in Pyjamas står för motståndet. Ninjas är för närvarande tvåa i grupp A med precis samma antal vunna och förlorade matcher som Astralis. De har redan kvalificerat sig till slutspel och det bådar för att Fnatic kan knipa en vinst, såväl som mot Complexity då de inte imponerat överhuvud taget. Oddsen hittar du hos både Pixel.bet samt Betsafe och självklart streamar du matcherna här på GoPlay.se e-sport. För att få en ytterligare insikt hur lagen ligger till, följer en lista nedan av nuvarande tabell.

ESL One: Road To Rio - Tabell Europa

 

GRUPP A PG GRUPP B PG
Astralis 4-1 FaZe Clan 4-0
Ninjas in Pyjamas 4-1 G2 Esports 3-2
Team Heretics 3-2 GODSENT 3-1
Team Vitality 3-2 Copenhagen Flames 3-2
ENCE 2-3 Movistar Riders 2-3
Fnatic 2-3 mousesports 2-3
Complexity Gaming 1-4 North 1-3
Dignitas 1-4 c0ntact Gaming 0-4

ESL One: Road to Rio - Odds FaZa Clan vs GODSENT

För Europa spelas det inga matcher förrän i morgon, det vill säga den 5 maj. Även på den östra sidan av vår kontinent spelas det och bland annat möter Forze (1.68x) och Winstrike (2.06x) varandra. Forze har för närvarande inga vinster medans Winstrike är obesegrade. Eftersom oddset är till den förstnämndas fördel så är detta en match som du bör kolla närmare på. Om Winstrikes form håller i sig kan du räkna med att dubba ditt bet.

I morgon är det tre matcher som du ska kika på. Först ut är FaZe Clan som möter GODSENT och matchen startar 18.30, precis i lagom tid när du slutat jobbet. Faze har spelat som gudar under hela ESL One: Road to Rio, de är än så länge obesegrade. Som du sedan tidigare vet är klanerna för det mesta i topp, men oftast faller de under slutspelet.

Faze Clan är ett lag som byggts upp under en väldigt lång tid och sist de värvade nya spelare var september förra året. Då anlände Marcelo “coldzera” David och Helvijs “broky” Saukants. Men det är svensken Olof “olofmeister” Kajbjer Gustafsson, Håvard “rain” Nygaard och Nikola “NiKo” Kovač som är hjärnorna bakom lagets framgångar, och precis som våra svenskar NiP har de under 2020 fokuserat på att utveckla spelet med träningsläger istället för att delta i stora turneringar och evenemang. Detta verkar har gett resultat och de är helt klart favoriter med ett odds 1.18x hos Pixel.bet mot GODSENT.

GODSENT är för tillfället trea i gruppen B. Inte illa pinkat eftersom svensklaget fortfarande är relativt nya på den stora CS:GO scenen. Tidigare Red Reserve och partner med Faze Clan står de sedan några år tillbaka på egna ben och de gör det faktiskt riktigt bra. Likaså för varje turnering de är med och deltar i, blir de bara bättre och bättre. Däremot som du redan läst kommer det bli en svår match för gudarna, däremot tror vi att GODS kommer ge Faze en rejäl match, vilket också betyder att det finns en massor av marknader med odds att betta på. Hur det slutar återstår att se men du hittar lista med de mest populära oddsen nedan, så det är bara att välja och vraka.

ESL One: Road to Rio Tabell - FaZa Clan vs GODSENT - Odds Pixel.bet

 

ODDS FaZe Clan GODSENT
MATCHVINNARE 1.80x 4.30x
VINNARE KARTA 1 1.35x 2.95x
VINNARE KARTA 2 1.24x 3.65
VINNARE KARTA 3 1.26x 3.47x

ESL One: Road to Rio - Dignitas vs Astralis - Heretic vs NiP

Ytterligare två matcher spelas under morgondagen. Båda drar igång klockan 22.00 och det är Dignitas som möter Astralis samt Heretics tar sig an Ninjas in Pyjamas. Man skulle kunna kalla det Sverige mot Danmark och Frankrike. Att två svenska lag av fyra i samma grupp spelar samtidigt säger en hel del om utvecklingen som sker i Sverige, speciellt för CS:GO. Emellertid betyder det inte vi är bättre, och så är fallet matchen mellan Dignitas och Astralis. Det finns inte mycket att säga, oddsen talar sitt eget språk. Då Dignitas absolut inte är något dåligt lag och att de faktiskt tidigare var Astralis är dock skillnaden stor. Med oddset 5.75x ska det till ett under om de ska slå Astralis som har ett odds på 1.10x.

Däremot matchen mellan Heretics och NiP är betydligt jämnare. Därtill är det svårt att förutse vem av lagen som kommer dra det längsta strået. NiP har fördel med ett odds på 1.57x medans Heretics odds är 2.26x. Här hos oss på GoPlay.se e-sport har vi lagt slantarna på ninjorna eftersom de blir bara bättre och bättre för varje turning. Laget har kämpat på under 2020 och enligt dem själva är det inte titlarna de jagat. De har en helt ny strategi som helt enkelt tagit tid att spela in.

Heretics kommer till ESL One: Road to Rio med ett fint facit. Under mars till april har de lyckat ta 3 topp 4 placeringar varav de vunnit två, Cyber.Bet Cup samt ESL Championnat National Spring 2020: Division 2. Att de för närvarande är trea i tabellen kommer inte som en överraskning, men är de starka nog att vinna mot NiP? Heretics har inte vunnit mot någon av de bästa lagen i gruppen och ninjas är ytterligare ett av dem – Om de vänder trenden återstår att se – Också denna matchen har vi valt att erbjuda odds från Betsafe.

ESL One: Road to Rio Tabell - Dignitas vs Astralis - Heretics vs NiP - Odds Betsafe

 

ODDS Team Dignitas Astralis
MATCHVINNARE 5.75x 1.10x
VINNARE KARTA 1 3.95x 1.21x
VINNARE KARTA 2 4.55x 1.17x
ODDS Team Heretics Ninjas in Pyjamas
MATCHVINNARE 2.45x 1.48x
VINNARE KARTA 1 2.27x 1.58x
VINNARE KARTA 2 2.27x 1.58x

ESL One: Road to Rio - G2 Esport vs cOntact Gaming

Ytterligare på torsdag den 7 september spelas en match som du med all största sannolikhet vill vet mer om. Den är inte speciell eller någon höjdarmatch men kan däremot dryga ut kassan. Det är G2 Esport mot cOntact. G2 är just nu tvåa i gruppen med 3 vinster samt 2 två förluster. Jämför det med cOntact som har 4 raka förluster. Alltså inte en enda seger. Du skulle kunna kalla detta fiasko, eller? Det är första året som laget tävlar i en major såväl som att de är med och deltar i ett ESL evenemang. Enda stora turnering laget gjort tidigare är Flashpoint Season 1 som nyligen avslutades där de slutade på en nionde plats. Just nu hittar du endast odds hos Betway och som vi redan förklarat lägst odds har du om du bettar på G2.

Tabell Vinnarodds Betway

ODDS G2 Esport cOntact Gaming
MATCHVINNARE 1.15x 4.75x
VINNARE KARTA 1 1.28x 3.35x
VINNARE KARTA 2 1.28x 3.35x
VINNARE KARTA 3 1.28x 1.28xx