ESL Pro League kvartsfinal Fnatic vs Liquid

Av Fredrik
6 december, 2019

Just nu spelas den stora finalen av ESL Pro League, Evenemanget har flyttat till Skandinavien och Danmark. Rättare sagt till Odense. Ligan är inne på sin tionde säsong och Här på GoPlay.se e-sport har du kunnat läsa om de senaste rapporterna, samt fått ta del av de bästa betting tipsen sedan säsongen drog igång. Nu kommer vi ge dig allt du behöver veta för ditt nästa bet av finalen av ESL Pro League finalen Säsong 10.

Finalen är inne på sin tredje dag och hittills har det varit händelserikt. I tisdags startade finalen med 16 lag. Lagen som lyckats ta sig hela vägen samt fortfarande är med och tävlar om den enorma prispotten på $600,000 är, Astralis, Natus Vincere, Fnatic, Team Liquid, Evil Geniuses och mousesports.

Däremot har vissa lag haft det tuffare än andra. Till exempel Fnatic. De inledde i tisdags mot Evil Geniuses där de fick se sig besegrade med 16-3 på kartan Mirage. I stället fick fanatikerna nöja sig med att spela i lower bracket och därmed fick de möta Heroic, MIBR och 100 Thieves. Lyckligtvis gick det Fnatics väg och nu är de i kvartsfinal och möter Team Liquid.

Just Liquid är ett lag som Fnatics oftast vinner mot. Dessutom har laget svårt mot våra nordiska lag. Under Blast Pro Series Copenhagen besegrades TL av Astralis och Ninjas in Pyjamas och i finalen av Esport Championship Series Säsong 8 slutade med 1-2 i kartor till Astralis. Å andra sidan var de i final och det är inte en dålig prestation.

Vem vinner kvartsfinalen - Fnatic vs Team Liquid?

Det krävs mer än att bara vara bra på CS:GO och spela bland de bästa lagen för att stå i en kvartsfinal av ESL Pro League. För det första måste du bemästra att spela på T-sidan samt CT-sidan. Det vill säga du måste spela bra som både terrorist och counter terrorist. För det andra räcker det inte med att du är bra på en eller två kartor. Det handlar om taktik och kunna genomföra grymma strategier för att överlista motståndaren. För att göra det måste du spela bra på alla kartorna. Likaså måste laget ha en bra sammansättning, precis som ett fotbolls- eller hockeylag. Både Fnatic och Team Liquid sitter på dessa skickligheter. Dessutom tillhör de bland de mest rutinerade och anrika lagen som existerar i CS:GO.

 

ComeOn Odds Fnatic Team Liquid
Vinnarodds 2.90 1.39
Vinnare Map 1 2.25 1.58
Vinnare Map 2 2.25 1.57
Vinnare Map 3 2.15 1.62
Handicap Map 1 +2.5 / 1.90 -2.5 /1.83
Handicap Map 2 +2.5 / 1.90 -2.5 / 1.85
Handicap Map 3 +2.5 / 1.83 -2.5 / 1.90

 

Fnatic har spelat övertygande sedan deras fiasko mot Evil Geniuses i tisdags. Laget har endast 4 förluster på sina tolv senaste matcher, och en utav dess var mot Liquid. Det var under Esport Championship Series och den kom den 30 november. Att vinna över Liquid idag är en svår uppgift. Vi tror dock att fanatikerna åtminstone kommer vinna en karta och om de eventuellt lyckas ta hem matchen, blir det med 2 kartor mot 1. I september lånade Fnatic in Maikil “Golden” Selim från Cloud9 och den högklassiga coachen Andreas “Samuelsson” Samuelsson. Det resulterade med att de tog hem hela DreamHack Masters Malmö, tog en finalplats i ECS och de slutade på andra plats i StarSeries & i-League CS:GO Season 8.

Team Liquid är ett lag som alltid är farliga att möta. Oavsett om de spelar på topp eller springer runt på kartorna som yra höns, så slutar det med seger i de flesta fallen. Liquid har imponerat under hela ESL. De har också haft ett bra år om vi ska räkna antal titlar som laget tagit hem. Det har hunnit bli totalt åtta stycken och nu jagar de sin nionde. Men, det var senast i juli som Liquid tog hem en stor turnering. Likaså är fyra av dess under en och samma månad. Under juli vann Liquid ESL One: Cologne 2019, Intel Grand Slam Season 2, BLAST Pro Series: Los Angeles 2019 och Intel Extreme Masters XIV – Chicago. En sådan prestation har inget annat lag någonsin lyckats med.

Fnatic och Liquid är två stora lag och ingen av dem kommer göra det enkelt för den andra. Därför måste vi kolla på den nuvarande formen och där är det Liquid som drar det längsta strået.

Bästa betting tipsen hos ComeOn - Fnatic vs Team Liquid

För att få ut så stor utdelning som möjligt när du tippar så rekommenderar vi dig här på GoPlay.se e-sport att kombinera flera bet på din kupong. Vi har listat oddsen hos ComeOn eftersom de är de mest förmånliga på matchen och för dagen. En bra kupong ska ge en utdelning på mellan 7x till 10x din totala insats och du måste överväga om risken är värd din utdelning samt beloppet du satsar.

Om du tippar som vi så har vi lagt vårt bet på att Team Liquid står som totalsegrare av matchen. Det ger dig 1.39x ditt bet. Likaså har vi tippat på att de vinner första kartan samt den tredje kartan. Det drygar ut din plånbok med 3.2 gånger pengarna. Andra kartan vinner Fnatic samt vi har tippat på handicap, fördel fanatikerna. Om vi har rätt så ökar du din kupong med hela 4.15x.

Med detta bet ger din kupong dig 8.74x beloppet som du satsar. Inte kanske det högsta, men ett stabilt bet med chans till vinst.

Vi reserverar oss att allt spelande sker på egen risk. Vi tar inget ansvar för eventuella förluster och du bär ansvar för ditt eget agerande.