ESL Pro League Säsong 11 Final

Av Fredrik
14 april, 2020

ESL Pro League Europa säsong 11 avslutas på söndag efter över en månads tävlande. Det återstår tre lag av 18 och ett av dessa är inte mindre än våra svenska stoltheter Fnatic. De kommer möta Astralis eller mousesports, då de gör upp i morgon och du kommer få odds av oss på matchen. Även finalen på andra sidan av Atlanten spelas på söndag, men än är det inte avgjort vilka lag det blir då de spelar semifinaler i dag och i morgon. Däremot är det Europa och lagen som vi här på Goplay.se e-sport ser som mest intressanta. Om du jämför nivån så talar den sitt egna språk samt återigen är Fnatic efter en lång väntan i en stor final.

Det tuffaste ESL Pro League som arrangerats

ESL Pro League Säsong 11 är det tuffaste och mest utmanande ESL som någonsin arrangerats -Tack vare våra lag från Europa. När turneringen drog igång för lite mer än en månad sedan så var det 18 lag indelade i tre grupper. Samtliga av europas bästa lag var då med och det vankades underhållning på absolut högsta nivå. Aldrig heller har vi skådat så många kategorier med marknader av odds som våra bettingpartners sätt till att du kan tippa på. Esport är på väg in i finrummen och förhoppningsvis ses esporten som en riktig sport nu istället för en hobby.

I årets startfält av ESL Pro League har du kunnat se samt tippa på Natus Vincere (etta i världen), mousesports (tvåa), Astralis (trea), G2 Esport (fyra), Fnatic (femma), Team Liquid (sexa), Evil Geniuses (sjua), 100 Thieves (åtta) och FaZe Clan (nia). Det enda laget som fattats för att fullborda den gyllene topp 10 är MAD Lions. Detta är ett galet bra startfält. Sju av dessa lag är från Europa, och tre är från Nordamerika. Detta säger en hel del om den nivå vi befinner oss på just nu.

ESL Pro League Säsong 11 - Semifinaler

Fnatic efter att slagit ut Natus Vincere, världen bäst rankade CS:GO lag för tillfället gick direkt vidare till den grandiosa finalen av ESL Pro League. Också gjorde de det övertygande med 0-2 i kartor. Inferno var första kartan och det slutade 13-16 i rundor och på kartan Nuke var det total dominans som slutade 9-16. För Astralis gick det lika bra mot mousesports. Däremot möts de två igen under morgondagen i semifinal. Bäst odds hittar du hos ComeOn som just nu i skrivande stund ger dig 1.40x på danskarna.

Borta på den nordamerikanska kontinenten är det Team Liquid och Evil Geniuses som gör upp. En duell som kommer bli en rysare och det är den avgörande matchen innan finalen. Här på GoPlay.se E-sport har vi lagt slantarna på Liquid och om vi har rätt så ger ComeOn oss 1.58x vår insats. Dock ska du inte räkna bort EG. Också är avkastningen generös. Hela 2.30x om de vinner

ESL Pro League Säsong 11 - Odds och bettingtips Astralis vs mousesports

Nu när vi gått igenom de kommande matcherna av ESL Pro League är det dags att gå in i mer detalj av vad för typ av odds som du bettar på, såväl som vad du ska betta på.
Hos ComeOn erbjuds du elva olika marknader av odds på respektive match. Om börjar med Astralis vs mousesports, betta på vinnarodds samt vinnare kartor. Kombinera detta med handicap -1.5 på Astralis så kommer du dryga ut plånboken med nästan 10x om du tippar med ditt sunda förnuft samt du kryssar mousesports som vinnare på karta 2.

Tabell Odds ComeOn

ODDS ASTRALIS MOUSESPORTS
MATCHVINNARE 1.43x 2.75x
MAP 1 VINNARE 1.46x 2.55x
MAP 2 VINNARE 1.57x 2.30x
MAP 3 VINNARE 1.57x 2.25
MATCH HANDIKAPP -1.5 / 2.30x +1.5 / 1.61

ESL Pro League Säsong 11 - Odds och bettingtips Astralis vs mousesports

Duellen mellan Team Liquid och Evil Geniuses ses redan nu som en potential final. Inte bara för att de är två ruskigt bra lag, också för att de är de två bästa lagen i Nordamerika. Tyvärr är det endast ett av dessa som kommer avancera i morgon till final, men FURIA väntar i nedre bracket för att möta något av dem i en avgörande semifinal. För att variera oddsen samt ge dig det bästa av det mesta så har vi kollat in oddsen hos Pixel.bet.

Just nu hittar du 79 olika markander av odds att betta på hos Pixel.bet och av den orsaken kan vi rekommendera dig att betta lite udda som på till exempel pistolrundan, först till antal rundor, men likaså på traditionella odds såsom matchvinnare och vinnare av kartorna. Vinner Liquid matchen ger det dig 1.60x, lite lite odds än hos ComeOn som ger dig 1.58x. Om du också tippar på första och andra pistolrundan på karta 1 ökar du din kupong med ca 3x. Tippa efter statistik på denna matchen. Lägg ett bet på Liquid som vinnare, däremot tippa på Evil Geniuses att de vinner karta 2. Tippa också på att de vinner båda pistolrundorna.

Tabell Odds Pixel.bet

ODDS TEAM LIQUID EVIL GENIUSES
MATCHVINNARE 1.60x 2.20x
MAP 1 VINNARE 1.71x 2.10x
MAP 2 VINNARE 1.65x 2.10x
PISTOLRUNDA 1 – MAP 1 1.78x 1.92x
PISTOLRUNDA 2 – MAP 2 1.80x 1.90x
MATCH HANDIKAPP  -1.50 / 2.70 +1.50 / 1.40x
ANTAL RUNDOR KARTOR  ÖVER 2.35 UNDER 23.5
KARTA 1  1.25x 3.57x
KARTA 2 1.29x 3.25
KARTA 2 1.28x 3.30x

Skiftbyte under ESL Pro League Säsong 11

ESL Pro League Säsong 11 har visat att det sker ett skiftbyte på den stora CS:GO-scenen så väl som att de är där för att stanna. Ett av dem är OG. Laget gör sin andra stora turnering efter ett imponerande resultat under Blast Premier: Spring 2020. Då debuterade OG i CS:GO. De tog sig hela vägen till semifinal och här på GoPlay.se e-sport sa vi att laget OG kommer bli ett farligt lag att möta och att de kommer med all största sannolikhet tillhöra en de främsta. Nu under ESL har de bevisat detta med råge. I sin grupp slutade OG trea på samma poäng som FaZe. De tog tre segrar, en mot mousesport, en mot G2 och till sist en mot Tyloo. Här på GoPlay håller vi tummarna att formen håller i sig och att vi får se dem i flera kommande turneringarna. Också är de ett bra lag att betta på.