Flashpoint Season 1 – Playoff

Av Fredrik
15 april, 2020

Det spelas just nu playoff i Flashpoint säsong 1. Turneringen som är den första som arrangeras och där lagen som är med är partners i ligan tillsammans med FACIT, är bara fyra matcher från att avslutas. Lagen som fortfarande är med och tävlar om den nästan religiösa prispotten på hela $1 000 000 och där vinnaren av finalen tar hem hälften av dessa hittar du HAVU Gaming som spelat som gudar under hela Flashpoint. Också hittar du Cloud9 och MIBR samt MAD Lions som dessutom vann gruppspelet innan stage 2. Idag, samt på lördag och söndag den 18 och 19 april spelas de avgörande matcherna innan finalen. Också hittar du oddsjämförelser här hos oss på GoPlay.se e-sport. Vad sägs om odds från Pixel.bet, Betway och CoolBet.

Flashpoint säsong 1 Semifinal

Det spelas playoffspel i Flashpoint och idag samt på lördag spelas de sista utslagsmatcherna innan den stora finalen på söndag, en match som du kommer streama live här på GoPlay.se e-sport. Det var tänkt att Stockholm skulle vara värd men på grund av den rådande pandemin (COVID-19) så fick evenemanget ställas in och istället spelas matcherna i FACITs studio i Los Angeles. Att Flashpoint är en av den största turneringen som spelas för CS:GO och att valet att lägga finalen i vår huvudstad visar att lilla Sverige tillhör toppen på världskartan när det kommer till e-sport.

Det var tolv lag från början när Flashpoint drog igång, nu är de endast fyra. HAVU som är ett av dessa spelar mot Cloud9 ikväll klockan 19.00. Om du inte har något annat för dig rekommenderar vi dig att öppna din webbläsare och knappa in Goplay.se för att streama matchen live här hos oss. HAVU som är våra finska grannars stoltheter har aldrig tidigare varit såhär nära en stor final som de är nu, likaså är de favoriter ikväll mot Cloud9 och med ett odds på 1.62x hos CoolBet är till och med oddsen hyfsade för engångs skull. Däremot om du är ett fan av Cloud, såväl som att du tror på att lång erfarenhet i CS:GO kommer överlista finnarna, har du ett generöst odds på 2.61x. Eftersom lagen samt matchen kommer bli en rysare så kan det vara en bra ide att sprida dina bet.

Dagens stora Duell - Vem går till final?

Dagens stora duell drar igång klockan 22.00. Det är matchen mellan MAD Lions och MIBR, eller Made in Brazil som de också kallas. Både ML och MIBR har besegrat HAVU och Cloud9 under playoff tidigare i veckan. Där av anledningen att de två sistnämnda spelar slutspel i nedre bracket.

Idag avgörs Flashpoint om vem som kommer stå på podiet i FACITs studio i Los Angeles på söndag. Dock är det inte kört för någon av lagen eftersom de får antingen möta HV eller C9 beroende på vem av dessa som vinner ikväll.

Helt klart tror vi att Mad Lions är starkare än MIBR. Laget är på en ordentlig frammarsch på den stora CSGO-scenen. Återigen är det våra skandinaviska grannar, men den här gången är det Danmark. Därtill är det första gången som de arga danskarna är så här nära en stor final som i Flashpoint. Dock är MIBR inte skröpliga heller. De har i princip spelat lika imponerande som MAD, tillika har de bara en förlust inför dagen match. Både Betway och Pixel.bet har sätt till att knöka in massor av marknader med odds, så har även CoolBet gjort.

Däremot är det hos Pixel.bet du hittar de högsta oddsen och de ger dig 1.56x på Mad Lions och 2.21x på MIBR. Lite överraskande, dock helt förståeligt. MAD har spelat mer övertygande under slutspelet samt de spelar just nu lika bra som om de vore Natus Vincere eller Astralis. Å andra sidan är det en bit kvar till våra svenskar Fnatic som nyligen tog hem hela ESL Pro League Säsong 11 efter att besegrat mousesports i en nervkittlande final med 3-2 i kartor.

Flashpoint Säsong 1 Oddsjämförelser

Nedan följer en lista av vinnarodds på dagens matcher. Som du ser är oddsen relativt jämna mellan våra samarbetspartners, dock skiljer sig oddsen en hel del på Cloud9 och MIBR. Så det kan vara värt att tippa hos fler än en av dessa speloperatörer. Till exempel hos CoolBet och på Cloud9 med ett odds 2.66x, jämför det med Betway som ger 2.40x på samma marknad och match.

VINNARODDS PIXEL.BET BETWAY COOLBET
HAVU VS 

CLOUD9

1.51x

2.39

1.50x

2.40x

1.60x

2.66x

MAD LIONS VS MIBR 1.56x

2.27x

1.50x

2.40x

1.56x

2.45x

MAP 1 VINNARE
HAVU VS 

CLOUD9

1.58x

2.23x

1.60x

2.20x

1.59x

2.33x

MAD LIONS VS

MIBR

1.65x

2.10x

1.60x

2.20x

1.67x

2.10x

 
Även på karta 1 är oddsen olika på lagen. Högst odds har CoolBet på MAD Lions med 1.67x på att de vinner, medans Pixel.bet erbjuder 1.65x. Däremot är det Betway som levererar högsta odds på MIBR. Om brasilianarna vinner ger de dig 2.20x din insats.

Fördelar att betta med Handicap

Om du tänker betta med handicap hittar du oddsjämförelserna här ovan. På matchen mellan HAVU vs Cloud9 är det Pixel.bet och CoolBet som du ska kika närmare på. Oddsen är ca 0.2x – 0.3x högre på HAVU än vad de är hos Betway. Om du tittar på matchen mellan MAD Lions vs MIBR så skiljer sig oddsen ännu mer, så innan du lägger dina slantar hos någon av dessa spelbolag jämför oddsen, alla av dem har bra odds och det är en fördel om du har ett spelkonto hos fler än en om du ska maximera dina vinster.

HANDICAP PIXEL.BET BETWAY COOLBET
HAVU VS 

CLOUD9

-1.5 / 2.62x

+1.5 / 1.43x

-1.5 / 2.40x

+1.5 / 1.45x

-1.5 / 2.76x

+1.5 / 1.43x

MAD LIONS VS MIBR -1.5 / 2.85x

+1.5 / 1.37x

-1.5 / 2.40x

+1.5 / 1.45x

-1.5 / 2.70x

+1.5 / 1.45x

Flashpoint Säsong 1 Playoff 1 Summering

Utan tvekan är det bra matcher som spelas i kväll samt under de kommande dagarna i Flashpoint. Det är playoff och semifinaler såväl som att du bjuds på både högklassig betting samt kvalité av högsta klass om du är ett fan av e-sport, men framför allt CS:GO. HAVU vinner över cloud9 ikväll, iallafall är det så vi tippat här på GoPlay.se e-sport. Likaså vinner MAD Lions över MIBR och det kommer bli en avgörande match mellan Cloud9 och MIBR (Nordamerika vs Sydamerika) där MIBR kommer dra det längsta strået. Det pågrund av att C9 har inte lyckats besegra brassarna en enda gång under hela Flashpoint. Om Cloud9 ska vända trenden då är det nog en vinst redan idag som gäller för amerikanarna.

Finalen blir en repris av dagens match, det vill säga mellan MAD och MIBR. Dock vågar vi inte säga vem som vinner, emellertid med den formen som danskarna för tillfället befinner sig i, samt det imponerande spelet de bjudit på under Flashpoint så lägger vi vårt bet på MAD.