Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Elements

Volatilitet:

Låg
Medium
Av David
5 mars, 2019

Elements

"Elements är lika visuellt tilltalande som innehållsrik. Den här sloten är skapad av NetEnt och kommer med en rad intressanta funktioner som både passar spelets tema och ökar spänningsgraden ordentligt. Sloten bjuder på en harmonisk och mystisk stämning även om det kittlar lite att maxvinsten ligger på 300 000 mynt."

Volatilitet:

Låg
Medium

Introduktion

Elements är en av alla snygga spelautomater skapade av den populära tillverkaren NetEnt. Automaten lanserades redan 2012 vilket innebär att den har några år på nacken. Det märks dock inte vad gäller grafik, ljud och innehåll som allt är mycket välgjort och intressant. Här befinner du dig på en mystisk fantasiplanet bland vulkaner och bergsområden.

I Elements får du bekanta dig med magiska stenar som flyter omkring i rymden samt ett gäng karaktärer som symboliserar de olika elementen. Känslan i spelet är lugn och harmonisk – åtminstone tills du kammar hem en rejäl vinst. Spelet är uppbyggt på 5 hjul med 3 rader och bjuder på 20 vinstlinjer. Slotens RTP ligger på 96,02 %. Den lägsta insatsen per snurr är 2 kronor och maxinsats per snurr är 1 000 kronor. Förutom standardsymbolerna i form av stenar i olika färger består automaten av många olika funktioner, så som flera olika typer av wilds, Free Falls-funktion, en Avalanche-mätare och en energimätare.

 • Maxvinst på höga 300 000 mynt
 • Avalanche-funktion
 • Kan vara lite svårt att sätta sig in i spelet
 • Något långsam stämning

Funktioner

I Elements finns det en wild-symbol som kan dyka upp på hjul 2, 3, 4 och 5. Den kan ersätta alla andra symboler för att skapa vinnande kombinationer till dig. Spelet har också en Avalanche-mätare som fylls på för varje vinst i följd du landar i grundspelet. Här finns också en energimätare som mäter vilket av de fyra elementen (vatten, eld, jord och luft) som dominerar spelet för tillfället. Om funktionen Free Falls aktiveras, alltså spelets free spins, avgör energimätaren vilket Free Falls-läge du hamnar i.

 • Liten turkos sten (vatten): Är värd 50 mynt vid fem likadana symboler om du spelar med insatsnivå 1
 • Liten lila sten (luft): Är värd mellan 3 och 50 mynt
 • Liten grön sten (jord): Är värd mellan 4 och 75 mynt
 • Liten orange sten (eld): Är värd mellan 5 och 100 mynt
 • Stor turkos figur: Är värd mellan 10 och 300 mynt
 • Stor lila figur: Är värd mellan 15 och 500 mynt
 • Stor grön figur: Är värd mellan 20 och 750 mynt
 • Stor orange figur: Är värd mellan 25 och 1 500 mynt

Free Fall-funktion med fyra element

I Elements finns det en Free Falls-funktion som aktiveras när Avalanche-mätaren når upp till minst fyra fall i följd. Du belönas med tio gratissnurr, eller fall snarare, och ett av de fyra elementen med tillhörande funktioner. De fyra elementen är Fire Storm Wild, Air Storm Wild, Earth Storm Wild och Water Storm Wild. Energimätaren avgör som nämnt vilken av elementen som du kommer att belönas med.

Elementet eld belönar dig med expanderande wild-symboler. Elementet luft belönar dig med wild-symboler som rör sig ett steg i slumpmässig riktning för varje fall och stannar på hjulen. Elementet jord innebär att du får wilds som stannar kvar på sina platser tills de blivit en del av en eller flera vinster. Sist men inte minst belönar elementet vatten dig med vertikalt expanderande wilds som transformerar andra symboler till wild-symboler.

Slutord om Elements

Elements är en mycket välgjord slot av NetEnt. Trots att den funnits med ett tag håller den måttet både sett till grafik och innehåll. Avalanche-funktionen är alltid tacksam för spelare och ännu bättre blir det när det toppas med ett lukrativt Free Falls-läge med spännande och vinstgivande funktioner. Här kan du vinna upp till 300 000 mynt och sloten passar spelare som söker behagligt underhållande ögongodis!

Lanserades November 2013
RTP 96,02%
Volatilitet Låg/Medium
Mjukvara NetEntertainment
Tema Fantasy, Rymden, Futuristisk
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 20
Min./max insats 2 sek / 1000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 15 000 x Insats
Maxvinst i mynt 300 000
Bonusrundor/funktioner Wilds, Free Falls, Avalanche-mätare, Energimätare, Fyra olika Free Falls-lägen
Stödda plattformar PC, Mac, IOS, Android

Relaterade slots