Football Champions Cup

Volatilitet:

Hög
Medium
Av David
3 juni, 2019

Football Champions Cup

"Football Champions Cup är ett perfekt spel för alla fotbollsälskare! Här har NetEnt slagit på den stora supportertrumman och skapat både ett free spins-läge och ett bonusspel som påminner om en riktig match på en fullsatt arena. Snöra på dig fotbollsdojorna och sparka hem 210 350 mynt!"

Volatilitet:

Hög
Medium

Introduktion till Champions Cup från Netent

Football Champions Cup är en fotbollsslot från NetEnt som lanserades inför EM-sommaren 2016. Innan du startar spelet får du välja ett landslag som du vill representera. Här finns fotbollsnationer som bland annat Tyskland, Frankrike och Brasilien att välja mellan men även länder som Japan, Ghana och Sverige. Vilket land du väljer spelar ingen roll, det är mest en rolig detalj, även om du kommer se landets flagga nere i högra hörnet när du spelar.

Du spelar till publikens jubel på en spelplan med 5 hjul med 3 rader och 20 vinstlinjer. I bakgrunden ser du en fullsatt arena och symbolerna förställer fotbollar, målvaktshandskar och fotbollsskor. När du snurrar kan du göra det med en insats mellan 2 och 1 000 kronor och spelets RTP ligger på 96,82 %.

 • Roligt free spins-läge där du tar dig fram mot finalen genom att vinna matcher.
 • Bonusspelet är utformat som en straffläggning.
 • NetEnt kunde varit mer kreativa när de skapade spelets symboler.
 • Gillar du inte fotboll är sloten inte lika underhållande.

Funktioner

I spelet finns en wild-symbol som föreställer en fotboll med guldram vilken kan ersätta alla symboler utom scattern och bonussymbolen. Får du upp fem stycken av denna vinner du 2 000 mynt, förutsatt att du spelar med insatsnivå 1. Under grundspelet finns även en funktion som kallas Overlay Wild där två till fem wild-symboler kan dyka upp och täcka några av de vanliga symbolerna för att öka vinstchanserna.

Om du landar tre eller fler scatter-symboler förställande en trofé aktiverar du spelets intressanta free spins-läge som är utformat som ett slutspelsträd i en turnering. Här representerar du ditt valda landslag och möter andra länder för att ta dig från åttondelsfinalen till finalen som utlovar en myntvinst. I varje match har du fem free spins och det är en blå och en röd så kallad Scoring Wild som avgör om hemma- eller bortalaget får ett mål. Leder du matchen efter fem snurr går du vidare till nästa steg, förlorar du är free spins-läget slut.

 • Kortspelssymboler (10-A): Spelets lågvinstsymboler som betalar mellan 100 och 200 mynt som max om du landar fem likadana på en vinstlinje och spelar med insatsnivå 1.
 • Visselpipa: Betalar 250 mynt som mest.
 • Målvaktshandske: Betalar 300 mynt som mest.
 • Fotbollssko: Betalar 500 mynt som mest.
 • Matchtröja: Betalar 750 mynt som mest.
 • Fotbollsspelare: Betalar 1 000 mynt som mest.
 • Wild: En fotboll med guldram som ersätter alla symboler utom scatter- och bonussymbolen. Betalar 2 000 mynt vid fem likadana på en vinstlinje.
 • Scoring Wild: Ser ut som wild-symbolen fast är blå respektive röd. Avgör om hemma- eller bortalaget ”gör mål” under free spins-läget.
 • Scatter: Föreställer en trofé och tre eller fler symboler tar dig till free spins-läget.
 • Bonussymbol: Symbol med texten ”bonus”. Tre eller fler aktiverar bonusspelet.

Bonus

Om tre eller fler bonussymboler dyker upp någonstans på hjulen aktiverar du slotens bonusspel. Bonusspelet är ett Pick and Click-spel som är utformat som en straffläggning där du varannan gång får välja i vilket hörn du ska skjuta straffen, och varannan gång till vilket hörn du vill slänga dig för att försöka rädda straffen. Precis som i en riktig match består straffläggningen av fem omgångar och står det lika fortsätter bonusspelet med en omgång i taget tills en vinnare har korats. För varje straffmål du gör samlar du på dig en myntvinst!

Slutord

Med både ett free spins-läge och ett bonusspel som speglar en riktig fotbollsmatch är Football Champions Cup ett roligt och annorlunda spel. De många funktionerna gör också att spelet aldrig känns tråkigt utan det händer något hela tiden. Det enda som egentligen går att klaga på är att NetEnt kunde ha löpt linan ut och slopat kortspelsymbolerna för att satsa på fler och roligare fotbollssymboler. Ett perfekt spel för alla fotbollsälskare!

Lanserades Maj 2016
RTP 96,82%
Volatilitet Medium/Hög
Mjukvara NetEntertainment
Tema Fotboll
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 20
Min./max insats 2 kr / 1 000 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel -
Maxvinst i mynt 210 350
Bonusrundor/funktioner Free spins, bonusspel, wilds, Overlay Wilds
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots