The Legend of Shangri-La

Volatilitet:

Låg
Medium
Av David
5 mars, 2019

The Legend of Shangri-La

"I The Legend of Shangri-La Cluster Pays har NetEnt ännu en gång använt sig av en favorit – nämligen klusterfunktionen. Med hjälp av denna spännande funktion, som finns i en handfull av NetEnts spel nu, vinner du genom att få ett kluster av minst nio likadana symboler på spelplanen. Utöver detta får du i denna harmoniska slot, som utspelar sig i en vacker asiatisk trädgård, stöta på flera mediterande djur eller ”gurus” som de är i sloten! "

Volatilitet:

Låg
Medium

Introduktion till The Legend of Shangri-La: Cluster Pays

The Legend of Shangri-La: Cluster Pays utspelar sig i det mystiska Shangri-La som är en fiktiv paradisö omnämnd i romanen Bortom horisonten, skriven av James Hilton 1933. Här finns grönskande bergstoppar och vulkaner och vid din sida har du en vis gammal röd panda. Precis som vi är vana vid när det handlar om spelautomater från NetEnt har även denna slot mycket snygg grafik och en väl genomtänkt design. RTP:n ligger på 96,59 %.

I The Legend of Shangri-La spelar du på sex stycken hjul som vardera har plats för fem symboler. Det finns inga vinstlinjer i spelet eftersom du i stället vinner genom kluster, något som ger dig fler och bättre vinstchanser än vanligt. Om du har tröttnat en aning på ”vanliga” slots, där många fungerar i princip likadant, är detta spel med Cluster Pays något du bör prova på. Värt att nämna är också att varje gång du får två mindre kluster som inte leder till vinst, får du ett sticky re-spin.

  • Du får ett omspinn varje gång du får två mindre kluster av samma symbol som inte leder till vinst.
  • Cluster Pays utbetalningar
  • Både Cluster Pay och de andra funktionerna kan vara lite svåra att förstå sig på i början.
  • Spelet saknar jackpott, något som verkligen hade fått det att kännas som ett spel med extra allt.

Funktioner i The Legend of Shangri-La

Det är just klusterfunktionen i The Legend of Shangri-La som gör att spelet sticker ut. Vinner gör du som sagt genom att få minst nio likadana symboler i ett kluster på spelskärmen. Här har NetEnt verkligen gått in för temat och använder sig bara av unika symboler, alltså inga kortsymboler som vi annars är så vana att se. Förutom klustervinster finns här också möjlighet till free spins, Nudge Reel samt något som skaparna har valt att kalla substitutionssymbol.

Landar tre free spins-symboler på spelplanen kommer du aktivera ett gäng free spins. Hur många beror på antalet symboler. Tre free spins-symboler ger dig fem spins, fyra symboler ger sex spins, fem symboler ger sju spins och sex symboler ger åtta spins.

En av alla funktioner i Shangri-La kommer från substitutionssymbolen. Denna triggas när minst två kluster med samma symbol har bildats i huvudspelet, men inga av dem innehåller tillräckligt många symboler för en vinst. Som du hör på namnet kommer då substitutionssymbolen ersätta en närliggande symbol för att bilda den bästa vinstkombinationen. En ytterligare funktion som kan utlösas i The Legend of Shangri-La är Nudge Reel. Skulle två free spins-symboler landa på hjulen och en tredje hamna i området utanför spelplanen, kan denna symbol ”knuffas” tillbaka på planen så att free spins-funktionen kan triggas!

  • Högst betalande: Är tre olika gurus, en mediterande apa, elefant och tiger. Tigern betalar bäst och kan som mest ge 10 000 mynt i ett stort kluster. De övriga två ger 5 000 mynt som max. Detta gäller när du spelar med insatsnivå 1.
  • Lägst betalande: Andra djur och växter du hittar i Shangri-La; en fisk, en fjäril, en blomma och en trollslända. Dessa betalar 2 000 mynt som mest.
  • Substitutionssymbol: Symboliseras av ett frågetecken. Är en slags wild och ersätter den närliggande symbolen som kan skapa bäst vinstkombination. Kan inte ersätta scattern.
  • Scatter-/free spins-symbolen: Kommer att ge dig free spins när du landar tre eller fler av denna.
  • Staplade symboler: Alla tre gurus samt free spins-symbolen kan dyka upp som staplade symboler och täcka mer än en ruta.

Slutord

The Legend of Shangri-La: Cluster Pays är ett visuellt mästerverk. Men denna slot har mer att erbjuda än bara ett vackert yttre. Detta är nämligen ytterligare en slot som har fått NetEnts coola klusterfunktion! Här vinner du genom att symboler av samma sort samlas i ett kluster på spelplanen och du kan då kamma hem fina vinster. I Shangri-La kan du dessutom njuta av flera innovativa och roliga funktioner som höjer stämningen ytterligare.

Lanserades September 2017
RTP 96,59%
Volatilitet Låg/Medium
Mjukvara NetEntertainment
Tema Meditation, Orientaliskt
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer Kluster-utbetalningar
Hjul 6x5
Min. mynt per linje 10
Min./max insats 1 sek / 2000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel Okänt
Maxvinst i mynt 2 000 000
Bonusrundor/funktioner Staplade symboler, Substitutionssymbol, Nudge Reel, Sticky re-spins
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots