ESL One Birmingham 2020: PlayOff – Dota 2

Av Fredrik
3 juni, 2020

Dota 2 och ESL One är synonym till fotbollens Champions League. Det är creme de la creme för alla utövare av Dota, samt varje spelares dröm att få vara med och delta. ESL är världens största esportorganisation och antalet turneringar och evenemang som organisationen arrangerar sträcker sig långt förbi horisonten.

ESL One Birmingham 2020 är den avgörande och sista turneringen som ESL arrangerar i One-serien för det här året, men också den mest action-packade. Detta firar vi här på GoPlay.se e-sport genom att ge dig en komplett bettingguide med oddsjämförelser för hela playoff-spelen som startar i dag, och avslutas med final på söndag(7 juni). Vem går vidare eller åker ut, vinner samt var hittar du bäst odds? Det får du reda på om du fortsätter läsa denna bettingguide.

OG, NiP och Natus Vincere utslagna ur ESL One Birmingham 2020

Det är drygt två månader sedan som ESL One Los Angeles senast spelades. Rättare sagt så hölls evenemanget mellan den 4 – 19 april. Flera av lagen som var med då är även med nu under ESL One Birmingham, och de har återigen slutit upp för att fajtas mot varandra. Finalen kommer spelas den 7 juni, men innan dess ska det spelas playoff som drar igång idag med start klockan 13.00 om bara ett par timmar. Däremot kommer det spelas flera andra matcher och du kan njuta hela dagen varje dag hela veckan eftersom det spelas matcher här i Europa, USA samt i Kina. Dessutom streamar du de flesta matcherna här hos.

Gruppspelet blev en turbulent strapats för flera av turneringens favoriter. Mest oroväckande var lagen i Europa där OG, NiP och NaVi mot alla odds inte lyckades att avancera vidare, såväl som Gambit och Winstrike slutade sist i sina grupper.
Istället var det Team Secret och Alliance, V.Prodigy och Team Enigma, Viking.gg och FlyToMoon samt HellRaisers och Team Liquid som knep slutspelsplatserna.

Däremot var det de mer förutsägbara lagen i de andra grupperna som avancerade. I USA vann CR4ZY(Fighting Pandas) gruppen samt Quincy Crew slutade tvåa. Trea blev Evil Geniuses och den sista slutspelsplatsen gick till business associates. Likaså i den kinesiska ligan vann PSG.LDG sin grupp överlägset med tre raka vinster och Royal Never Give Up slutade tvåa med två vinster och en förlöst, just mot PSG. Även Invictus tog sig vidare, dock i skuggan av favoriten CDEC Gaming.

ESL One Birmingham 2020: PlayOff - Betting och Odds

Under Playoff-spelen kommer ESL att dela ut över $300,000 i prispengar till alla de lagen som lyckats kvalificera sig till slutspelet. Men även du kan vinna pengar och här på GoPlay.se e-sport ser vi till att hjälpa dig en bit på traven. Vi kommer ge dig vår personliga bettingguide och du kommer även ta del av de mest populära samt logiska bettingtipsen med odds, från några av våra bästa bettingpartners som vi samarbetar med.

HellRaisers Vs Team Liquid

Det spelas två matcher matcher idag i Europa för ESL One Birmingham 2020: Playoff. En av dessa är HellRaisers som möter Team Liquid. De möts klockan 19.00 och du streamar matchen direkt live här på sidan. Oddsen hittar du hos Pixel.bet och i skrivandets stund finns det 16 olika marknader som det går att tippa på. Den marknad som flest bettar på som också är den mest avgörande är vem som kommer vinna.

Lägst utdelning får du om du bettar på Liquid(1.29x) då de är favorit, men under inledande gruppspel har Liquid tyvärr inte varit imponerat och vi tycker faktiskt att HellRaisers(3.25x) har gjort en betydligt bättre turnering. Däremot finns det mycket mer för TL att ge och det kan mycket väl tänkas att Liquid har sparat på energin för att nu under PlayOff-spelen lägga i en extra växel.

Tabell Odds Pixel.bet

MATCHODDS HELLRAISERS TEAM LIQUID
MATCHVINNARE 3.25x 1.29x
MATCH 1 VINNARE 2.55x 1.45x
MATCH 2 VINNARE 2.55x 1.45x
MATCH 3 VINNARE 2.52x 1.46x

CDEC Gaming Vs Royal Never Give Up

CDEC och Royal Never Give up är två av världens bästa lag för Dota 2. De tillhör den absoluta toppen och enkelt uttryckt är de herre på täppan. CDEC är rankad 5 och RNGU rankas just nu 4 i världen. I morgon klockan 13.00 den 3 juni möts de och mest förmånliga odds hittar du hos Betway. Tros att CDEC med ett odds på 2.10x inte förlorat en enda match under ESL Birmingham 2020 är Royal favorit. Detta mycket på grund av att RNGU vann det senaste ESL One Los Angeles (Kina), samt de slutade trea under China Dota2 Professional League Season 2, för bara ett par dagar sedan.

Nedan följer en tabell för resultatodds, Som du ser är oddsen till Royals fördel, men CDEC är ett stabilt och erfaret lag och risken är stor att de vinner åtminstone en karta. I så fall blir slutresultatet 1-2 till Royal Never Give Up, vilket ger dig 2.65x din insats.

Tabell Odds Betway

RESULTATODDS CDEC GAMING ROYAL NEVER GIVE UP
2-0 4.1x
2-1 3.70x
0-2 2.65x
1-2 3.00x

CR4ZY Vs Quincy Crew

På torsdag kväll klockan 22.00 spelas matchen mellan CR4ZY (Fighting Pandas) och Quincy Crew. De sistnämnda är relativt nya på den stora Dota 2 scenen men tillhör redan bland de bästa. Likaså CR4ZY, tidigare storlaget Fighting Pandas.

Dock är det nog QC som har ett försprång då de redan visat vart skåpet ska stå. För drygt bare månaden sedan slog de Evil Geniuses i finalen av FVBet Showmatch #1, och bara dagar tidigare slutade de tvåa i Dota 2 BEAT Invitational Season 9. Förutom dessa två prestationerna har de tagit silver i både BTS Pro Series: Americas och ESL One Los Angeles 2020 – Online: North America. Allt detta under en och samma månad. Quincy Crew är här för att stanna, och det kommer CR4ZY bli varse om nu på torsdag, även fast de besegrade QC under gruppspelet.

Tabell Odds Pixel.bet

MATCHODDS CR4ZY(FIGHTING PANDAS) QUINCY CREW
MATCHVINNARE 2.04x 1..69x
MATCH 1 VINNARE 2.04x 1.69x
MATCH 2 VINNARE 2.04x 1.69x
MATCH 3 VINNARE 2.00x 1.72x

Evil Geniuses Vs business associates

Sist men inte minst är det Evil Geniuses tur att spela och det är business association, före detta storlaget J.Storm som står för motståndet. Det är bara Pixel.bet som för tillfället just nu erbjuder odds på denna match. Detta på grund av att matchen spelas inte förrän på fredag den 5 juni klockan 22.00. Evil Geniuses(1.66x) som var direktkvalificerade till ESL One Birmingham 2020, och av många sedd som en av favoriterna till titeln har ännu inte lyckats imponera, därtill förlorade de mot business associates under gruppspelet.

Till skillnad från Evil Geniuses lyckades BA vinna den senaste matchen de möttes sinsemellan. Därtill precis som Evil vann de även mot Predator. Likaså med nöd och näppe kvalificerade laget sig till playoff-spel. Men i och med Evils långa historia inom esport och Dota 2, en aktiv trupp av spelare som är bland de bästa, samt historiskt sett har ett lugnande övertag, så lutar det mot att Evil Geniuses är laget som vinner denna duell.

Tabell Odds Pixel.bet

MATCHODDS EVIL GENIUSES BUSINESS ASSOCIATES
MATCHVINNARE 1.66x 1.97x
MATCH 1 VINNARE 1.71x 2.01x
MATCH 2 VINNARE 1.71x 2.01x
MATCH 1 FIRST BLOOD 1.84x 1.86x