NetEnt släpper klassikern Conan som spelautomat

Av David
7 mars, 2019

NetEnt släpper klassikern Conan som spelautomat

"Det är inte en hemlighet att speljättarna NetEnt är kända för att skapa innovativa spelautomater och även göra spel av klassiker från andra medier. Inte nog med att vi sett krigarhjälten Conan Barbaren, tolkad av Arnold Schwarznegger, på filmduken – den kommer nu också släppas som video slot. Vi har tidigare sett NetEnt ta sig an uppdrag där de vill återskapa en figur eller karaktär från någon känd tv-serie, band eller film och den här gången är det Conans tur. Conan spelautomaten har redan blivit en snackis i casinovärlden och det är många som är nyfikna på att se hur bra NetEnt lyckats axla denna uppgift. "

Vem är Conan?

Självaste historien om Conan utspelar sig i en fiktiv förhistorisk tid och han ska föreställa en Kimmerier, som var ett forntida indoeuropeiskt riddarfolk som bodde norr om Svarta havet. Filmen hade premiär i Sverige den 2 april 1982 och har blivit omgjord ett par gånger, nu finns dock endast en version tillgänglig som släpptes år 2000 som du kan kolla på (förutsatt att du inte har originalfilmen sedan tidigare). I filmen spelar Arnold Schwarznegger huvudkaraktären, Conan. Filmen är väldigt dramatisk och det förekommer både halshuggningar, döda hästar, mord på föräldrar samt ett mytomspunnet svärd. Conan själv säljs som slav och tvingas till att bli gladiator, men slavhandlarna inser snabbt att han är något utöver det vanliga och väljer att släppa honom. Det är otroligt spännande att se vad NetEnt har hittat på för att gestalta filmens handling, äventyret är långt ifrån utdött.

Vad kan vi förvänta oss av Conan

Det är stort av NetEnt att ta sig an uppgiften att skapa en spelautomat i Conan-stil och vi är väldigt nyfikna på utfallet. Vi vet redan att speljätten har potential till att göra spelet till någonting utöver det vanliga, om man kollar på tidigare spel. Vi är hoppfulla inför lanseringen.

Med tanke på filmen och karaktärens tema förutspår vi att symboler i form av monster, vackra kvinnor och framförallt det heliga svärdet, som filmen handlar om, förekommer. Vår gissning är att svärdet kommer fungera som någon slags bonus, exempelvis en wild-symbol som ersätter alla andra symboler för att skapa en vinnande kombination.

NetEnt har inte bara bekräftat att en spelautomat baserad på karaktären Conan kommer att släppas, det kommer även lanseras ännu en musikslot i samarbete med Ozzy Osbourne. Det händer med andra ord väldigt roliga saker och NetEnt är på hugget år 2019.

Conan kommer troligtvis att släppas under andra halvåret av 2019, men det går alldeles utmärkt att spela på NetEnts andra kända video slots så länge. Håll utkik efter en gratisversion av Conan när den lanseras, då kan du testa på det sprillans nya spelet utan att behöva satsa en enda krona. På så sätt kan du avgöra om det är ett spel för dig, men även få en liten tjuvkik på hur spelet faktiskt ser ut.

  • Baseras på filmen med samma namn. Conan
Lanseras 2019
RTP Okänt
Volatilitet Okänt
Mjukvara Okänt
Tema Conan - baserad på filmen, serietidningen och spelet
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer Okänt
Hjul Okänt
Min. mynt per linje Okänt
Min./max insats Okänt
Jackpott Okänt
Maxvinst för basspel Okänt
Maxvinst i mynt Okänt
Bonusrundor/funktioner Okänt
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android