Orient Express

Är du redo för ett äventyr genom fyra av de mest fantastiska städerna i Europa? Orient Expressen är ett makalöst äventyr och bygger på en bra story – kanske den bästa någonsin. Vinsterna är dessutom riktigt höga!

Fakta om Orient Express Slot

Lanserades November 2017
RTP 96,2 %
Volatilitet Medium
Mjukvara Yggdrasil
Tema Klassiker/Äventyr
Underhållningsnivå 4/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5×3
Min. mynt per linje 0,01
Min./max insats 2 kr – 1000 kr
Jackpot Nej
Maxvinst för basspel 25 miljoner
Maxvinst i mynt 500.000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Random Multiplier, Random Wild, Walking Wild, Wild Reel.
Stöd plattformar                   PC/Mac/iOS/Android.

För- och nackdelar

  • + Grafiken och temat är fenomenalt! Yggdrasil har lyckats bygga en intressant story bakom sloten. Det är verkligen medryckande!
  • + Varje stad har sina egna Wild-symboler. I Paris är det en vandrade Wild-symbol, vilket ger extra vinstchanser och spänning.
  • – Fler städer hade varit roligt! Det är snarare ett önskemål än ett minus.
  • – Ingen jackpot. Det är alltid lite synd.

Introduktion

Introt visar dig vägen till tågperrongen och sedan in i tåget där du möter människorna som utgör de höga symbolerna. När spelet startat ser du en karta som beskriver vilken stad du är i – och vilken Wild-symbol du ska hålla utkik efter!

Medan du snurrar på hjulen ser du vackra städer utanför fönstret. Du har en låg till medel volatilitet och en RTP som ligger på 96,2 %. Att vinna stort och relativt ofta är möjligt och gör denna slot väldigt inbjudande. Att även gardinerna rör sig som om det är lite vinddrag gör helhetsintrycket väldigt bra. De fyra olika städerna kan du åka igenom om du spelar ett tag, och staden byts när du har spelat i Free spins-läge. Om du spelar genom alla städer kan du välja den stad som du önskar efter ett Free spin-läge är spelat. Till och med musiken ändras från stad till stad för att matcha, en liten men viktig detalj.

Funktioner

När du ser på denna videoslots funktioner så känner du igen dem, 20 fasta vinstlinjer som är belägna på 3 rader och snurrar med 5 olika hjul. Det passar bra med ett vanligt upplägg eftersom temat är speciellt av sig själv.

  • 3-5 röda hjärtan ger 7, 25 och 100 mynt.
  • 3-5 av den äldre herren med glasögon ger 20, 75 och 750 mynt.
  • 3-5 av kvinnan ger 35, 100 och 1000 mynt.

Om du tänker dig hur människorna såg ut mellan 1910-1950 talet så har du troligen en idé om hur de högre symbolerna ser ut. Propra och snyggt klädda, tre män och en kvinna. Detaljer finns på varje och med fina kortleksymboler som de av lägre värde har du en komplett samling av välgjorda symboler som ger en positiv stämning till en videoslot som Orient Express.

Jackpott finns inte men det känns troligen som en jackpott om du spinner hem maxvinsten som är 500.000 mynt. Om du satsar max-insatsen på 50 så tar du hem hela 25 miljoner kr.

Free spins-läget

Spinn fram 3 Free spin-symboler och ett nytt vagnfönster framträder. Du kan vinna fler Free spins när du är i det spelläget och du har bonus-funktioner vid varje vinst. Efter dina Free spins får du se meny-bladet där de visar dig nästa stad samt aktuell Wild.

  • 3 Free spin-symboler ger dig 7 Free spins
  • 5 Free spin-symboler ger dig 30 Free spins

Slutord

100Denna videoslot är en garanterad succé och Yggdrasil har gjort ett bra jobb med allt, ljudeffekter är välpassande och sköna för öronen. Grafiken är av hög kvalitet med mycket rörliga bilder, detaljer och verklighetstrogna saker. Allt präglas av elegans och tidigt 1900 tal vilket kan vara svårt att uppnå på ett bra sätt. Vinsten är stor med tanke på att det är låg till medel volatilitet, du har de bästa sidorna från båda världar.

Det bästa är alla olika Wilds som är en ren bonus, riktigt fina vinster kan du få med dem. Det finns inte mycket att klaga på, det enda är att bakgrundsmusiken kan bli tjatig men det är ofta så i slots. Orient Express är baserad på filmen och tåget med samma namn vilket du tydligt ser.

Känn hur vibrationerna börjar när tåget går av stapeln från Paris och ut i Europa. Möt människor och få häftiga bonus-funktioner på vägen mot de fina vinsterna upp till 500.000 mynt. Du får överraskningar och många härliga spelstunder samtidigt som du har chans till myntvinster och Free spins.