Space Wars

Volatilitet:

Medium
Av David
5 mars, 2019

Space Wars

"Space Wars är en underhållande slot med härliga animationer och enkla funktioner. Det är ett trevligt tidsfördriv där möjligheten att vinna en rejäl prispott såklart ökar spelglädjen. Det är lite tråkigt att sloten dock saknar både free spins och en jackpott. Men med en wild-symbol och re-spins-funktion gör att vi kan bortse från detta."

Volatilitet:

Medium

Introduktion till Space Wars

Tycker du om rymden och slår ditt hjärta lite extra hårt för aliens? Då kommer du garanterat älska Space Wars. NetEnt står ännu en gång bakom en slot som har hög kvalitet och snygg design. Sloten släpptes i april 2013 och har en RTP på 96,75 %. Tyvärr saknas det jackpott i Space Wars, men detta kan de flesta bortse från med tanke på att man ändå kan vinna 400 000 mynt.

Uppbyggnaden av sloten består av de traditionella fyra raderna och fem hjulen. Det finns utöver detta 40 vinstlinjer och du kan justera din insats genom att ändra myntvärdet och insatsnivån längst ner på spelrutan. På spelplanen kommer du få sällskap av ett gäng charmiga aliens och bakgrundsmusiken passar väl in på temat. Även om sloten saknar flera av de funktioner vi är vana att se, som en klassisk free spins-runda, är spelet ändå värt ett besök. Du kan till exempel njuta av det breda insatsspannet där du kan satsa mellan 4 – 2 000 kronor vid varje snurr. Space Wars finns som demoversion om du vill testa på det utan att satsa pengar först.

 • Space Wars har en snygg design och bra grafik
 • Du får ett re-spin efter varje vinnande kombination
 • Bonusspel och jackpott saknas
 • Det finns ingen Free Spins-runda

Funktioner i Space Wars

För att vinna krävs det att du får minst tre likadana symboler i rad på en av vinstlinjerna. Wild-symbolen är en av symbolerna du behöver om du vill nå de lite större vinsterna, de ersätter som vanligt alla andra symboler. Utöver detta finns re-spins. Re-spins dyker upp varje gång du har fått en vinnande kombination på en vinstlinje, och om du har riktigt tur kan du vinna flera gånger under samma spelomgång. Resten av symbolerna består av söta figurer, en blandning mellan aliens och olika djur. Space Wars grafik och design ligger på topp vilket inte är någon överraskning med tanke på att det är NetEnt som är skaparna till detta spel.

 • Lila, blå och grön alien: Fem symboler ger en maxvinst på 40 mynt
 • Grön alien med stora svarta ögon: Fem symboler ger en maxvinst på 50 mynt
 • Arg brun alien: Fem symboler ger en maxvinst på 60 mynt
 • Stor lila alien: Fem symboler ger en maxvinst på 125 mynt
 • Blå alien med stora läppar: Fem symboler ger en maxvinst på 150 mynt
 • Glad grön alien med tre ögon: Fem symboler ger en maxvinst på 175 mynt
 • Ljusgrön lien som påminner om en insekt: Fem symboler ger en maxvinst på 200 mynt
 • Orange bläckfisk-alien: Fem symboler ger en maxvinst på 400 mynt
 • Röd kristall: Fem symboler ger en maxvinst på 1 000 mynt
 • Wild-symbol: Bricka med texten ”wild”, kan bara landa på hjul 2 och 4, ersätter alla andra symboler

Re-spins

Många spelare väljer ofta spel som har flashiga bonusfunktioner eller spännande bonusspel där de har chans på större vinster. Space Wars är inte ett sådant spel. Här har du endast wild-symboler att vinna stort med och det saknas både bonusspel och jackpott. Dock kan du kamma hem upp till 400 000 mynt om du har tur, vilket inte är illa! Vad spelet även har att erbjuda är re-spins där du kan ha turen att vinna två gånger till priset av ett snurr.

Re-spins dyker upp varje gång du lyckas snurra fram en vinnande kombination, så på ett sätt kan vi säga att det finns free spins. Skillnaden är endast att du inte behöver snurra fram några scatter-symboler, utan allt du behöver göra är att snurra fram tre likadana symboler på en av vinstlinjerna så får du ett extra snurr att spinna vidare på!

Space Wars: slutord

Space Wars är en spännande slot från NetEnt där du får åka med på ett rymdäventyr. Spelet är i det enklare laget men gillar du spel med söta figurer och okomplicerade funktioner kan det här vara rätt för dig. Du kan enkelt justera din insats vilket gör att spelet passar både nybörjare och storspelare. Håll tummarna och snurra för att få chansen att vinna 400 000 mynt!

Lanserades November 2011
RTP 96,75%
Volatilitet Medium
Mjukvara NetEntertainment
Tema Rymd, Aliens
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 40
Hjul 5x4
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 40
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 10 000 x Insatsen
Maxvinst i mynt 400 000
Bonusrundor/funktioner Re-spin, Wild-symbol
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots