Temple of Tut

Volatilitet:

Medium
Av David
9 maj, 2019

Temple of Tut

"Det finns fortfarande ett antal skatter i faraonernas gravar som aldrig hittats. Nu får du en sista chans att utforska gravarna och lägga beslag på bortglömda skatter."

Volatilitet:

Medium

Introduktion till Temple of Tut

Temple of Tut är en spelautomat som spelutvecklaren Just For The Win har skapat i samband med Microgaming. Vi är inte säkra på hur mycket Microgaming har haft sina fingrar med i spelet, möjligtvis använder JFTW bara deras plattform.

Tut, eller Tutankhamon, är en av de Egyptiska faraonerna så temat i denna slot handlar om det forntida Egypten. Det är ingen resa tillbaka i tiden utan du är en upptäcksresande som skall utforska Tutankhamons grav för att se om det finns några gömda och kvarglömda skatter. Du är ju en erfaren upptäcksresande så vi behöver knappast förklara att du behöver ta med din kompass, en fackla och någon lyckoamulett som skyddar dig mot pyramidens fällor och förbannelser.

Denna online slot har en RTP på 96,01% vilket är rätt normalt. Om du inte redan vet vad en RTP är så är det slotens återbetalningsprocent som visar hur mycket sloten i genomsnitt betalar tillbaka per krona satsad. Volatiliteten i Temple of Tut är medium. En mediumvolatilitet ger dig varken stora vinster sällan eller små vinster ofta, utan istället någonting däremellan.

 • Ett spännande äventyr där du utforskar Tutankhamons gravar i sök av bortglömda skatter.
 • Du kan få upp till 30 freespins som lätt kan omaktiveras.
 • Sloten blir tråkig efter en timme eller två.
 • Spelutvecklaren Just For The Win håller inte riktigt måttet ännu.

Funktioner i Temple of Tut

Spelfältet kommer i ett format på 5×3 rutor. Detta innebär att du har 3 rader och 5 hjul att spela på. JFTW påstår att vinstlinjerna endast är 10 men eftersom vinster kan skapas både från vänster till höger och höger till vänster så anser vi att vinstlinjerna egentligen är 20 stycken. Genom att klicka på spelmarkern till höger om hjulen kan du ändra slotens insats.

Det finns sammanlagt 9 olika symboler. 4 reliker, 3 utforskare, en free spin-symbol och en wildsymbol. De fyra högst betalande symbolerna är följande:

 • 3-5 wildsymboler ger 5-25x insatsen.
 • 3-5 röd utforskare ger 5-25x insatsen.
 • 3-5 grön utforskare ger 2-10x insatsen.
 • 3-5 blå utforskare ger 1-6x insatsen.

Symbolerna är en bra blandning olika artefakter du kan tänkas hitta på din resa in i Tutankhamons pyramid. Såklart måste du ju ha ditt eget team av upptäcksresande och de har också fått sina egna symboler. Symbolerna är ganska generiska men de passar ändå snyggt in på de 5 hjulen.

Den högst betalande symbolen är alltså wildsymbolen som kan ge dig 25x din insats per vinstlinje. Det finns 10 vinstlinjer, men eftersom dessa betalar från båda hållen borde du med rätta kunna få en vinst på 20×25, vilket är 500x din insats. Spelar du då med högsta insatsen som är 2500 kr kan du vinna 1,2 miljoner kr.

Free spins-läget

Frispelsläget i Temple of Tut kan aktiveras av spelets logga. Får du minst tre av denna logga, var som helst på hjulen, vinner du freespins enligt följande tabell:

 • 3 freespinsymboler ger dig 8 freespins.
 • 4 freespinsymboler ger dig 15 freespins.
 • 5 freespinsymboler ger dig 30 freespins.

Under dina freespins får du alltid ett eller flera Super Reels som helt enkelt är hjul med staplade symboler, inklusive staplade wilds. I basspelet dyker dessa upp slumpmässigt men i frispelsläget får du minst ett Super Reel per snurr.

Slutord

Just For The Win är en spelstudio som grundades 2016 och släppte sin första slot 2017 – och detta märks. De flesta spelautomater vi sett från dem hittills har lämnat mycket att önska. Designerna är inte särskilt kreativa och inte heller bonusarna. Designen i Temple of Tut är ändå rätt bra trots att den inte tillför någonting nytt.

Spelautomaten är till en viss mån underhållande men som en ny spelutvecklare i branschen måste JFTW kunna ha någonting mer att komma med. Man kan inte komma in i en bransch som redan har mycket hård konkurrens utan någon som helst fördel mot redan etablerade spelutvecklare som Microgaming och NetEnt. Vi är ändå övertygade om att JFTW har något äss i ärmen de snart kommer att utnyttja.

Lanserades Maj 2018
RTP 96,01 %
Volatilitet Medium
Mjukvara Just For The Win
Tema Äventyr
Underhållningsnivå 2
Vinstlinjer 10
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 1 kr – 2500 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 250x insatsen
Maxvinst i mynt 6250
Bonusrundor/funktioner Freespins, Super Reels
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots