1429 Unchartered Seas

Volatilitet:

Låg
Av David
7 mars, 2019

1429 Unchartered Seas

"Skrämmande sjömonster får antagligen inte en modig sjöfarare som dig att bli rädd. Med en sällsynt hög återbetalningsprocent och en design som förhoppningsvis visar vägen till nya kontinenter är det här ett måste att prova."

Volatilitet:

Låg

Introduktion till 1429 Unchartered Seas

1429 Unchartered Seas är en spelautomat på nätet som tar dig med ut på de 7 haven. Sloten är designad som en karta och det är en väldigt kreativ design fastän temat inte till en början verkar särskilt unikt. På grund av namnet tror vi att 1429 Unchartered Seas utspelar sig på 1400-talet då européernas upptäcksresande började ta fart. Denna slot tar dig ut på ett äventyr du sent kommer glömma med sjungfrur, monster och ett gäng mycket skrämmande bläckfiskar.

Thunderkick är denna spelautomats utvecklare och den lanserades i april 2014. Thunderkick är ett svenskt spelföretag som bland annat ligger bakom speltitlar som Arcader, Spectra och The Rift. RTP:n, som visar hur mycket sloten ger tillbaka per krona satsad, är 98,5%. För oss går gränsen till godkänt vid 95% så 98,5% är otroligt bra. Det är inte ofta vi stöter på en spelautomat med en så hög RTP. Volatiliteten är låg vilket betyder att sloten ger vinster ofta men att de sällan är väldigt stora.

  • En otroligt snygg design som försöker skildra européernas framfart på de 7 haven under 1400-talet
  • Väldigt hög RTP
  • Inget bonusspel eller frispelsläge
  • Inget snabbspelsläge finns tillgängligt

Funktioner i Thunderkicks 1429 Unchartered Seas

I 1429 Unchartered Seas spelar du med ett format som består av 5 hjul och 3 rader som är designade som en karta. Denna karta har inspirerats av en karta som upptäcksresanden använde på sina äventyr och vårt första intryck är att det är att designen är spektakulär. Du skapar vinstkombinationer genom att rada upp minst 3 likadana symboler på någon av slotens 25 vinstlinjer.

I följande tabell ser du slotens högst betalande symboler:

  • 3-5 symboler på sjöjungfrun ger dig 4x – 50x din insats.
  • 3-5 symboler på det gröna monstret ger dig 1,2x – 10x din insats.
  • 3-5 symboler på jättebläckfisken ger dig 1,2x – 10x din insats.

Med en maxvinst på 50x din insats är vinsten du kan få från sjöjungfrun tillräckligt bra. Klyftan till den näst högst betalande symbolen är däremot stor och 5 symboler av det gröna monstret eller jättebläckfisken ger dig bara 10x din insats. Det är ändå en bra samling snyggt designade serietecknade symboler.

Som vi berättade är maxvinsten för 5 sjöjungfrusymboler 50x din insats. Maxinsatsen är 1000 kr vilket innebär att du kan få upp till 50 000 kr per vinstlinje. Med sammanlagt 25 vinstlinjer innebär detta att du kan få en vinst på upp till 1 250 000 kr om du har riktigt tur.

Free spins-läget

Thunderkick har inte förstått att det måste finnas häftiga bonusspel för att få en spelare att våga sig ut på de 7 haven. I denna spelautomat finns det varken bonusspel eller freespins, det enda som spelutvecklaren har lyckats åstadkomma är en expanderande wild. Denna wild representeras av det ståtliga skeppet. I vanliga fall är dessa expanderande wilds riktigt bra men inte tillräckligt bra för att ersätta bonusspel och freespins.

Slutord för 1429 Unchartered Seas

Vi kan börja med det negativa om denna spelautomat. Det finns egentligen ingen vettig orsak varför Thunderkick har valt att ge varken freespins eller bonusspel i denna slot. Wildsymbolen är det inget fel på men hela spelupplevelsen kan inte vara beroende på en enda bonusfunktion.

Utöver detta är det inte alls en dålig spelautomat. Designen är fantastiskt kreativ och det fanns ingenting vi inte gillade med denna. Maxvinsten är på långt över 1 miljon kronor och det finns vinstkombinationer som kan ge dig 50x din insats per vinstlinje. 1429 Unchartered Seas har också en återbetalningsprocent (RTP) som är långt över genomsnittet. Som spelare vill man ju såklart ha en så hög RTP som möjligt och det är säkert ett år sedan vi senast sett en slot med en RTP på 98,5%. Med 1 eller 2 bonusfunktioner till så skulle 1429 Unchartered Seas vara en fantastisk slot. För tillfället blir den mycket snabbt tråkig, speciellt för spelare som gillar många bonusfunktioner.

Lanserades April 2015
RTP 98,5 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Thunderkick
Tema Äventyr, Skepp, Monster
Underhållningsnivå 2/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 1 sek – 1000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 1 250 000 sek
Maxvinst i mynt 67 000
Bonusrundor/funktioner Expanderande wilds
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots