Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Goldilocks från Quickspin

Goldilocks

Av David
15 september, 2019
Du kliver in i en sagovärld när du öppnar spelautomaten Goldilocks. Inte har du väl glömt den klassiska sagan om Guldlock och de tre björnarna? Nu har du chans att få vara med i den kända sagan och stöta på roliga bonusspel på köpet. Kliv in och bli förtrollad av den magiska sagovärlden.”
  • En otrolig nostalgi som ligger som ett täcke över hela spelet – det är mysigt och roligt att spela!
  • Free spins-läget är väldigt roligt
  • Låg volatilitet
  • Inget bonusspel

Introduktion till Goldilocks

Man kan ju fråga sig hur spännande en spelautomat som handlar om Guldlock kan vara. Det är ändå inte alltid en slot måste ha ett rafflande tema utan ibland kan det hjälpa med ett tema som väcker nostalgi hos spelaren. Guldlock är en saga som de flesta av oss känner till och därför ger denna slot en speciell känsla medan man spelar. Sloten har ett sagolikt tecknat tema och en bakgrundsmusik som ger en härlig stämning till spelandet. I bakgrunden kan du se trollskogen och på hjulen kan du se både Guldlock och de tre björnarna. Bonusfunktioner finns det en hel del av och dessa kan du läsa mer om i denna slotrecension.

Sagan om Guldlock är egentligen över 200 år gammal men denna slot är betydligt nyare och lanserades i Juli 2017. Spelutvecklaren är Quickspin, ett svenskt spelföretag som bland annat ligger bakom populära spelautomater som The Wild Chase och Big Bad Wolf.

Funktioner i Goldilocks

Goldilocks ser ut som en helt vanlig spelautomat. När man öppnar sloten kan man ändå se tre stycken multiplikatorer till vänster om hjulen så man förstår genast att någonting speciellt är på gång. Dessa multiplikatorer får du då du får wildsymbolen med grötskålen någonstans på hjulen. Denna måste vara med i en vinstkombination för att ge dig multiplikatorer. 1 grötskål ger vinster på 2x, 2 grötskålar ger vinster på 3x och 3 grötskålar ger vinster på 4x. Det var alltså inget mer märkvärdigt med det. Det finns också en wildsymbol som inte ger någon multiplikator alls. För övrigt är det bara att snurra på som i vanliga slots.

Free spins-läget

Samla ihop minst 3 scatters för att sätta igång free spins-läget. Scattersymbolen är Guldlock själv och som i de flesta slots kan man få snurra ett stort antal gånger innan man lyckas komma till frispelsläget. Innan frispelsläget visar Guldlock en liten lustig animering och sedan kommer du få 10 stycken freespins att snurra. I frispelsläget samlar du fler Guldlock-symboler och dessa låser sedan upp olika funktioner. De olika funktionerna som kan låsas upp är följande:

  • 3 Guldlock-symboler = 1 björnsymbol förvandlas till wildsymbol + 2 freespins
  • 8 Guldlock-symboler = 2 björnsymboler förvandlas till wilds + 2 freespins
  • 13 Guldlock-symboler = 3 björnsymboler förvandlas till wilds + 2 freespins

Frispelsläget påminner alltså väldigt mycket om det som finns i Quickspins Big Bad Wolf, d.v.s. du samlar vissa symboler för att få fler freespins och fler fördelar i frispelsläget. Väldigt underhållande och det är ju så klart kul att få spela med fler wildsymboler under gratissnurren.

Slutord

Goldilocks har inte bara en vacker design som gör spelaren nostalgisk. Visst gillar vi de sagolika elementen i sloten och de bekanta figurerna, men det är inte slotens enda styrka. Man kan få multiplikatorer i basspelet vilket är ett bra litet tillägg. Frispelsläget är ändå vår absoluta favorit i Goldilocks. Det är inte som i många slots att man bara snurrar ett antal gratissnurr och sen är det över. I detta frispelsläge har man faktiskt en möjlighet att få fler free spins och också låsa upp fler wildsymboler. Du kan låsa upp 1, 2 eller 3 wildsymboler och ju fler desto bättre så klart. Har du riktigt tur får du spela med tre björnwilds, en vanlig wild och också grötwilden, alltså sammanlagt 5 wildsymboler. Då kan man vänta sig gigantiska vinstkombinationer och det är ju det vi är ute efter. Kort och gott så har Goldilocks ett mycket underhållande frispelsläge som kompletteras av en mysig sagolik design.

Lanserades Juli, 2017
RTP 96,84%
Volatilitet Låg
Mjukvara Quickspin
Tema Saga, Björnar
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 25
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 2,5 sek - 250 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 1 000 x Insatsen
Maxvinst i mynt 250 000
Bonusrundor/funktioner Free spins-läge, scatters, wilds
Stödda plattformar PC/Mac/iOS/Android/

Relaterade slots