Esqueleto Explosivo

Volatilitet:

Låg
Av David
19 mars, 2019

Esqueleto Explosivo

"Med döda mariachimusiker som sjunger i stämmor, exploderar och ger multiplikatorer på upp till 32x är detta en slot som inte får missas"

Volatilitet:

Låg

Introduktion till Esqueleto Explosivo

Den svenska spelutvecklaren Thunderkick har använt sig av alla de klassiska mexikanska klyschorna för att skapa sloten Esqueleto Explosivo. Denna slot som släpptes i april 2014 innehåller mexikanska element som mariachimusiker, dödskallar som förknippas med den mexikanska högtiden Dia de Muertos och också en hel del mexikansk musik.

Istället för vanliga hjul och symboler innehåller spelautomaten dödskallar som faller ner på 5 stycken döda mariachimusiker. Det är en mycket häpnadsväckande design men en bra design räcker inte alltid så i denna slotrecension skall vi reda på vad mer Esqueleto Explosivo har att erbjuda.

Esqueleto Explosivo har en låg volatilitet vilket innebär att sloten passar bra för spelare med en mindre budget. Det innebär också att det är relativt lätt att skapa en vinstkombination men att vinsterna sällan är väldigt stora. Såsom Birds on a Wire från samma spelutvecklare hade också Esqueleto Explosivo en högre återbetalningsprocent när den lanserades. Spelutvecklaren bestämde sig av någon anledning att sänka denna och nu ligger den på 96% vilket ändå får godkänt av oss. Såklart skulle vi föredra en högre återbetalningsprocent eftersom denna siffra indikerar hur mycket sloten i genomsnitt betalar tillbaka åt spelaren.

 • Esqueleto Explosivo lyckas använda sig av gamla klyschor och göra dem unika
 • Multiplikatorer på upp till 32x
 • Till en början var det svårt att urskilja symbolerna
 • Inget snabbspelsläge

Funktioner i Esqueleto Explosivo

I Esqueleto Explosivo består spelfältet av 5 hjul och 3 rader. Det finns sammanlagt 17 vinstlinjer och för att skapa en vinstkombination på dessa måste du få minst 3 likadana symboler på rad från vänster till höger.

De högst betalande symbolerna är följande

 • 3-5 rosa dödsskallar ger spelaren 0,5 – 2,5 gånger sin insats.
 • 3-5 gröna dödsskallar ger spelaren 0,4 – 1,4 gånger sin insats
 • 3-5 blå dödsskallar ger spelaren 0,3 – 1,2 gånger sin insats

Symbolerna i denna slot är fantastiska. Vi gillar hur de ramlar ner på hjulen, hur det finns en wildsymbol som exploderar och hur de lyckas skapa en positiv spelupplevelse om ett tema så allvarligt som döden. Fastän vi gillar dessa symboler måste vi ändå säga att det tar en stund att lära sig se skillnaden på de olika symbolerna, de är alla väldigt lika.

Som vi visade tidigare betalar vanliga symbolkombinationer inte så stora vinster. Detta är inte heller vad sloten handlar om utan charmen ligger i någonting helt annat. Under nästa rubrik får du läsa mer om vad vi pratar om.

Free spins-läget

Det finns inget frispelsläge i Esqueleto Explosivo, den innehåller istället fallande hjul med multiplikatorer. Efter varje vinst tas vinstsymbolerna bort och ersätts med nya. Detta ger spelaren ytterligare chanser att få fler vinster. Dessutom finns det en exploderande wildsymbol som exploderar då den landar på hjulen och ger plats åt nya symboler.

De fallande symbolerna fungerar på följande sätt

 • Första vinsten ger dig en multiplikator på 1x.
 • Andra vinsten ger dig en multiplikator på 2x.
 • Tredje vinsten ger dig en multiplikator på 4x.
 • Fjärde vinsten ger dig en multiplikator på 8x.
 • Femte vinsten ger dig en multiplikator på 16x
 • Sjätte vinsten och alla följande vinster ger dig en multiplikator på 32x.

Slutord

Vinsterna från en vanlig symbolkombination är alltså inte så stora men som vi visade i tabellen kan dina vinster multipliceras med upp till 32x. Detta innebär att din vinst på 2,5x din insats plötsligt kan bli en vinst på 80x din insats. Det finns dessutom många vinstlinjer så det är möjligt att få upp till 1360x din insats på ett snurr. Detta är inte alls illa.

Vi brukar ofta de dålig kritik åt spelautomater som lämnar bort bonusspel och freespins men detta är inte fallet i denna spelautomat. Det är en mycket underhållande spelautomat även utan avancerade bonusfunktioner. Sloten har också en av de mest kreativa designerna vi någonsin sett. En annan kul sak vi märkte är att symbolerna sjunger olika stämmor då du får fler vinnande symbolkombinationer på samma snurr. Enastående!

Lanserades April 2014
RTP 96,00 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Thunderkick
Tema Mariachi, Musiker, Kultur
Underhållningsnivå 5/5
Vinstlinjer 17
Hjul 5x3
Min. mynt per linje 1
Min./max insats 1 sek - 1 000 sek
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 1 360 000 Sek
Maxvinst i mynt 70 000
Bonusrundor/funktioner Fallande symboler, Multiplikatorer
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots