Spelet fungerar Rapportera ett problem

Varför fungerar inte det här spelet?

Pollen Party

Volatilitet:

Låg
Av David
22 mars, 2019

Pollen Party

"Bekanta dig med binas magiska värld i Microgamings Pollen Party. I denna spelautomat hittar du både ett bonusspel, ett frispelsläge och en massa häftiga bisymboler."

Volatilitet:

Låg

Introduktion till Pollen Party

Pollen Party tar dig till binas kungarike (eller drottningrike) på ett äventyr. Designen i denna slot är simplistisk och påminner om ett barnprogram från 90-talet eller en barnbok som Alfons Åberg.

Bakgrunden består till största delen av den blå himlen. Nedanför himlen kan du se pittoreska kullar som får en att längta till landsbygden. Hjulen är formade som en slags bikupa vilket passar mycket väl till temat.

Variansen (volatiliteten) i Pollen Party är låg men återbetalningsprocenten är hög. Återbetalningsprocenten (RTP), som är ett mått på hur mycket en slot ger tillbaka per krona satsad, är 97,0%. Detta innebär att du i genomsnitt får tillbaka 970 kronor när du satsar 1000 kr. I regel ger vi allt över 95% godkänt men RTP:n som överstiger 97% är riktigt bra. Vad det gäller variansen så ger slots med låg varians sällan stora vinster men istället små vinster ofta.

  • Slotens design får spelaren att längta till landsbygden och Per Olssons bonnagård.
  • Det finns både ett bonusspel och ett frispelsläge med extra wilds. Det finns också 720 sätt att vinna på vilket är en rolig omväxling.
  • Temat är aningen barnsligt
  • Bonusspelet och frispelsläget är inte så kreativt.

Funktioner i Pollen Party

Pollen Party ger dig 5 hjul och 720 sätt att vinna på. 720 sätt att vinna på är mycket ovanligt och är möjligt på grund av det annorlunda upplägget rader. Hjul 1 och 5 har 3 rader, hjul 2 och 4 har 4 rader och hjul 3 har 5 rader. Det är ett häftigt upplägg som skiljer sig från vanliga slotformat.

Alla symboler på hjulen är inspirerade av bin och de högst betalande symbolerna är följande:

  • 3-5 bidrottningar ger 2500 – 20 000 kr med högsta insats.
  • 3-5 bisoldater ger 1500 – 15 000 kr med högsta insats.
  • 3-5 bisjuksköterskor ger 1000 – 12 500 kr med högsta insats.

Symbolerna är rara och hur kontroversiellt det än kan verka så påminner de om symboler från någon barnbok. De ser faktiskt mycket retro ut för att finnas i en spelautomat som lanserades 2017. Det finns inga tråkiga kortsymboler och det är ju fantastiskt!

Bidrottningen som är bisamhällets viktigaste bi är också en av Pollen Partys viktigaste symboler. För 5 drottningssymboler på rad vinner du 20 000 kr då du spelar med högsta möjliga insats. Detta är egentligen inte ens 10x din insats men det finns 720 sätt att vinna så det är möjligt att du får en vinstkombinationer på fler vinstlinjer samtidigt.

Free spins-läget

3, 4 eller 5 bonussymboler var som helst på de 5 hjulen startar slotens Babee Bonus. I detta bonusspel skall du välja mellan ett antal olika sektioner i en bikupa för att få olika penningvinster. Bonusspelet slutar när du väljer sektionen med texten “POP”.

3, 4 eller 5 scattersymboler var som helst på de 5 hjulen ger dig 12 freespins med följande funktioner:

  • Förutom den vanliga wildsymbolen finns det också en blomma som fungerar som wildsymbol.
  • Då blomman landar på hjul 3 placerar den ytterligare 3 wildsymboler på hjulen.

Slutord

Som vi nämnde tidigare har Pollen Party ett rätt så barnsligt tema, men det är ändå en slot som har både bonusspel och freespins. Den barnsliga designen är dessutom rätt så snygg. Varken bonusspelet eller freespinnen är särskilt imponerande, de är varken unika eller speciellt bra, men det är i alla fall positivt att de finns.

Vi gillar det annorlunda formatet på hjulen och 720 sätt att vinna är en fräsch omväxling från de vanligare formaten. Pollen Party är en spelautomat som är rolig att spela ett tag men vi skulle gärna ha sett lite mer kreativitet gällande bonusspelen.

Lanserades Mars 2017
RTP 97,00 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Microgaming
Tema Natur
Underhållningsnivå 2
Vinstlinjer 720 sätt att vinna
Hjul 5
Min. mynt per linje 0,01
Min./max insats 5 kr – 2500 kr
Jackpott Nej
Maxvinst för basspel 600 000
Maxvinst i mynt 600 000
Bonusrundor/funktioner Freespins, Bonusspel
Stöd plattformar PC/Mac/iOS/Android

Relaterade slots